Kategoriler
Ne & Nasıl

Anroid Cihazlar İçin Root İşlemi

Neden Root Yapılır?

Root işlemi kulağa biraz yabancı geldiği için zor bir işmiş gibi görünür. Peki sanıldığı kadar zor mu? Root işleminin yapmanın amacı Android işletim sisteminizin izin vermediği işlemleri yapabilmektir. Örneğin firmware değiştirme, overlock yapma, onaylanmayan uygulama veya oyunları yükleme gibi.

Sponsorlu Bağlantılar

Android Akıll Telefonlara ve Tabletlere Nasıl Root Yapılır?

Root ortalama bir kullanıcı için kulağa felaket gibi gelse de, bu işle uğraşanlar için sıradan bir kelime. Kingo Android Root isimli program root yapmayı kolaylaştırıyor. Ama belli bir uyumluluğu var, telefon uyumluluk listesine mutlaka bakın.

Uyumluluk Listesi İçin Tıklayın

Aslında burada meraklılarına kısa şekilde root işleminden bahsediyoruz. Ayrıntılı şekilde daha sonra root işlemini ve sadece root’la kullanılan uygulamaları ele alacağım.

1 – İlk olarak Kingo Android Root isimli root programını indirin ve yükleyin.

Android Root Yapma-1

2 – İkinci olarak telefonda USB hata ayıklama modunu etkinleştirin. Android 4.0 ve 4.1’te Ayarlar>Geliştirici Seçenekleri içinde USB hata ayıklama modu bulunuyor. 4.2’de ise Ayarlar>Hakkında>Geliştirici Seçenekleri>USB hata ayıklama modu olarak yer alıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Android Root Yapma-2

3 – Android 4.3 ve sonrasında (Bazı 4.2 sürümleri de dahil) USB hata ayıklama modu açıkta değil. Ayarlar>Hakkında>Yazılım Bilgisi>Build Numarası kısmına gelin. Build numarasına birkaç kere dokunun (Bazılarında 7 kere, bazılarında ise 3-4 kere dokunmak gerekli olabiliyor), “Artık bir geliştiricisiniz” mesajını alacaksınız.

Android Root Yapma-3

4 – Android Root programını çalıştırın ve USB ile telefonunuzu bağlayın. Kısa süre içinde bağlantı olacaktır.
Son olarak Root düğmesine tıklayın ve program gerisini hallediyor. Otomatik olarak yeniden başlatma dahil en fazla 2-3 dakika içinde cihaz root’lanmış oluyor. Eğer root’u kaldırmak isterseniz Android Root’la bunu yapabilirsiniz. Sadece telefonu bağlayıp Remove Root’a basmak yeterli.

Android Root Yapma-4

ÖNEMLİ: Root işlemi cihazınızı çalışmaz hale getirebilir. Root yapılan cihazlar güvenlik tehditlerine açık hale gelir. Garanti kapsamı dışında kalır. Root işleminde tüm sorumluluk kullanıcıya aittir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com