Kategoriler
Bilgisayar Özel

Eğitim İçin Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Lise, Üniversite, Akademik Çalışmalar İçin Nasıl Laptop Alınmalı?

Teknolojik alanda bir sonraki büyük gelişimi tahmin etmek zor ancak bir şey kesin ki öğrenciler bu gelişmelerden büyük fayda sağlıyorlar. Atamalara veya bazı araştırma çalışmalarına katılmak eskisinden daha kolay. Bir dizüstü bilgisayar yani laptop, özellikle bu konuda en popüler araçlardan biri. Başka bir deyişle aksi belirtilmediği sürece artık el yazısıyla hazırlanmış ödevler belki de olmayacak. Çünkü bir dizüstü bilgisayara sahip olmak büyük bir zorunluluk haline geldi.

Sponsorlu Bağlantılar

Masaüstü Yayıncılık ve Eğitim

Masaüstü yayıncılığının edebi materyallerin oluşturulma biçimini değiştirmesinin üzerinden uzun süre geçti. Yıllar boyunca dünyadaki öğrenciler büyük ve taşınabilir masaüstü bilgisayarların aksine daha küçük elektronik cihazları tercih etmekteler. Arşivlenen veriye ve bilgilere her zaman ve her yerde hatta hareket halindeyken bile kolay ve hızlı erişmek istersiniz. Bu yazımızda öğrenim için en iyi dizüstü bilgisayarı nasıl seçeceğinizle ilgili ipuçları inceleyeceğiz.

Dayanıklılık Önemli Bir Faktör

Herkes dikkatli olacak diye bir şey yok. Günümüzde piyasada daha ucuz dizüstü bilgisayar seçenekleri olsa da karbon fiber gibi daha sağlam malzemelerden yapılmış olanlar kaza ile düşme sırasında hayati bir önem taşıyor. Yani büyük çarpma ve düşmeleri ufak tefek çiziklerle atlatmanız önemli.

Laptop (Dizüstü / Notebook) Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Pil Ömrünü Güz Önünde Bulundurun

Bir dizüstü bilgisayarı prizden çıkarır çıkarmaz pili bitmemeli. Böyle bir bilgisayar ile yaşamak istemezsiniz. Şarj edildikten sonra 8 saate kadar pil ömrüne sahip bir model almanızı öneririz.

Kilit Özellikler

Burada RAM, ROM veya bellek ve depolama alanı ve depolama alanı tipi (HDD, SSD) önemli. Tabii ki işlemci hızını ve ekranı da unutmamalısınız. Genellikle bu bir aracın ne kadar süreceğini ve ne için kullanacağını temel alır.

Sponsorlu Bağlantılar

İşletim Sistemi

iOS, Linux, MacOS, Microsoft Windows sürümlerine göre doğru işletim sistemi dizüstü bilgisayarınızın işlevselliği için çok önemlidir. Bu gecikmelerden kaçınmak için bu bağlamda en yeni işletim sistemi güncellemelerini yüklemek önemli.

 

7000 TL’ye Çok İyi Gamebook (Oyun Bilgisayarı) Tavsiyeleri
6000 TL’ye Dizüstü Bilgisayar (Laptop) Tavsiyeleri
4000 TL’ye İyi Gamebook (Oyun Bilgisayarı) Tavsiyeleri
3000 TL’ye Laptop (Dizüstü Bilgisayar) Tavsiyeleri
2500 TL’ye Laptop (Dizüstü Bilgisayar) Tavsiyeleri

Sonuç

Özetlemek gerekirse doğru dizüstü bilgisayara sahip olmak isteyen öğrenciler bir takım kriterleri dikkatlice tartmalıdır. Satın alacağınız bilgisayarın eğitim için olması gerektiği unutulmamalı ve bunun üstünde işlemler yapılmamalı. Aksi taktirde Laptop ömrünü kısaltırsınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com