Kategoriler
Android

Android’de Kayıpsız Ses Çalma (Yüksek Çözünürlüklü / Hi-Fi)

Android’de Kayıpsız Ses Çalma

Android’de kayıpsız ses çalma bir çok Android telefon kullanıcısının en büyük arzusu. Eğer sizde telefonlarda yüksek ses isteyenlerdenseniz yüksek çözünürlüklü müzik ve kayıpsız ses formatlarının hayranı olabilirsiniz. Android kullanıcıları kayıpsız ses biçimlerinin oynatılmasını destekleyen uygun bir üçüncü taraf müzik çalar uygulamasını kullanabilir. Neyse ki cihazınıza önceden yüklenmiş olarak gelen yerel müzik çaların yerini ikna edebilecek bazı popüler müzik çalar uygulamaları var. Burada bu seçeneklerden birkaçını keşfedeceğiz.

Sponsorlu Bağlantılar

Kayıpsız Ses Desteğine Sahip Android Müzik Uygulamaları

PowerAmp uygulaması FLAC, ALAC, WAV, APE, AIFF, v.b. gibi kayıpsız olanlar da dahil olmak üzere çok çeşitli ses formatlarını destekleyen güçlü bir Android müzik oynatıcısıdır. Bas ve tiz ayarları için ayrı kontroller içeren 10 bantlı bir ekolayzere eşlik eder. Uygulama ayrıca derileri ve eklentileri gibi birkaç özelleştirmeyi de destekliyor. Gelişmiş kullanıcılar için musiXmatch eklentisi, dinamik oyun sırası, kapak resmi indirmesi, OpenGL tabanlı kapak resmi animasyonu, gelişmiş etiket düzenleyicisi ve çok daha fazlası aracılığıyla şarkı sözleri desteği de dahil olmak üzere sözler desteği vardır. PowerAmp, Google Play Store’dan 14 günlük ücretsiz deneme sürümü olarak kullanılabilir. Tam sürüm ücret ödemeniz gerekir.

Android'de Kayıpsız Ses Çalma

Google Play Store’da neredeyse benzer özelliklere sahip kayıpsız ses çalabilen bir çok müzik uygulaması var. Bu uygulamalardan bazıları PlayerPro, Neutron, JetAudio, AIMP. Bu uygulamaların hepsi ses çıkışı ve özelleştirmeleri açısından oldukça iyi. Hem JetAudio hem de AIMP, Google Play’de reklam destekli, sınırlı özellikli ücretsiz sürüm uygulamalarına sahip. PlayerPro ve Neutron 14 günlük ücretsiz deneme içeriyor. Hepsini denemenizi ve en uygun olanı bulmanızı tavsiye ederiz.

FLAC Parçalarını Telefonda Saklamak mı Gerekiyor?

FLAC, CD kalitesinde (yüksek doğrulukta) veya yüksek çözünürlükte (16 bit / 44,1kHz’den daha yüksek) ses kaydetmek için en iyisidir. Böylesi kayıpsız bir sesin tadını çıkarmak için yüksek doğruluk ve dinamik aralıklarla iyi bir çift kulaklık veya hoparlöre ihtiyacınız var. Ek olarak kulaklarınız aynı zamanda yüksek doğruluk seslerdeki dakika farklarını almak için yeterince hassas ve iyi olmalıdır.

Bu yüzden kayıpsız biçimleri deneyin ve iyi bir çift kulaklık veya hoparlör kullanarak bunları oynatın. Günümüzde akıllı telefonlar 64 GB, 128 GB ve hatta 256 GB dahili depolama ile gönderiyor. Bu yüzden daha büyük boyutlu FLAC dosyaları bir sorun olmayacak. Ancak yine de akıllı telefonunuzdaki DAC yongasının yüksek çözünürlüklü ses çıkışına sahip olduğundan emin olun.

Sponsorlu Bağlantılar

Kalite farkının daha büyük boyutlarını telafi edecek kadar önemli olduğunu düşünüyorsanız akıllı telefonunuzda kendi kayıpsız koleksiyonunuzu oluşturun.

Sonuç

Bir MP3 parçasının ne kadar iyi ses çıkardığı önemli değil. Yüksek kaliteli (Hi-Fi) FLAC versiyonuna kıyasla her zaman bir fark olacaktır. MP3, AAC v.b. gibi geleneksel ses formatları, kayıplı sıkıştırmayı kullanır ve bu nedenle ses CD’lerini orijinal kalitede kopyalamak için uygun değildir. MP3 parçaları sadece 320 kbps’de (maksimum kalite) sökülür. Nispeten yüksek doğruluklu ses CD’leri 1411 kbps’de (16 bit, 44.1 kHz) kaydedilir.

Yüksek doğruluklu ve yüksek çözünürlüklü ses depolamak için ideal olan PCM, WAV, AIFF, DSD, FLAC, ALAC, v.b. gibi bazı özel dosya formatları vardır. Bu formatlardan bazıları (PCM, WAV, AIFF, DSD, v.b.) herhangi bir sıkıştırma kullanmaz ve bu nedenle sıkıştırılmamış ses formatları olarak bilinir. Öte yandan FLAC ve ALAC gibi formatlar kayıpsız sıkıştırmayı kullanır ve yüksek kaliteli sesleri (kaliteden ödün vermeden) orijinal boyutun yarısında depolar. Bu da onları yüksek kaliteli ses çalma için uygun hale getirir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com