Kategoriler
Windows Phone

Yeni Windows Phone Versiyonu Tanıtıldı – Windows Phone 8.1

Yeni Windows Phone Sürümü Tanıtıldı

Bildiğiniz gibi Windows Phone işletim sisteminin kullanılan en son sürümü 8.0. Ama artık Windows Phone 8.1 işletim sistemi yayınlandı. 2 Nisan – 4 Nisan tarihleri arasında Amerika’da tanıtımı yapılan Windows Phone işletim sisteminin yeni sürümü Windows Phone 8.1 birçok avantajları ile karşımızda.

Windows Phone 8.1 ve Avantajları

Ayrıca ekran boyutu 9 inçten daha küçük tablet ve akıllı telefonlar geliştiren OEM ve ODM iş ortaklarından Windows işletim sistemi lisans bedeli alınmayacağını açıkladı. Microsoft, etkinlikte Windows Phone 8.1 sürümüyle birlikte gelen ve Halo oyunundaki ünlü karakterden ilham alan Cortana isimli sesli kişisel asistanın tanıtımını gerçekleştirdi. Gücünü Microsoft’un Bing arama motorundan alan Cortana, kendisiyle kurulan etkileşimi takip ederek gerçekleştirdiği davranış analiziyle zaman içinde tercihlerinizi öğrenebiliyor ve daha kişisel bir etkileşim kurabiliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Windows Phone 8.1

İlgilendiğiniz konuları takibe almak, günlük zaman akışınızı düzene sokarak daha iyi organize etmenize yardımcı olmak Cortana’nın yapabildiklerinden yalnızca birkaçı. Cortana ilk aşamada ABD’deki kullanıcılara beta olarak sunulacak. 2014’ün ikinci yarısında İngiltere ve Çin’de kullanıma girecek olan Cortana, Türkiye’nin de dahil olduğu diğer bölgelerde 2015 yılında kullanılabilir hale gelecek. Windows Phone 8.1 ile gelen diğer yenilikler arasında telefonunuza gelen tüm bildirim ve uyarıları bir bakışta görebilmenizi sağlayan Action Center ve veri kullanımı, batarya durumu, depolama alanı gibi bilgileri takip etmenizi sağlayan Senses uygulama seti yer alıyor.

Windows Phone 8.1 ayrıca bilgi teknolojileri profesyonellerinin hayatını kolaylaştıracak yenilikler de barındırıyor. Kurumsal tercihlerin ve iş odaklı uygulamaların kullanıcıların cihazlarına kolayca dağıtılmasına olanak sağlayan fonksiyonlar, dahili cihaz yönetim yazılımı, şifreli iletişim için S/MIME ve VPN desteği, mobil platformda kurumların hayatını kolaylaştıracak yenilikler arasında yer alıyor. Windows Phone 8.1, tüm mevcut Windows Phone 8 cihazlarıyla uyumlu olacak ve önümüzdeki aylarda Windows Phone 8 cihazlarına otomatik güncelleme yoluyla dağıtılmaya başlanacak. Nisan ayından itibaren satılan yeni cihazlarda Windows Phone 8.1 yüklü olarak gelecek. Kayıtlı geliştiriciler, Nisan ayının ilerleyen günlerinde geliştirici programının bir parçası olarak cihazlarını Windows Phone 8.1’e güncelleyebilecek.

Hangi Telefonlara Gelecek?

Yazılım devi Microsoft’un merakla beklenen Build 2014 geliştiriciler konferansı bugün itibarıyla başladı. Microsoft bu etkinlik başlar başlamaz da bombaları birer birer patlatmaya başladı. İlk olarak Windows PC’ler için Windows 8.1 Update güncellemesini duyuran Microsoft, sonrasında ise telefonlar için Windows Phone 8.1’i duyurdu. Peki bu Windows Phone 8.1 güncellemesi ne zaman, hangi telefonlara gelecek? Belirtilene göre Windows Phone 8.1 mevcut Windows Phone 8 kullanıcıları için önümüzdeki aylarda yayınlanacak. Ayrıca Windows Phone 8.1 bugün duyurulan ve önümüzdeki aylarda satışa sunulacak Lumia 630 ve 635 ile Lumia 930 telefonlarda da önceden yüklü olarak gelecek. 

Nokia Lumia 930 Windows Phone 8.1

Windows Phone 8.1’i herkesten önce denemek istiyorsanız, ve kayıtlı bir geliştirici iseniz Nisan ayının ilk haftasıyla birlikte telefonunuzu Geliştirici Önizleme Programı dahilinde güncelleyebileceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com