Kategoriler
Mobil Teknoloji

Dev Satış – Microsoft, Nokia’yı Satın Alıyor

Nokia Satılıyor

Özellikle telefon denince akla gelen ilk marka olan Nokia artık tarihe mi karışacak? Microsoft ile Nokia arasında yapılan anlaşma ile Nokia yakın bir zamanda Microsoft’a satılacak. Buı satış sonrası hem Nokia ismi hemde Nokia şirketini neler bekliyor hep beraber göreceğiz. Microsoft tarafından yapılan resmi açıklamada 25 Nisan 2014 tarihinde resmi satış yapılacak.

Nokia Artık Yok

7.2 milyar dolara gerçekleştirilen satış ile Nokia’nın Windows tabanlı Lumia serisi telefonlarından, giriş serisi telefonlarına ve tabletlerine kadar tüm cihazları Microsoft’un kontrolüne geçmiş olacak. Nokia.com ve Nokia’nın resmi sosyal medya hesaplarının yönetimi de anlaşmanın bir parçası olarak Microsoft’a devredilecek. Anlaşmanın özgün haline bazı eklemeler yapıldığı da gelen bilgiler arasında. Nokia’nın Çin’de akıllı telefon özellikleri üzerine çalışmalarını sürdüren 21 kişilik ekibi MS’e katılacak.
Nokia markası ne olacak? Nokia markasının ürünlerde kullanılmaya devam edilip edilmeyeceği henüz bilinmese de, Nokia şirketinin kendi ismini korumaya devam edeceği bildiriliyor. Buradaki haberimizde yer verdiğimiz bilgilere göre MS, satın aldığı iştirakleri temsilen Microsoft Mobile Oy ticari ismini kullanacak.

Sponsorlu Bağlantılar

İsim Sürprizi

Microsoft ile Nokia arasındaki satın alma anlaşmasında nihai imzaların atılmasının ardından, Nokia’nın ismi değişebilir. Nokiapoweruser tarafından ortaya çıkarılan ve Microsoft’un tedarikçilere gönderdiği belirtilen mektupa göre, Microsoft bünyesine geçen Nokia Corporation/Nokia Oyj (Ltd) adına sahip şirketin yeni ismi Microsoft Mobile Oy olacak.

Microsoft Nokia Satış Anlaşması

Bundan Sonra Ne Olacak

Mektupta ayrıca Nokia döneminde kurulan tedarikçi ilişkilerinin Microsoft’un satın almasının ardından başlayan yeni dönemde de sorunsuz biçimde sürdürüleceği söyleniyor. Nokia’nın isim hakkı nasıl değerlendirilecek?

Akıllara gelen bazı sorular şöyle;

  • Lumia serisine ne olacak?
  • Microsoft kendi markası altında akıllı telefonlar mı satacak?

Henüz mektupla ilgili resmi bir açıklama yapılmadığı için tüm bu sorular akılları kurcalıyor. Ancak özellikle Avrupa pazarında yıllar sonra ismi sayesinde küllerinden doğan bir şirketin adını değiştirmek pek de akılcı görünmüyor.
Microsoft’un nasıl bir plan yaptığını bekleyip göreceğiz. Bu süreçte Nokia’nın isim haklarının bir başkası tarafından alınıp masaj salonu zinciri kurulmamasını ümit ediyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com