Kategoriler
Ne & Nasıl

Android Tabletleri Yedekleme ve Fabrika Verilerini Sıfırlama

Android Tabletteki Veri ve Bilgileri Koruma

Android işletim sistemli tabletleriniz için yedekleme yapmak mümkün. Ayrıca bu tabletlerinizin fabrika verilerini de sıfırlayabilirsiniz. Bu işlemleri yapmak oldukça basit. Sistem üzerinden basit bir şekilde hem kayıtlı verilerinizi yedekleyebilir hemde fabrika verilerini sıfırlayabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Yedekleme ve Sıfırlama İşlemi

Tabletin “Ayarlar” kısmından “Yedekle ve sıfırla” düğmesine tıklayın. Burada karşınıza onaylamanız ya da onayı kaldırmanız gereken bazı seçenekler geliyor.

“Verilerimi yedekle” sayesinde birçok şifre ve uygulamaların bıraktığı önbellek verileri doğrudan Google hesabınıza yedeklenerek, bir sonraki seferde karşınıza şifre vs gibi sorular getirilmiyor.

Yedekleme hesabını değiştirmek için alttaki “Yedek hesap”ı seçebilirsiniz. Elbette karşınıza gelen ufak pencere üzerinden “Hesap ekle” düğmesine tıklayarak yeni bir hesap oluşturabilir ve yedekleme işlemlerinin bu hesabınız üzerinden yapılmasını sağlayabilirsiniz.

“Otomatik geri yükle” seçeneği aktif olduğunda uygulamalarda herhangi bir şekilde sıkıntı olması durumunda daha sonradan tekrar kurulduğu takdirde geri yükleme seçeneği devreye girerek uygulama verilerinin eski şekline getirilmesini sağlıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

android-tablet-sifirlama-ve-yedekleme

Ayrıca bu ekranda yer aldığı için hemen belirtelim; “Fabrika verilerine sıfırla” seçeneğini o an tablette yer alan tüm verilerin silinmesi ve tablet ayarlarının tamamen fabrika çıkışı haline getirilmesini sağlıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com