Kategoriler
Ne & Nasıl

Euro İşareti ( € ) Nasıl Yazılır?

Euro İşareti ( € ) Yazma (Klavye-Bilgisayar)

Euro işareti ( € ) yazma normal şartlar klavyede tek bir tuşla yazılan bir karakter değildir. Ama bu kısayolu yok anlamına gelmiyor. Bilgisayarınızda muhasebe v.b. alanlarda bir yazı yazıyorsanız veya hesap-kitap işleri yapıyorsanız ve Euro işaretini (€) de kullanıyorsanız bu işareti sürekli olarak işaretler bölümünden seçmeniz gerekmez. Çünkü Euro işareti (€) için klavyede bir kısayol var.

Sponsorlu Bağlantılar

Klavyede Euro İşareti (€) Kısayolu

Bilgisayarınızın klavyesi ile Euro işaretini (€) yazman için Alt ve Ctrl tuşuna basılı tutarak E harfi tuşuna basın. Yani Alt+Ctrl+E kombinasyonu size Euro işaretini yazdırır. Bu şekilde Word, Excel, Powerpoint, Not Defteri, Notepad+++ gibi programlarda Alt+Ctrl+E tuşları ile Euro işaretini (€) yazabilirsiniz.

Euro işaretinin (€) diğer kısayolları ise şöyle;

1 – Alt+0128 (Unicode – ASCII kodu)

2 – U+20AC (Unicode – ASCII kodu)

Eğer kısayolu kullanmayacaksanız o zaman kullandığınız programın ya da Windows’un işaretler bölümünde bu işareti (€) kopyalayıp yazı yazdığınız programa yapıştırmanız gerekir.

Euro İşareti ( € ) Nasıl Yazılır
Euro İşareti ( € ) Nasıl Yazılır?

Euro işareti (€) nasıl yazılır, Euro işareti (€) hangi tuşla yazılır, Office programlarda (word, excel, powerpoint v.b.) Euro işareti (€) nasıl yapılır, Euro işareti (€) ASCII-Unicode kodu nedir gibi sorulara cevap vermeye çalıştık.

Euro İşareti (€) Başa mı Yazılır Yoksa Sona mı Yazılır?

Euro ( € ) birimi ile bir para miktarı yazacaksanız sona yazmanızın bir sakıncası yok. Ama şunu bilin ki yurtdışında Euro (€) para birimi sayının başına yazılır. Yani örneğin €300 (300 Euro) şeklinde. Ama siz 300€ şeklinde de yazabilir. Ama yurt dışı ile ilgili bir durum varsa sayının başına (€5000) yazın.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com