Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

Android’de Facebook Kota (Mobil Veri) Kullanımını Azaltma

Facebook, Telefonumun İnternetini Bitiyor Ne Yapmalıyım?

Çevremizde her ne kadar birçok W-Fi noktası olsa da her zaman bir Wi-Fi ile internete bağlanma imkanı olmuyor. Hele bir de Android telefonunuzdaki yada tabletinizdeki internet kotanız az ise kota çok daha büyük bir öneme sahip oluyor. Diğer yandan %99.9 sizinde Android cihazınızda Facebook uygulaması var ve eğer kota sorunu yaşıyorsanız bu kez Facebook sizin için bir sorun olabiliyor. Çünkü Facebook’ta gezinmek istiyorsunuz ama kotanız buna izin vermiyor. Ama isterseniz Facebook tarafından harcanan kotayı azaltabilirsiniz. Yani Facebook’un kullandığını internet (mobil veri) kullanımını azaltabilirsiniz. Bunun birden fazla yolu var.

Sponsorlu Bağlantılar

Facebook İnternet (Kota) Kullanımını Azaltma Resimli Anlatım

Otomatik Oynatmayı ve HD Video/HD Fotoğraf Yüklemelerini Kapatın

Android telefonunuzdan yada tabletinizden Facebook hesabınıza girdiğiniz zaman videolar otomatik oynatılıyor. Eğer mobil veri ile internete bağlı iseniz bu kotanızda büyük bir tehdit oluşturur. Bu nedenle otomatik oynatmayı kapatmanız gerekir. Ayrıca HD olarak yüklenen videoları ve fotoğraflarıda kapatmanız gerekir. Değiştirmeniz gereken bir diğer seçenek ise Sürekli Kişi Yüklemesi seçeneğini kapatmak. Bunun için;

1 – Android cihazınızdan Facebook açın ve ekranın sağ tarafındaki 3 çizgiye dokunun

2 – Karşınıza çıkan menüde aşağıya doğru ilerleyin

3 – Uygulama ayarları bölümüne girin. (Hesap Ayalarına değil!!!!!)

3 – Sürekli Kişi Yüklemesi seçeneği aktif ise kapatın

4 – Fotoğrafları HD Olarak Yükle seçeneği aktif ise kapatın

5 – Videoları HD Olarak Yükle seçeneği aktif ise kapatın

Sponsorlu Bağlantılar

6 – Otomatik Oynatma bölümüne dokunun

7 – Karşınıza çıkan seçenekler arasından Mobil Veri ve Wi-Fi Bağlantılarında işaretli olacaktır. Burdaki işareti kaldırın ve diğer iki seçenekten birisini seçin. Yani ya Sadece Wi-Fi Bağlantılarında seçeneğini yada Videoları Asla Otomatik Oynatma seçeneğini seçin.

Facebook Lite Uygulamasını İndirin

Facebook tarafında geliştirilen ve resmi Facebook uygulaması olan Facebook Lite uygulamasını indirip kullanabilirsiniz. Zaten bu uygulamanın geliştirilme amacı bu. Yani az kota harcamak. Bu nedenle telefonunuzdaki Facebook uygulamasını silip bunun yerine Facebook Lite uygulamasını Android telefonunuza yada tabletinize yükleyip kullanmak.

Android Facebook Lite İndir

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com