Kategoriler
Mobil

Şimdiye Kadar Kaç Tane Samsun Akıllı Telefon Üretildi?

Samsung Çıkardığı Akıllı Telefonların Sayısı

Özellikle akıllı telefonlar ve tabletler çıktıktan sonra Samsung büyük bir atılım yaptı ve ardı ardına yeni modellerini piyasaya sürdü. Özellikle Galaxy serisi Samsung’un başarısını taçlandırdı diyebiliriz. Tabi Galaxy modeli dışında da birçok model çıkardı. Peki Samsung, akıllı telefonlar çıktığından beri kaç tane akıllı telefon modeli üretti? İşte cevabı…

Üretilen Samsung Akıllı Telefonlar

İlk olarak 2009 yılında ürettiği Samsung Galaxy (model numarası i7500) ile Android pazarına giriş yapan Samsung’un bu cihazı 3.2-inç HVGA ekran, Android 1.5 Cupcake, 128MB RAM ve 528MHz Qualcomm MSM7200A işlemci gibi mütevazi özelliklere sahipti. Phonearena’nın yapmış olduğu habere göre, aradan geçen yaklaşık 5 yıllık süreçte ise Samsung tam olarak 114 tane Android işletim sistemine sahip akıllı telefon piyasaya sunmuş.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung akıllı telefonların sayısı

Samsung bu alanda 2010 yılında çıkarmış olduğu Galaxy S i9000 isimli modelle birlikte üst seviye akıllı telefon üretmeye başladı. Yakın zamanda ise Samsung bu serisinin son üyesi Galaxy S5’i tüketicilerin beğenisine sundu.

Android İşletim Sistemli İlk Akıllı Telefonu Kim Üretti

İlk Android’li akıllı telefon üreten firma HTC oldu. HTC, 2008 yılında T-Mobile G1 / HTC Dream isimli cihazını piyasaya sunmuştu.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com