Kategoriler
Oyun Özel

Minecraft Oyununun Çocuklara ve Öğrencilere Faydaları

Minecraft Oyununun Çocuklara Kazandırdığı 4 Yetenek

Sandbox oyunu olarak bilinen Minecraft oyununda oyuncular, sanal alemdeki dünyalarını inşa etmelerini ve keşfetmelerini sağlayan çeşitli dünyalar arasından seçim yapabilir. Minecraft estetiği karakterlerin, manzaraların ve yapı malzemelerinin hepsinin aynı küplere sahip olduğu ayırıcı bir özelliktir. Oyun faaliyetleri keşfetmek, madencilik, inşaat, tarım, işçilik ve dövüşü içermekte ancak oyunu oynamanın birçok yolu daha var. Minecraft tek tek ya da bir grup halinde oynanabilir. Bu oyuncuların isteğine bağlı. Minecraft oyunu, oyunculara keşfetmek ve birşeyler üretmek, yapmak için neredeyse sınırsız bir dünya sunmakta.

Sponsorlu Bağlantılar

Böylece bu oyunda bulunan öğretme potansiyelini daha fazla insan görecek. Gittikçe daha fazla insan öğretim ve sınıf çalışmalarını öğrencileriyle paylaşmaya çalışmakta.

1 – Yaratıcılığı Geliştirme

Unutulmaması gereken en önemli şeylerden biri de yaratıcılığın çok önemli olması. Bunlar, insanların kutunun dışında nasıl düşünebileceğini göstermekte. Minecraft oyunu, gönüllü yaratıcı bir oyun olduğundan yaratıcılığı öğretmek için kullanışlıdır. Binalar inşa etmek, hayvanları tedavi etmek, madencilik yapmak, savaş için silahlar yapmak v.b. insanları bir şeyler yapmak ve bir araya getirmek için cesaretlendiriyor. Minecraft oyununda öğrendikleri beceriler üniversite hayatında ve hayatlarının sonraki dönemlerinde büyük başarılar kazandırabilir.

2 – Araştırma Süreci

Minecraft çok büyük bir dünya ve insanlar kelimenin tüm görgülerini içinden ve dışından keşfetmeye teşvik edilir. Çok oyunculu bir ortamda oynuyorsanız farklı alanlar, farklı hayvanlar ve insanlar da var demektir. Keşif yoluyla yapılabilecek keşif ve öğrenme katkısı çok büyüktür. Bu durum, araştırma yapmak için yararlı olabilir. Minecraft’da düzgün bir şekilde nasıl bulunup öğreneceğinizi öğrenen birini bulursanız bu becerileri araştırmaya koyulabilirsiniz. Araştırma yapmak bazen çok miktarda bilginin yanı sıra ayrıntıları seçebilmeyi ve daha sonra bu bilgileri hayata yansıtabilir.

Bazı araştırmacılar Minecraft oynayanların araştırma yeteneklerini geliştirmek için oyunun çok yardımcı olabileceğini söylüyorlar. Çünkü Minecraft’ın muazzam dünyasında neye benzeyeceğinizin bilinmesi araştırmayı yapan insanlar için insani açıdan yararlıdır.

Sponsorlu Bağlantılar

3 – Farklı Çözüm Arayışları

Bu çok önemli bir şey. Bu ve problem çözme, muhtemelen yazma sürecinin en sorunlu yönlerinden ikisidir. Çünkü bunlar öğretilebilecek beceriler değiller. Ancak ikisi de çok önemli. Minecraft oyunu, başka durumlarda eksik olan ve sonuçta farklı çözüm arayışında yeterliliğe yol açan yaratıcılığı teşvik eden bir şeydir. Minecraft oyunu, oyuncunun ona nasıl yaklaşacağına dair herhangi bir ipucu vermemesi bakımından diğer oyunlardan farklı bir ortama sahip. İçinde bulundukları oyun türlerine göre birkaç şey seçebilirlerken oyunun çoğunluğu kendilerine aittir ve bunları anlamaya ihtiyaç duyarlar.

Bu durum, farklı ortamlarda olan insanlar için iki kat önem kazanır. Minecraft’ın hepsi, farklı ele alınması gereken farklı alanlara sahip. Adaptasyon yapabilmesi öğrettiği şeylerden biridir. Adaptasyon yapabilmek insan hayatından son derece önemli olan bir yetenektir. Çünkü hayatta her şey plana göre gitmez. Bu planın araştırma materyali eksikliği, biçimlendirme yetersizliği ya da sadece zaman eksikliği nedeniyle bozulmasına rağmen insanlar yeni koşullara adapte olmalı ve onlarla birlikte çalışmalıdır.

4 – Kaynakları Bulma

Kaynakları bulmak her insanın ihtiyaç duyduğu bir şeydir ve araştırma konusu oldukça benzersiz olan ya da hayatta kısa sürede ve uygun araştırmaya vesile olması durumunda bazen çok zor olabilir. Minecraft insanları keşfetmeye, insanlar bulmaya ve yeni şeyler ortaya çıkarmaya teşvik ettiği için öğrencilere, kaynakları nasıl bulacağını öğretebilen mükemmel bir oyundur. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Minecraft oyunu, oyunculara sınır koymayan bir oyundur. Kendileri için gerekli olan şeyleri anlamalı, araştırmalı ve bulmalılar. Eğer zanaat yapmak isterlerse bunun için gerekli malzemeleri, çiftçilik yapmak isterlerse bunun için hayvanlar, başka bir alanda bir iş yapmak isterlerse ihtiyaç duyacakları araç-gerçeleri bulmalılar. Bunu nasıl yapacağınızı öğrenmek kaynakları keşfetmeyi kolaylaştırır. Çünkü beceriler halihazırda yerinde.

Sonuç

Bir oyun olarak Minecraft oyunu, eğitim söz konusu olduğunda şaşırtıcı kullanımları olan bir oyundur. Tabii ki insanlar hayatlarını devam ettirirler ve bunu bir şekilde yapacaklardır. Ama Minecraft oyunu insana işin kendisi için nasıl yapılacağını, bunun dahil olduğu tüm yollarla gösterme potansiyeline sahip. Yaratıcılık ve problem çözme öğretimi, Minecraft’ı öğretmek için kullanışlı olan iki konudur. Oyunun kurulma şekli insanları bir sorun olduğu takdirde farklı yollara yönlendirmeye teşvik eder.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com