Kategoriler
Oyun

Counter-Strike Ping Sorunu Çözümü

Counter-Strike Ping Sorunu Çözümü

Counter-Strike ping sorunu çözümü yazımızda bu sorunun çözüm seçeneklerini ele alacağız. Counter-Strike oyununda yaşanan ping ya da diğer bir deyişle görüntü gecikme sorunu maalesef çok can sıkıcı bir sorun. Ama çözümü de var. Yalnız bu sorunun tek bir çözümü yok. Bu konuda birden fazla çözüm önerileri var. Sizin bunları sırasıyla deneyip hangisinin sizin için çözüm olduğunu öğrenmeniz gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar

Counter-Strike Ping (Görüntü Gecikme) Çözüm Önerileri

1 – İlk olarak gerekli olmayan ama arka planda çalışan uygulamaları kapatın. Bunun için Görev Yöneticisi kullanın.

Görev Yöneticisi Nasıl Açılır?

2 – Sonrasında modeminizin yeniden başlatın.

3 – Modeminizi resetleyip yeniden kurun. Ama modem bilgilerini bilmiyorsanız bu seçeneği kesinlikle uygulamayın.

Pikatel Airmax 101 Modem Nasıl Kurulur?

4 – İnternet hızınızı kontrol edin. Eğer normal değilse internet sağlayıcınızı (örneğin TTNET) arayın ve durumu bildirin.

Counter-Strike Ping (Görüntü Gecikme) Sorunu İçin Konsol Ayarları

Counter-Strike Ping Sorunu Çözümü

Eğer yukarıda bahsettiğimiz çözüm önerileri sorunu çözmediyse o zaman aşağıda verdiğimiz komutları konsolda girin.

Sponsorlu Bağlantılar
  • cl_cmdrate 1
  • rate 2500
  • cl_updaterate 15
  • cl_resend 3
  • cl_cmdbackup 1

Counter-Strike Ping (Görüntü Gecikme) Sorunu İçin Rate Ayarları

1 – Sizin için en uygun olan ayarları bulabilmek için aşağıdaki adımları deneyin.

2 – Konsola netgraph 3 yazın.

3 – Şu şekilde başlayın; cl_cmdrate 30 cl_updaterate 40 rate 15000

4 – Dolu bir sunucuda FPS’niz üzerinde bir miktar çalışıp FPS’nizin ortalama değerini bulun ve bu değeri mutlaka not alın.

5 – Sonrasında cl_cmdrate’i bu değere eşitleyin. (Örneğin kalabalık bir sunucuda ortalama 40 FPS alıyorsanız cl_cmdrate’i 40 yapın.)

6 – Bu değer üzerinde biraz daha çalışın. Choke değerinizin artıp artmadığını kontrol edin. Eğer choke değeriniz artıyor ise değeri 5 azaltın. Eğer herhangi bir choke almıyorsanız değeri 5 artırın. Basitçe bunu yapmaya bir süre devam edin. Çünkü bu değeri yapabildiğiniz en yüksek değer yapmalısınız. En son Tamam dediğiniz değerde iken 5 azaltın ve o şekilde kalsın.

Sponsorlu Bağlantılar

7 – Artık ideal bir cl_cmdrate’e sahipsiniz ve cl_updaterate ile oynama zamanı. cl_updaterate’e 5 artırın ve biraz daha oyunu deneyin. Eğer herhangi bir loss/choke almıyorsanız 5 daha artırın. Eğer alıyorsanız 5 azaltın. Temel olarak bu değer loss/choke almadan yapabildiğiniz en yüksek değeri yapmaya çalışın. (maksimum 101)

8 – Şimdi ise ex_interp değerini 1/cl_updaterate’e eşitleyebilirsiniz. Eğer cl_updaterate’i 50 yaptıysanız ex_interp’i 0.02 yapmanız gerekir (1/50). Eğer cl_updaterate 100 ise 0.01 kullanmalısınız. Bu değer loss/choke değerlerinden çok oyunu hissetmek ile ilgili ve Özellikle internet bağlantıları çok iyi olan kullanıcılar genelde cl_updaterate 100 kullanabildikleri için birçok insan bu değeri her zaman 0.01 yapmanızı söyler. Ama bu oyununuzun ne kadar yumuşak ve bir o kadar da gerçek frame’lerden oluşabildiği değerlere bağlıdır.

9 – Bundan sonraki süreçte rate ayarı ile oynayabiliriz. Rate değerinizi loss/choke olana kadar 500’er 500’er arttırın. loss/choke olmadan yapabildiğiniz en yüksek değeri yapmanızın ardından bu değeri son kez 500 azaltın. Bundan sonra akıcı bir oyun ayarlarınız var ve sorun olmadan oyuna devam edebilirsiniz.

10 – Half-Life sunucusunun client (kullanıcı – user) eksiklerini kapatabilen kodlarına güvenin.

11 – Eğer Ping süresinden gerçekten çok rahatsız oluyorsanız bilmeniz gereken şey şudur; Daha fazla cl_cmdrate demek daha fazla Ping demektir. Bu nedenle Ping sürenizi düşürmek için cl_cmdrate değerini düşürmeyi deneyebilirsiniz. Sonunda daha iyi bir cl_updaterate ve/veya rate değeri alamayacağınızı anlayacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

12 – Bu ayarların sistem özellikleriniz ile herhangi bir ilgisi bulunmamakla birlikte sadece oynadığınız sunucu, sunucu ayarları ve o sunucu ile bilgisayarınız arasındaki bağlantı ile ilgilidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com