Kategoriler
Mobil

En İyi Ekranlı Akıllı Telefon

Ekranı En İyi Olan Telefon

Hayatımızın hemen her alanına giren akıllı telefonların en önemli kısımlarından birisi de hiç şüphesiz ekranıdır. Bir akıllı telefonu elimize aldığımız zaman hiçbir donanım özelliklerine bakmadan önce ekranına bakar ve ekranında parmağımızı şöyle bir gezdiririz. Peki piyasada bulunan en iyi ekrana sahip akıllı telefon sizce hangisi? Hiç merak ettiniz mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Akıllı telefonlarda baktığımız ekranın birden fazla fonksiyonu var. Yani bir ekrana iyi diyebilmek için birden fazla özelliğine bakmak gerekir. Diğer bir deyişle birden fazla özelliği tes edilmeli. Bu konuda PhoneArena web sitesi şu anda dünya pazarında liderlik konumdan olan markaların üst seviye akıllı telefonlarının ekranlarını teste tabii tuttu. Sonuçlar çok ilginç. Apple, Samsung, Sony, HTC ve LG teste tabi tutulan markalar. Bu markaların modelleri ise iPhone 5S, Galaxy S5, Xperia Z2, One M8 ve LG G3. Yapılan testler ise şöyle;

  • Parlaklık ve Gün Işığında Okunabilirlik
  • Renk Üretimi
  • Çözünürlük
iPhone 5S
iPhone 5S

iPhone 5S, Galaxy S5, Xperia Z2, HTCOne M8 ve LG G3 Karşı Karşıya

Parlaklık ve Gün Işığında Okunabilirlik Testi

Gün ışığında ekranı görebilme ve ekrandaki yazıları okuyabilme bir işkence. Dolayısıyla yapılan testlere göre Apple iPhone 5S ile Samsung Galaxy S5 8 puan alarak birincilik koltuğunu paylaşırken, HTC One M8 ile Sony Xperia Z2 7 puanla ikinci sıraya yerleşiyorlar. LG’nin Quad HD ekran çözünürlüğüne sahip amiral gemisi G3 ise, 6 puan alarak amiral gemileri arasında sonuncu oluyor.

Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z2

Renk Üretimi Testi

Renk üretiminden tam 9 puan alan iPhone 5S, bu konuda piyasadaki en iyi amiral gemisi oluyor. İkinciliği ise Sony Xperia Z2, LG G3 ve HTC One M8, 8’er puan alarak paylaşırken, Samsung’un Super Amoled ekranlı akıllı telefonu Galaxy S5 sadece 5 puan alabiliyor. Samsung’un ölçümlerin bile üzerinde çıkan kontrast değeri, renklerin olduğundan çok daha sıcak gözükmesini sağlıyor.

HTC One M8
HTC One M8

Çözünürlük Testi

Konu çözünürlük olunca tahmin edebileceğiniz gibi LG G3 liderlik koltuğunu kimselere bırakmıyor. Quad HD ekranı ile rakiplerinden çok daha fazla çözünürlük sunmayı başaran akıllı telefon, tam 10 puan alarak testin birincisi oluyor. LG G3’ü Full HD çözünürlüklü ekranları ile HTC One M8 ve Sony Xperia Z2 9,5 puan ile takip ederken, Samsung Galaxy S5 9 puan alıyor.

Sponsorlu Bağlantılar
LG G3
LG G3

Android’in amiral gemileri çözünürlük konusunda iPhone 5S’i farkla geçmeyi başarıyor. Bundan 4 sene önce gözümüze harika gözüken Retina ekran, maalesef günümüz standartlarının epey altında kalıyor. iPhone 5S, bu testten sadece 7,5 puan alarak çözünürlük konusunda sonunculuğa yerleşiyor.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

En İyi Ekran Hangisinde?

Yukarıda yapılan testlerde alınan puanlar toplandığında ortaya çok ilginç bir sıralama çıkıyor. Çünkü 3 tane birinci ortaya çıktı ve Samsung hayal kırıklığı.

  • Apple iPhone 5S : 24,5
  • HTC One M8 : 24,5
  • Sony Xperia Z2 : 24,5
  • LG G3 : 24
  • Samsung Galaxy S5 : 22

Test Sonuçları Resimleri

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com