Kategoriler
İnceleme

Asus Zenfone Live (ZB501KL) İnceleme

Asus Zenfone Live (ZB501KL) Hakkında Herşey

Zenfone 3 akıllı telefon serisinin piyasaya sürülmesinin ardından Tayvan merkezli mobil cihaz üreticisi Asus, Zenfone Live modelini çıkardı. Türkiye’de de 1.000 TL fiyatının altında satışa sunulan bu akıllı telefona canlı akış güzelleştirme uygulamasıyla gerçek zamanlı bir güzelleştirme özelliğine sahip. BeautyLive uygulaması Facebook, YouTube ve diğer popüler uygulamalarla sorunsuz bir şekilde entegre edilmiş. Telefonun kutusunu açtığınızda Asus Zenfone Live akıllı telefon, 2-pinli şarj cihazı (5.2V-1A), Micro USB kablosu, SIM ejektör aracı, Kullanım kılavuzu ve garanti bilgilerini göreceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Asus Zenfone Live Kutu Açılışı

Gelin incelemeye geçmeden önce telefonun kısaca özelliklerinden bahsedelim;

Asus Zenfone Live Kısaca Özellikleri

  • 5.0 inç (1280×720 piksel çözünürlük, 294 ppi piksel yoğunluğu) IPS LCD ekran
  • Adreno 306 GPU’lu 1.2GHz hızında 4 çekirdekli Snapdragon 410 işlemci
  • 2GB RAM
  • 16GB/32GB depolama, microSD ile genişletilebilir hafıza
  • Android 6.0 (Nougat)
  • Çift SIM kart
  • 13MP arka kamera, (f/2.0, yüz tanıma, LED flaş, dokunarak odaklanma
  • 5MP ön kamera, f/2.2, otomatik odaklanma, LED flaş
  • Boyutlar: 141.2 x 71.7 x 8 mm
  • Ağırlık: 120 gram
  • Çıkarılamaz 2650mAh batarya

Asus Zenfone Live (ZB501KL) Özellikleri Fiyatı

Asus Zenfone Live Ekran, Tasarım ve Donanım İnceleme

Asus Zenfone Live akıllı telefon 1280×720 piksel çözünürlüğe sahip 5 inç IPS 2.5D kavisli camlı bir ekranı 294 ppi’ye ve ekran-karmaşıklık oranı %75’e çeviriyor. Ekran ve görüş açısı iyi ve güneş ışığı okunabilirliği ortalama. Akıllı telefon 141.18×71.74×7.95 mm ölçülerinde ve 120 gram ağırlığında.

Bu ağırlık ile cebinizde bir telefon olduğunu hissetmemeniz için çok kompakt. Zenfone Live tutma yeri üzerinde tam kontrol imkanı sağlıyor ve aynı zamanda tutmak için iyi hissettiriyor.

Bu akıllı telefon Xiaomi Redmi 4A’ya şaşırtıcı bir şekilde benzeyen bir arka panele ve metal bir birleşik tasarıma sahip.

Üst bölümde kulaklık, yakınlık sensörü, ivme ölçer ve ortam ışığı algılayıcılarıyla birlikte 5 megapikselli bir kamera bulunmakta. Ancak manyetik bir sensör veya jiroskop yok.

Sponsorlu Bağlantılar

Mesajlar ve aramalar hakkında bilgi vermek için ise cihazın sol üst tarafında bir LED ışığı var. Ekranın hemen altında ekranın altındaki sırt, Home ve menü/son uygulamalar düğmeleri olmak üzere üç kapasitif düğme var. Bunlar arkadan aydınlatmalı değil.

Yerleşim açısından sağ tarafta ses tuşları ve güç tuşu var. Üstte 3.5mm ses girişi ve ikincil mikrofon göreceksiniz.

Sola baktığınızda bu akıllı telefonda bir Hybrid Dual SIM (nano + nano / microSD) bulunuyor ve alt kısmında hoparlör ızgarası, MicroUSB portu ve birincil mikrofon var. Arkada ise çift tonlu LED flaş ve altında büyük bir ASUS markası olan 13 megapiksel bir kamera var.

Asus Zenfone Live Kamera İnceleme

Asus Zenfone Live LED Flash, f/2.0 diyafram ve 5P lens içeren 13MP arka kamera ile birlikte geliyor. Kamera kullanıcı arayüzü çok fazla seçenek sıkıştırmadan basit ve düzgün. Otomatik, HDR Pro, Güzelleştirme, Süper Çözünürlük, Çocuk, Düşük Işık, QR Kodu, Gece, Efekt, Selfie, Panorama ve Zaman Aşımı gibi çeşitli modlara sahip. Ayarlarda ise kamera çözünürlüğünden görüntü kalitesine kadar çok fazla seçenek mevcut.

Ggün ışığı çekimleri doğal aydınlatma koşullarında iyi oluyor. Makro çekimler ortalamanın üstünde ancak odağa kilitlemek biraz zaman alıyor. Düşük ışık koşullarında görüntü her yerde gürültülü olma eğiliminde. Ancak düşük ışık modunu seçerseniz tıklamadan önce işler biraz daha iyi hale geliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

F/2.2 diyafram, 1.4 um piksel boyutu, yumuşak LED flaşı, 82 derece geniş açılı mercek ile ön tarafta 5MP kamera var. Ön kamera ile iyi selfie fotoğraflar çekebiliyorsunuz ve cildi yumuşatan ve lekeleri ortadan kaldıran güzellik modu sunuyor. Ön kamerada ayrıca düşük ışık koşullarında kullanışlı olabilecek bir flaş da bulunuyor.

Asus Zenfone Live Yazılım İnceleme

Asus Zenfone Live akıllı telefon, eski bir Android 6.0 Marshmallow ile ZenUI 3.5 arayüzü üzerinde çalışıyor. Kilit ekranında cihazın kilidini açmadan kameraya erişebilir ve telefon, mesaj ve Chrome web tarayıcıya da erişebilirsiniz. Özelleştirilebilir hızlı ayarlar menüsü güç ve booster, Bluelight Filtresi, Ses Sihirbazı ve diğer alışılmış geçişler için geçiş yapıyor. Otomatik parlaklık seçeneği ve üstteki ayarları kısayoluyla üst kısmında parlaklık ayarı var.

Telefonu uyandırmak ve kapatmak için iki defa ekrana dokunmanız yeterli. Telefonun daha küçük bir pencerede kullanılabilmesini sağlayan “Tek El Modu” seçeneği de mevcut. Yukarıda belirttiğimiz gibi telefonun bir BeautyLive uygulaması var. Diğer güzelleştirme uygulamalarının aksine bu uygulama gerçek zamanlı olarak lekeleri gidermeye yardımcı olan canlı akışlı bir uygulamada çalışıyor. Bu özellik Facebook, YouTube ve Instagram gibi sosyal medya sitelerinde de çalışıyor.

16GB depolama alanından kullanıcıya 9.91GB’lık bir depolama alanı kalıyor. Ayrıca 2GB RAM’den 1.89GB’lık kısmı kullanılıyor. Varsayılan uygulamalar arka planda çalışırken kullanıcıya sadece 559MB RAM kalıyor.

Asus Zen Live Performans İnceleme

Asus Zenfone Live Adreno 305 GPU ile 1.4 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 400 serisi işlemciye sahip. Zenfone Live çoklu görev sırasında takılabilir ya da donabilir. Acil olarak bir şeyler yapmak istediğiniz zaman yavaş kalması bazen sizi rahatsız edebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Asus Zenfone Live Batarya İnceleme

Asus Zenfone Live şarjı bir gün rahat sürüyor. Ayrıca Performans, Normal, Güç tasarrufu, Süper tasarruf ve özelleştirme gibi çeşitli güç tasarrufu modlarına sahip. Hızlı şarj desteği yok. Bu nedenle telefonu şarj etmek birkaç saat sürüyor.

Asus Zenfone Live Bağlantı ve SIM Kart İnceleme

Reliance Jio için çift SIM desteği ve 4G VoLTE bağlantısı var. Her iki SIM de 4G’yi destekliyor ancak aynı anda yalnızca bir SIM’de 4G kullanabilirsiniz. Diğer SIM’de ise en fazla 2G’ye geçebilirsiniz. Diğer bağlantı özellikleri WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 ve GPS’i içerir. Ayrıca USB on-the-go (OTG) desteği de var.

Asus Zenfone Live Artıları

  • Hafif ağırlık gövdesi
  • Kompakt
  • Canlı Güzelleştirme modu

Asus Zenfone Live Eksileri

  • Parmak izi tarayıcı yok
  • Eski işlemci
  • Vasat kamera
  • Ortalama performansın altında
  • Hala Android 6.0 Marshmallow’da çalışıyor
  • Yüksek fiyatlandırılma

Asus Zenfone Live İnceleme Sonucu

Asus ZenFone Live rose pembe ve lacivert siyahı renk seçenekleri ile geliyor. Şuan için 800 TL civarında bir fiyat etiketine sahip. Birkaçını söylemek gerekirse bu cihaz üç yıllık bir işlemci (Qualcomm Snapdragon 400) tarafından desteklenen parmak izi tarayıcıdan yoksun ve ortalamanın altında bir performans sunuyor. Dolayısıyla aynı fiyata sahip daha yüksek performanslı akıllı telefonlara yönelmenizi öneririz. Eğer teknolojiden uzak anne-babalarınız için sadece telefon görüşmesi amaçlı bir telefon satın alacak iseniz o zaman bu modeli değerlendirebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com