Kategoriler
Mobil

En İyi Android Akıllı Telefonlar – Haziran 2014

Haziran 2014 Tarihine Kadar Geçerli En İyi Telefonlar

Her geçen zaman yeni bir akıllı telefon çıkmakta. Bu akıllı telefonların fiyatları da tabi ki teknik özelliklerine göre değişmekte. Akıllı telefonlar teknik özelliklerinin yanı sıra işletim sistemleri de çok önemli. Satın aldığınız akıllı telefonun işletim sistemi özellikle performansı çok etkilemekte. Peki fiyatına bakmaksızın Haziran 2014 tarihine kadar olan akıllı telefonları göz önünde bulundurursak bu zamanın en iyi Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar hangileri?

Hem Akıllı Hem Androidli

Nexus 5

Nexus 5, gerek fiyatı gerekse özellikleri ile şu anda Türk pazarındaki en enteresan modellerin başında yer alıyor. Sahip olduğu özelliklerle birlikte safkan Android deneyimini de sonuna kadar kullanıcılarına sunma artısı cihazın 1399 TL’lik fiyatıyla birleşince ortaya akılları karıştıran bir denklem çıkıyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Nexus 5
Nexus 5

 

Samsung, HTC ya da diğerlerinin 2000 TL’lik modelleri ile kıyaslandığında hala çok iyi olan Nexus 5’te Snapdragon 800 işlemci, 1080p ekran, Android 4.4.4’e kadar yükselmiş durumdaki en yeni Android sürümü gibi özellikler bulunuyor. Cihazın tasarımı ve kamerası da oldukça iddialı. 16GB’lık modeli 1399 TL fiyat etiketiyle uygun ve performanslı bir seçenek durumunda.

Sony Xperia Z2

Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z2

Birçok otoriteye göre Sony Xperia Z2, 2014 yılındaki en iyi akıllı telefonların başında geliyor. Gerek ekranı gerek kamerası ve yüksek kapasiteli bataryasıyla başarılı bir konfigürasyon sunan modelde suya dayanıklılık özelliği de bir artı puan olarak yer alıyor. Xperia Z2’nin fiyatına gelindiğinde ise 16GB modelinde 2199 TL gibi bir etiket söz konusu. Büyük ve kaliteli bir ekranda Android deneyimi isteyenler için ideal.

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Dünyanın en büyük online alışveriş sitesi Amazon’un verilerine göre Galaxy S4 modeli hala ABD’de en çok satan akıllı telefon durumunda. Bu kadar iddialı ve güçlü bir serinin takipçisi olmak ise Galaxy S5’e düşerken cihazın Türkiye’de yoğun ilgiyle karşılandığı biliniyor. TouchWiz arayüzü, 1080p Super AMOLED ekranı, kamera ve işlemci özellikleri ile en tepedeki yapılardan birini sunmayı başarıyor.

Xperia Z2, HTC One M8 gibi rakiplerinin arasına katılan LG G3 ile bu yaz kıyasıya yarışacağa benziyor. Galaxy S5’in fiyatı, 16GB modelde Xperia Z2 ile aynı; 2199 TL, ancak bir diğer güçlü rakip LG G3’ten pahalı.

Sponsorlu Bağlantılar

HTC One (M8)

HTC One (M8)
HTC One (M8)

HTC, geçtiğiniz yıl eleştirilere maruz kalan plastik kaplama dış tasarım yapısını bu sene köklü bir değişimden geçirdi. En yeni modelinde CNC tezgahlarla hazırlanan güçlü bir gövdenin sağlayacağı güveni ardına alan şirket, bunu estetik yapı taşlarıyla da zenginleştirdi. Donanımsal özelliklerde ise işlemci açısından en güçlü rakiplerine benzer bir sunumla tüketicinin karşısına çıktı.

Hatta çok eleştirilen kulaklığının yeni modelde de aynen sunulmasından tutun da fiyat etiketine kadar eleştirildi de eleştirildi… Ancak şu bir gerçek ki HTC One M8, çok geniş bir teknolojik çevreye göre yılın en güzel akıllı telefonu. Üstelik kullanışlı Sense arayüzü, sensörle ve bir takım özelliklerle zenginleştirilmiş kamerası, 128 GB’a kadar microSD kart desteği (diğer modellerde maksimum hafıza desteği 64 GB) özellikleri ile tercih edilebilir modeller arasında. Bununla birlikte 32 GB seçeneği ile 2499 TL’den satışa sunuluyor.

LG G3

LG G3
LG G3

LG G2’nin geçtiğimiz yıl yarışa inanılmaz bir heyecan kattığı sektör açısından yadsınamaz gerçeklerden. Model, şirketin global satış adetlerini neredeyse 2 katına çıkarırken fiyat-performans açısından bir elmas sınıfında gösterildi. 2014 modeli de büyük bir merakla bekleniyordu ve kısa bir süre önce lansmanı gerçekleşti.

Üstelik Türkiye fiyatı da yine çok kısa bir süre önce ortaya çıktı. 16 GB dahili depolama kapasitesi ile LG G3, Türkiye’de 1999 TL’den satışa çıkıyor. 2,5 GHz hızında çalışan Snapdragon 801, 5,5 inçlik QHD ekran gibi özellikleri ile oldukça da etkileyici, üstelik Sony ve Samsung tarafındaki güçlü rakiplerinden de 200 TL daha uygun fiyat etiketine sahip.

General Mobile Discovery Elite

General Mobile Discovery Elite
General Mobile Discovery Elite

Son bir yıla fiyat performans oranıyla damga vuran General Mobile Discovery’nin ardından 2014 model Discovery Elite modeli de yine uygun sayılabilecek bir fiyat etiketi ile tüketicilerin karşısına çıktı. Android işletim sistemine sahip en yetenekli ve en uygun fiyatlı modellerden biri konumundaki modelde gerek kullanışlı arayüz, gerekse bir bütün halinde dikkat çekmeyi başaran özellikler beğeni kazanıyor. Fiyat etiketi ise 32 GB hafıza ile birlikte 1299 TL.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com