Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

Google Play Ülke Değiştirme (Ülke Kısıtlamasını Kaldırma)

Google Play’de Ülke Kısıtlaması Neden Var?

Android platformu için oyun, uygulama ve kitap indirme merkezi olan Google Play bilindiği gibi ülke kısıtlaması yapmakta. Yani her Android cihaz kullanıcısı bulunduğu ülkede yayınlanan oyun, uygulama ve kitap indirebilir. Çünkü bazı oyun ve uygulama geliştiricileri yayınladıkları oyun ve uygulamaları sadece birkaç ülkede yayınlıyorlar. dolayısıyla yayınlanmayan ülkelerde yaşayan Android cihaz kullanıcıları bu oyun ve uygulamaları da indiremiyorlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Google Play’de Ülkemi Nasıl Değiştirebilirim?

Eğer Android cihazınıza çıkan bir uygulama yada oyunu indirmek istiyorsanız ama Google Play’de bunu göremiyorsanız bunun iki nedeni vardır. Birisi kullandığınız Android cihazınızın Android sürümü düşüktür, diğeri ise yaşadığınız ülkede o uygulama yada oyun yayınlanmamıştır. Eğer Android sürümünüz oyun veya uygulamayı karşılıyorsa o zaman geriye ülke kısıtlaması sorunu kalıyor. Peki bu durumda ne yapılabilir?

Google Play Ülke Değiştirme Nasıl Yapılır

Bu sorunun tek çözümü Google Play hesabınızdaki ülkeyi değiştirmek. Tabi bu işi yapmak biraz zahmetli, baştan söyleyelim.

1 – Öncelikle Hola Free VPN Proxy (Hola Ücretsiz VPN) isimli VPN uygulamasını Android cihazınıza indirin ve kurun.

Hola Free VPN Proxy (Hola Ücretsiz VPN) İndir

Bu uygulamayı kurduktan sonra Android cihazınızı yeniden başlatın ve cihazınız açıldıktan sonra uygulamayı açın. Uygulamayı açınca “Uygulamalarım” bölümüne girin ve buradan “Google Play Store” uygulamasını bulun ve “Google Play Store” yazısı üzerine dokunun. (Dikkat!!! Google Play Store yazısının yanındaki “Açık” yazısına değil.)

Sponsorlu Bağlantılar

2 – Google Play Store yazısı üzerine dokunduğunuz zaman karşınıza Google Play Store uygulaması ile ilgili bir sayfa çıkacaktır. Burada ülke bayrağı göreceksiniz. Bu ülke bayrağına dokunun ve Yeni Zelanda yada ABD bayrağını seçin. (Çünkü oyun ve uygulamalar genellikle bu iki ülkede ilk olarak yayınlanıyor.). Sonrasında ise Android cihazınızı yeniden başlatın.

3 – Android cihazınız açıldıktan sonra kendinize yeni bir hesap açmanız gerekiyor. Bunun için “Menü/Ayarlar/Hesap Ekle/Google” yolunu izleyin. Buradan yeni bir Gmail hesabı açtıktan sonra tekrar Hola uygulamasını açın.

4 – Uygulamayı açınca “Uygulamalarım” bölümüne girin ve buradan “Google Play Store” uygulamasını bulun ve “Google Play Store” yazısının yanındaki “Açık” yazısına dokunun.

5 – Karşınıza çıkan uyarı ekranında “Bu uygulamaya güveniyorum” kutucuğunu işaretleyin ve “Tamam” deyin.

6 – Sonrasında Google Play’e giriş yapın ve Menü bölümünden yeni açtığınız Gmail adresini seçin.

Sponsorlu Bağlantılar

7 – Hesabı seçtikten sonra Google Play kullanıcı sözleşmesini kabul edin.

8 – Artık Türkiye’den indiremediğiniz oyun ve uygulamaları indirebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com