Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

DM Nedir? DM Atmak Nedir?

DM Nedir? DM Atmak Nedir?

DM nedir, DM atmak nedir gibi sorular genellikle sosyal medya ile yeni tanışan insanların cevap aradığı sorulardır. Direct Message isminin baş harfleri ile ifade edilen DM’nin anlamı ise direk mesaj. Yani Facebook, instagram, Twitter v.b. sosyal medya platformlarında istenilen bir durumu (paylaşım, mesaj v.b.) doğrudan mesaj olarak gönder demek.

Sponsorlu Bağlantılar

Neden DM Kelimesi Kullanılıyor?

Sosyal medyada genellikle yazacaklarımızı hemencecik yazalım diye bazı kısaltmalar kullanırız. Örneğin “Kendine iyi bak” yerine “kib” sıkça kullanılan bir şey. Bunun gibi daha birçok kısaltma var. DM’de bunlara eklenen yeni bir kısaltma. Yani bana mesaj at, bana mesaj gönder yerine kısaca “DM at” deniliyor. Eğer bunun ilk nereden çıktığını biliyorsanız lütfen yorum bölümünden bizlerle paylaşın 🙂

DM Nedir DM Atmak Nedir
DM Nedir DM Atmak Nedir

İnstagramda DM Atmak Nasıl Yapılır?

DM atmak için en uygun yöntem instagramın resmi uygulaması olan Direct from Instagram uygulamasını kullanın.

Android Direct from Instagram uygulamasını indirmek için tıklayın/dokunun.

iPhone (iOS) Direct from Instagram uygulamasını indirmek için tıklayın/dokunun.

İnstagramda gezinirken herhangi bir şeyi direkt mesaj olarak göndermek için yani DM atmak için dm atacağınız kişinin profiline girip ekrandaki 3 noktaya dokunun ve çıkan seçenekler arasından “Mesaj Gönder” seçeneğine dokunun.

DM Nedir DM Atmak Nedir instagram
İnstagram DM Atma

Facebook DM Atmak Nasıl Yapılır?

İster Facebook üzerinden o kişiyi bulup mesaj kutusundan dm atabilirsiniz. Ya da Facebook Messenger üzerinden o kişiyi bulup mesaj gönderebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
DM Nedir DM Atmak Nedir facebook
Facebook DM Atma

Twitter DM Atmak Nasıl Yapılır?

Twitter hesabınızdan herhangi birisine dm atmak için o kişinin profiline girin. Ekrandaki mektup simgesine dokunun. (Not: Bunun için karşılıklı takip gerekebilir). Ayrıca bir tweet altında bulunan mektup simgesine dokunarak da dm atabilirsiniz.

DM Nedir DM Atmak Nedir twitter
Twitter DM Atma

İyi DM atmalar… 🙂

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com