Kategoriler
Ne & Nasıl

Derece İşareti ( ° ) Nasıl Yazılır?

Derece İşareti ( ° ) Yazma (Klavye-Bilgisayar)

Derece işareti ( ° ) yazma normal şartlar klavyede tek bir tuşla yazılan bir karakter değildir. Ama bu kısayolu yok anlamına gelmiyor. Bilgisayarınızda matematik alanında bir yazı yazıyorsanız ve derece işaretini (°) de kullanıyorsanız bu işareti sürekli olarak işaretler bölümünden seçmeniz gerekmez. Çünkü derece işareti (°) için klavyede bir kısayol var.

Sponsorlu Bağlantılar

Klavyede Derece İşareti (°) Kısayolu

Bilgisayarınızın klavyesi ile derece işaretini (°) yazman için Alt tuşuna basılı tutarak 248 rakamlarına basın. Yani Alt+248 kombinasyonu size derece işaretini yazdırır. Bu şekilde Word, Excel, Powerpoint, Not Defteri, Notepad+++ gibi programlarda Alt+248 ile derece işaretini (°) yazabilirsiniz.

Derece işaretinin (°) diğer kısayolları ise şöyle;

1 – Alt+0176 (Unicode – ASCII kodu)

2 – Alt+0186 (Unicode – ASCII kodu)

3 – U+00B0 (Unicode – ASCII kodu)

Derece İşareti ( ° ) Nasıl Yazılır
Derece İşareti ( ° ) Nasıl Yazılır

Eğer kısayolu kullanmayacaksanız o zaman kullandığınız programın ya da Windows’un işaretler bölümünde bu işareti (°) kopyalayıp yazı yazdığınız programa yapıştırmanız gerekir.

Derece işareti (°) nasıl yazılır, derece işareti (°) hangi tuşla yazılır, Office programlarda (word, excel, powerpoint v.b.) derece işareti (°) nasıl yapılır, derece işareti (°) ASCII-Unicode kodu nedir gibi sorulara cevap vermeye çalıştık.

Sponsorlu Bağlantılar

“Derece İşareti ( ° ) Nasıl Yazılır?” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com