Kategoriler
İnceleme Özel

BlackBerry KEYone İnceleme

BlackBerry KEYone Hakkında Herşey

BlackBerry KEYone modeli Priv’den sonra şirketin ikinci Android akıllı telefonu ve BlackBerry akıllı telefonlarında nadiren görülen fiziksel QWERTY klavyeye sahip. Bu akıllı telefonun kutusunu açtığınız zaman içinden BlackBerry KEYone, 2-pinli hızlı şarj cihazı (5V-2A/9V-1.67A), USB Type-C kablosu, kulak içi setli kulak içi kulaklık seti, SIM ejektör aracı, Kullanım kılavuzu çıkıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

BlackBerry KEYone Kutu Açılışı

Geli incelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerinden bahsedelim.

BlackBerry KEYone Kısaca Özellikleri

  • 4.5 inç (1620 x 1080 piksel) IPS LCD ekran
  • Adreno 506 GPU’lu 8 çekirdekli Snapdragon 625 işlemci
  • 32GB/64GB depolama alanı (microSD kart desteği ile beraber)
  • 3GB/4GB RAM
  • Android 7.1 işletim sistemi
  • Tek/Çift SIM kart
  • 12 MP, f/2.0 arka kamera
  • 8 MP, f/2.2 ön kamera
  • Boyutlar: 149.1 mm x 72.4 mm x 9.4 mm
  • Ağırlık: 180 gram
  • 3505 mAh batarya

BlackBerry Keyone Özellikleri ve Fiyatı

BlackBerry KEYone Ekran, Donanım ve Tasarım İnceleme

KEYone, 1620×1080 piksel çözünürlüğe, 433 ppi piksel yoğunluğuna ve 3:2 en-boy oranına sahip 4.5 inç ekran ile birlikte geldi. Ekran canlı renk çıkışı sunmak içinde güneş ışığında görünürlüğü de iyi. BlackBerry bu kez Priv’deki AMOLED ekranına kıyasla bir LCD ekran seçti. Ekran da küçük. 5.5 inç veya daha büyük büyük ekranlı telefonları kullandıktan sonra bu telefonu küçük bir ekranla kullanıp alışmak biraz zaman alacak.

Ayrıca YouTube videolarını izlerken siyah çubuklar çıkarıyor. Ancak video oynatıcıda video oynattığınızda ekranı dolduracak şekilde döndürebilirsiniz. Telefonun çizilmeye karşı dayanıklı cam koruması var ama şirket Corning Gorilla Cam’ı olup olmadığını söylemiyor.

Üstte sağ tarafında bildirim ışığı ve sol tarafta 8 megapiksel bir kamera bulunan bir kulaklık var. En sağda yakınlık ve ortam ışığı algılayıcılarının olağan seti var. Telefon ayrıca manyetik sensör (manyetometre) ve jiroskopa da sahip. Ekranın altında standart kapasitif dokunmatik düğmeler seti bulunmakta. Bunlar arkadan aydınlatılmış ve basıldığında geribildirim sunuyor.

4 sıralı klavye yazmak rahat ve çok fazla e-posta yazan ticari kullanıcılar için faydalı olacaktır. Klavye ayrıca uzun bir web sayfasında gezinirken kullanışlı olan BlackBerry Priv ve Passport gibi hareketleri de mevcut.

Sponsorlu Bağlantılar

Parmaklarınız büyük ise tuşlar size küçük gelecektir ancak bunlar normal kullanıcılar için iyi aralıklarla yerleştirilmiş. Bu yüzden yazı yazmak kolay. Klavyenin boşluk çubuğuna yerleştirilmiş bir parmak izi algılayıcı var. Telefonun sol tarafında bir güç düğmesi, SIM yuvası ve sağ tarafta ses tuşları ve çok işlevli tuş takımı bulunmakta. Üstte küçük bir ikincil mikrofon deliği ile birlikte 3,5 mm ses çıkışı var. Altta USB Type-C bağlantı noktası, sağ tarafında hoparlör ve solunda mikrofon var.

 

Telefon elden kolayca kaymayan, fırçalanmış alüminyum çerçeveye sahip. Dış ebatları da uygun olduğu için cebinizde taşımak çok kolay. Telefon, iki nano SIM veya bir nano SIM ve bir microSD kart yuvası alan karma bir SIM yuvasına sahip. Priv’deki tek SIM desteğinden daha iyi. Ayrıca 64GB depolama alanı bir sürü uygulama ve ortam için fazlasıyla yeterli.

Telefonun arkasında 12 megapiksel kamera, çift tonlu LED flaş, üstte plastik kaplama ve alta doku kaplamalı var. BlackBerry logosu arkadaki orta kısımda mevcut. 3505mAh yerleşik bir pile sahip. Metal gövde nedeniyle 180 gram ağırlık ile telefonların çoğundan biraz daha ağır.

BlackBerry KEYone Kamera İnceleme

Çift tonlu LED Flash, Sony IMX378 sensörü, aynı, 1 / 2.3 “sensörlü 12 megapiksel arka kamera bulunuyor. 1,55μm piksel boyutuna, f / 2.0 diyafram açıklığına ve faz tespit otomatik odaklamasına (PDAF) sahip. EIS var ama OIS yoksun. Kamera kullanıcı arayüzü basit. Flaş, ön kamera, zamanlayıcı, farklı modlar (slow-motion video, video, fotoğraf ve panorama), HDR ve seçenek en-boy oranını seçmenizi sağlar. Ayrıca farklı efektler de var. Beyaz dengesini, odaklamayı, pozlama süresini ve ISO’yu ayarlamanıza izin veren manuel kamera moduna da sahip.

Görüntü kalitesine gelince gün ışığı çekimleri, HDR çekimleri ve makro çekimleri iyi ancak bazen telefonun PDAF’ye sahip olmasına rağmen odaklaması zor. Düşük ışıklı çekimler gürültüye sahip ama görüntüler çok da kötü değil. Flaşlı görüntüler iyi. Çift tonlu flaş, doğal sesi çıkarmaya yardımcı oluyor. Telefon selfie ve görüntülü sohbetler için iyi olan 1.12μm piksel boyutu, f/2.2 diyafram açıklığı olan 8 megapiksel ön kameraya sahip.

Sponsorlu Bağlantılar

30 fps’de maksimum 4K UHD (3840×2160 piksel) çözünürlük, 60 fps’de 1080p full HD veya 720p çözünürlükte videolar kaydedebilir ve 30 fps’de slow-motion yani yavaş çekim 720p video kaydedebilir. Video iyi ve ayrıntıları kaçırmamakta. İkincil mikrofon sayesinde ses netleşiyor.

BlackBerry KEYone Yazılım, Kullanıcı Arayüzü ve Uygulamalar İnceleme

Android 7.1.1 (Nougat) işletim sistemine sahip ve BlackBerry tarafından eklenen birkaç özel özellik mevcut. Cihazda dosya, uygulama, yardım ve daha fazlası için arama yapan BlackBerry Cihaz Arama uygulaması var. Hızlı bir görevi yerine getirmek için arama alanına Anında İşlemler komutu yazabilirsiniz.

BlackBerry Verimlilik Sekmesi yaklaşan etkinliklere, yeni mesajlara, görevlere ve kişilere hızlı erişim sağlar. Sekme tüm cihaz ekranlarında bulunuyor. Varsayılan olarak sekme açıktır ve cihaz ekranının sağ kenarında ortalanır. Ayrıca sekmeyi kapatabilirsiniz. Metin mesajları, e-posta, Twitter ve daha fazlasını tek bir ekranda gösteren BlackBerry HUB da var. Çok işlevli tuşa (telefonun sağ tarafındaki yuvarlak tuşa) bastığınızda telefon belirli bir işlemi gerçekleştirebilir. Eğer ayarlardan etkinleştirirseniz kamerayı hızla açmak için güç düğmesine iki kez basabilirsiniz.

4GB RAM’den 3.6GB kullanılan RAM. Varsayılan uygulamalar arka planda çalışırken yaklaşık 2.3GB RAM boşta kalıyor. 64GB depolama alanından 50GB kullanılabilir. Uygulamaları SD karta taşıma gibi bir seçeneğiniz de yok. Normal uygulamalara ve Google uygulamalarına ek olarak BBM, İçerik Aktarımı, DTEK, Önemli, Parola Saklayıcı, Güç Merkezi, Gizlilik Paylaşma ve Görevler uygulamaları da bulunuyor.

BlackBerry KEYone Parmak İzi Sensörü İnceleme

Telefonun klavyesinin boşluk çubuğunda bulunan parmak izi sensörü parmağınızı yerleştirdiğinizde hemen telefonun kilidini açmakta. En fazla 5 parmak izi ekleyebilirsiniz. Parmak izi sensörünün kenarlarında optimize edilebilen LED’ler de var.

Sponsorlu Bağlantılar

BlackBerry KEYone Müzik Çalar ve FM Radyo

Varsayılan müzik çalar uygulaması Google Play Müzik. Ekolayzır, bas kuvvetlendirmesi ve kulaklık taktığınızda çevre sesini etkinleştirmenizi sağlar. Hoparlör çıkışı oldukça iyi. Telefonun düz bir yüzeye yerleştirildiğinde alt kısımdaki yerleştirme sayesinde ses boğuk çıkmıyor. Birlikte verilen kulaklıklar da iyi. Aynı zamanda FM Radyo da var ama kayıt seçeneği yok.

BlackBerry KEYone Arama ve Mesajlaşma

Arama sayacı var ve Google Messenger varsayılan ileti uygulaması. Bu çift SIM telefon olduğundan arama yaparken ya da kısa mesaj gönderirken SIM’leri seçme seçeneğine sahipsiniz.

BlackBerry KEYone Bağlantı İnceleme

Reliance Jio için VoLTE desteği de dahil olmak üzere birçok 4G bandına destek veren 4G LTE bağlantısı var. Her iki SIM de 4G’yi destekliyor ama aynı anda yalnızca bir SIM’de 4G’yi etkinleştirebilir ve diğerinde en fazla 3G’ye geçebilirsiniz. Bu çift SIM telefon olduğundan sesli arama, metin ve veri için tercih edilen SIM’i ayarlayabilirsiniz. 802.11 ac (2.4 ve 5 GHz) MIMO, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2 LE ve NFC’ye sahip. Son olarak kullanılabilir olduğu bazı ülkelerde Android Pay’ı destekliyor.

BlackBerry KEYone Performans İnceleme

Telefon, Adreno 506 GPU’lu 2GHz Octa-Core Qualcomm Snapdragon 626 14nm işlemci ile güçlendirildi. Hiç gecikme olmaz ve arka planda birkaç uygulama çalıştırmak için 4GB RAM yeterli. 4G kullanırken ve yoğun oyun oynarken biraz ısınıyor ama aşırı sıcak olmuyor. 50MHz Adreno 506 GPU’ya sahip. Pürüzsüz birkaç oyun denedik ve grafikler iyi idi. Bunun küçük bir ekrana sahip olması nedeniyle oyun deneyimi harika değil. Yalnız Snapdragon 625 biraz modası geçmiş. Şirket Snapdragon 820 veya 821 ile gitmiş olsaydı çok daha iyi olurdu.

BlackBerry KEYone Batarya İnceleme

Akıllı telefonun 3505mAh dahili bataryası var. Bu da oldukça iyi ağır kullanımda bile bütün gün sürüyor ve ortalama kullanımda bir günden daha uzun sürüyor. Bunun nedeni 4.5 inç küçük ekranın ve enerji tasarruflu Snapdragon 625’ten kaynaklanıyor. Pil ömrünü uzatmak için belirli bir sınıra ulaştığınızda otomatik olarak açılan pil tasarruf seçeneğine sahip. Telefon şarja takılı olduğu zaman güç kullanımını en aza indirgeyerek şarj süresini optimize eden bir boost modu da bulunmaktadır. Daha hızlı şarj etmek için Qualcomm Quick Charge 3.0 destekliyor. BlackBerry sadece 36 dakika içinde %50’ye kadar şarj edilebileceğini belirtiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

BlackBerry KEYone Artıları

  • Hareket desteğine sahip QWERTY fiziksel klavye iyi
  • İyi kamera
  • İyi yapı kalitesi
  • İyi pil ömrü

BlackBerry KEYone Eksileri

  • Biraz yüksek fiyat
  • 4.5 inç 3:2 oranındaki ekran bazıları için küçük olabilir

BlackBerry KEYone İnceleme Sonucu

BlackBerry KEYone akıllı telefon eski BlackBerry telefonlarında fiziksel klavyeyi seven ve Android telefonlarda aynı deneyimi elde etmek isteyen iş kullanıcılarını hedef alıyor. Bu segmentte rekabet yok. Ama fiyatı biraz yüksek. Genel olarak KEYone iyi bir performans sunuyor. Gerçekten iyi bir kameraya, fiziksel bir QWERTY klavyeye ve iyi bir pil ömrüne sahip.

BlackBerry KEYone Alternatif Modeller


Moto Z Play Özellikleri Fiyatı

OnePlus 3T Özellikleri Fiyatı

Zenfone 3 (ZE552KL) Özellikleri Fiyatı

Galaxy S7 Edge Özellikleri Fiyatı

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com