Kategoriler
İnceleme

Asus Zenfone 3 Laser (ZC551KL) İnceleme

Asus Zenfone 3 Laser (ZC551KL) Hakkında Herşey

Zenfone 3 modeli Asus’un amiral gemisi cihazlarının yanında tasarımın ve popüler özelliklerin çoğunu düşürerek uygun fiyat noktalarına çeken cihazları üretme geçmişine sahip. Bunu Zenfone 2 Laser ile gördük ve Asus bu durumu Zenfone 3 Laser ile bir gelenek haline getirmek istiyor gibi görünüyor. Zenfone 3 Laser model akıllı telefon rakiplerine göre bir tık geride duruyor gibi. Bakalım öyle mi? Ama incelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerine bakalım.

Sponsorlu Bağlantılar

Asus Zenfone 3 Laser (ZC551KL) Kısaca Özellikleri

  • 5.5-inç (1920×1080 piksel) 2.5D eğimli Corning Gorilla Glass 3 korumalı ekran
  • Adreno 505 GPU’lu 64-bit 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 430 (4 çekirdekli 1.2 GHz Cortex-A53 + 4 çekirdekli 1.5 GHz Corning-A53) işlemci
  • 4GB RAM ve 32GB dahili depolama alanı. Üstelik microSD ile genişletilebilir hafıza
  • Hibrid Çift SIM (nano + nano / microSD)
  • Zen UI 2.0 arayüzü ile Android 6.0 (Marshmallow) işletim sistemi
  • Çift tonlu LED flaşlı, LED flaşlı, f/2.0 diyaframlı, Sony IMX214 sensörlü, Lazerli AF, 3 eksenli EIS’li 13MP arka kamera
  • 8MP önden bakan kamera, f/2.0 diyafram
  • Parmak izi sensörü
  • 149 mm x 76 mm x 7.9 mm ebatlarında dış gövde ve 150 gram ağırlık
  • 4G LTE, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS
  • 3000mAh batarya

Asus Zenfone 3 Laser (ZC551KL) Özellikleri ve Fiyatı

Asus Zenfone 3 Laser (ZC551K) Tasarım İnceleme

Asus Zenfone 3 modelinin cam ve metal karışımını kabul ettiği Zenfone 3 Laser’in tasarımı biraz daha basitleştirilmiş. Amiral gemisinin biraz gösterişli tasarımının değiştirilmesi daha hafif yapmış ve fırçalanmış metal kaplamaya sahip. Ön kısımda her iki tarafta da oldukça küçük çerçeveler bulunan 5.5 inçlik bir ekran mevcut.

Bu arada ekranın üstünde standart sensör dizisini ve 8MP ön kamerayı görürsünüz. Ayrıca ekranın altında kapasitif düğmeler var. Yani tipik bir Asus telefon. Düğmeler arkadan aydınlatmalı değil ama yine de yeteri derecede duyarlı.

Ekranın üstündeki cam, 2.5D’lik ince bir eğriye benzer şekilde bir köşede köşeleri hafifçe büküyor. Ekranın kenarında metal bir çerçeve dolaşıyor ancak bu sefer telefonun kenarlarında değil. Sağ tarafta ses tuşlarının yanı sıra ses yükselticisi de bulacaksınız. Kulaklık girişi telefonun üst kısmında iken mikroUSB şarj yuvası alt kısmına yerleştirilmiştir.

Parmak izi okuyucu arka bölümde ve ergonomik bir şekilde yerleştirilmiş. Parmak izi okuyucu oldukça iyi. Ayrıca bekleme modundayken bile çalışıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Daha önce de belirttiğimiz gibi telefonun arkasında parmak izi okuyucu var. Telefonun gövdesinden çıkıntı yaparak çizilmeye eğilimli bir kamera modülü var. Kamera modülünün her iki tarafında Çift LED yanıp sönüyor ve Lazer Otofokus birimi var. Metal sırt hoş görünüyor ve anten hatları iyi gizlenmiş. Ancak tasarım kesinlikle jenerik.

Asus Zenfone 3 Laser (ZC551K) Ekran İnceleme

Zenfone 3 Lazer üzerinde 5.5 inç Full HD ekrana sahip. Üstteki Gorilla Glass 3 kaplaması onu çiziklerden korur. Benzer cihazlara yerleştirildiğinde ekranın iyi çalıştığı görülüyor. Yanlardan baktığınız zaman belirli bir derecede renk kayması olsa da renk sunumu oldukça doğal.

Ekrandaki parlaklık seviyeleri biraz hayal kırıklığı yaratıyor ve açık havada bir sorun olabiliyor. Ekran benzer özelliklere sahip olmasına rağmen Zenfone 3’ten biraz daha geride kalmış.

Asus Zenfone 3 Laser (ZC551K) Yazılım İnceleme

Zenfone 3 Laser’de önceden yüklenmiş pek çok uygulama var. Çoğu kullanıcı bunun en azından birkaçını kullanışlı bulacaktır ancak Zenfone telefon serisinde anıtsal miktarda bir şişlik olduğuna şüphe yok. Zenfone 3 gibi cihazda 26’ya yakın uygulama önceden kurulmuş durumda. Bunların birkaç tanesini çıkarmak mümkündür ancak bunların telefonu çok fazla işgal ettiği bir gerçek.

Telefondaki arayüz paradigması çok nesil Zenfonlarda gördüğümüz gibi tamamen aynı. Kilit ekranında saatin yanı sıra üç özelleştirilebilir kısayol bulunmaktadır. Beklendiği gibi bildirimler burada gösteriliyor. Kayıtları hızlıca kaydırdığınızda widget’leri ve uygulamalar kısayollarını yerleştirebileceğiniz ana ekranı görebilirsiniz. Birkaç Çinli markanın aksine Asus uygulama çekmecesini sürgüsünde bulunduruyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Hem ana ekran hem de uygulama başlatıcısı son derece özelleştirilebilir ve simge paketleri, temalar ve daha fazlası için seçenekler içeriyor. Ayrıca uygulamaları otomatik olarak alakalı klasörlere paketlemenize olanak tanıyan uygulama çekmecesinde yer alan akıllı grup işlevselliği çok hoş.

Bazı diğer önemli eklemeler kullanım senaryosuna bağlı olarak yürütmeyi optimize etmede iyi bir iş çıkaran AudioWizard uygulamasını içeriyor. Müzikten filmlere ve oyunlara kadar uygulamanın içeriğin ses düzeyini ayarlamak için otomatik olarak ekolayzer ayarları uygulanır. Genellikle iyi sonuç veriyor. Oyun cini uygulaması da cazip gelecek başka bir özellik.

Telefon oyununuzu dosdoğru YouTube veya Twitch’a akış yapmanızı sağlıyor. Genel olarak Zenfone 3 Laser yazılımı oldukça iyi bir şekilde optimize edilmiş durumda ancak kullanıcılar için isteğe bağlı olması gereken önceden yüklenmiş çok fazla uygulama var.

Asus Zenfone 3 Laser (ZC551K) Performans İnceleme

Zenfone 3 Laser 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 430’a sahip. Bu işlemci performans ve pil arasında iyi dengeyi kolaylaştırmak için 1.5GHz’de saat hızına sahip 4 Cortex A53 çekirdeğin yanı sıra 1.2 GHz’de saat hızına sahip 4 Cortex A53 çekirdeğine sahip. Bu Adreno 505 GPU’ya ek olarak verilmektedir. İyi çoklu görevi kolaylaştırmak için 3GB RAM yerleşik bellek var.

Giriş seviyesinde bir telefon olarak telefon yeterince iyi performans gösteriyor. Menü geçişleri ve genel performans giriş seviyesi dahili telefonlarla çalışan bir telefondan bekleyebileceğiniz kadar pürüzsüz. Grafik yoğun oyunlar oynarken telefon da biraz ısınma oluyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Asus Zenfone 3 Laser (ZC551K) Kamera İnceleme

USP’nin kullandığı bir telefonun hızlı lazer tabanlı odaklanma yetenekleri olan kamera olmasına rağmen Zenfone 3 Laser o kadar da iyi performans göstermiyor. Özellikler açısından kamera modülü Sony tarafından üretilen 13MP IMX214 sensörüne sahip. Objektif yeterli ışığın sensöre çarpmasını sağlayan f/2.0 diyaframa sahip.

Özellikle manuel moddaki kamera yazılımı görüntüyü beğeninize göre ayarlamaya yardımcı olan birkaç seçenek sunuyor ancak genelde görüntüler oldukça gürültülü. Derinlik Alanı, Gece, Düşük Işık, Süper Çözünürlük, Güzelleştirme, HDR Pro denemek için birlikte oynayabileceğiniz çok daha fazlasını içeren çok çeşitli seçenekler var.

Fark edeceğiniz gibi kamera kalitesi ortalama değerin altında. Telefon elektronik görüntü sabitleme özelliğine sahip ancak bunun çok iyi olduğu söylenemez.

Asus Zenfone 3 Laser (ZC551K) Bağlantı ve Batarya İnceleme

Zenfone 3 her zamanki bağlantı seçeneklerine sahip. Xiaomi’nin sundukları ürünlerin aksine telefonda kızılötesi bağlantı noktası bulunmamakta. Bu nedenle cihazı kontrol etmek için telefonu kullanamayacaksınız. 4G LTE desteğinin yanı sıra WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1 ve GPS var. 32GB depolama alanına sahip ve bunu bir microSD kartı ile genişletebilirsiniz. Ayrıca hızla bir standart haline gelen bir şey olan bir Hybrid SIM yuvası da mevcut. Yani çift SIM özellikleri veya depolama alanı genişletimi arasında seçim yapmak zorunda kalacaksınız.

3.000 mAh pil ve tutumlu bir Snapdragon 430 işlemci ile pil ömrü oldukça iyi tahmin edilebilir. Hızlı şarj desteği olmamasına rağmen telefon bir günlük kullanım süresine ve daha fazlasına kolayca dayanıyor. Birkaç e-posta hesabı, sosyal paylaşım ağı, WhatsApp ve daha fazlasını içeren düzenli kullanımda telefon, benzer rakiplerine kıyasla en az %30 daha fazla pil ömrüne sahip.

Sponsorlu Bağlantılar

Asus Zenfone 3 Laser (ZC551K) İnceleme Sonucu

Türkiye’de 1.150 TL civarında bir fiyata sahip bu akıllı telefon çok da kötü değil. Hafif tasarım, ergonomi ve güzel ekran hoşunuza gidecektir. Her ne kadar kamera modülü ve yazılım seti hayal kırıklığı yaratsa da.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com