Kategoriler
Mobil

Microsoft, Nokia’yı Resmen Satın Aldı

Satın Alma Gerçekleşti

Daha önceki haberimizde Microsoft’un Nokia’yı satın alacağını ve ayrıca Nokia isminin de değişeceğini duyurmuştuk. Geçtiğimiz günlerde bu satın alma işlemi yaoıldı ve Nokia’nın satışı resmileşti. Yani artık Nokia resmen Microsoft’un. Peki bundan sonra ne olacak.

Nokia Artık Microsoft’un

Microsoft’un geçtiğimiz yılın Eylül ayında Nokia’nın Cihazlar ve Servisler bölümünü 7,17 milyar dolar karşılığında satın aldığını elbet bir yerlerden duymuşsunuzdur. Bu anlaşma çok uzun bir süre önce sağlanmıştı ancak o zamandan beri bu büyük satın almanın resmiyete dökülmesi bekleniyordu. Beklenildiği üzere bu dev satın alma işlemi bugün itibarıyla resmiyete döküldü. Bugünden sonra Microsoft, Windows Phone pazarının yüzde 90’ından fazlasının hakimi konumunda olacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Microsoft Nokia satılması

Bunun yanında Microsoft, yıllık 200 milyondan fazla mobil cihaz satışı gerçekleştiren Nokia’yı bünyesine katarak akıllı telefon pazarında da önemli bir konuma geçmiş oldu. Aynı zamanda artık mevcut tüm Nokia ürünlerini garantisi bundan böyle Microsoft tarafından sağlanacak. Son olarak Microsoft’un Nokia’nın adını da değiştireceğini belirtelim.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com