Kategoriler
iOS

iOS 11 İle Gelen Yeni iPad Özellikleri

iOS 11’li iPad’de Yapabilecekleriniz

Apple’ın iOS 11’deki iPad’inde, iPad’in tam bir PC değiştirme aracı olarak daha iyi hizmet vermesine olanak tanıyan, çok geliştirilmiş bir çoklu görev deneyimi sunan çok çeşitli iPad özelliklerini tanıtan önemli bir odak noktası var. iOS 11’de bulunan özelliklerin birçoğu, Sürükle ve Bırak, Dosyalar uygulaması, kalıcı yükleme istasyonu ve daha pek çok şeyi içeren yıllarca iPad sahiplerinin istek listelerinden en üste çıktı.

Sponsorlu Bağlantılar

iOS 11, güncellemede görmek isteyebileceğiniz iPad’e özgü özellikleri kapsayan hands-on videolarından görülebileceği gibi, iPad’in kullanılma biçimini önemli ölçüde değişmektedir. iPad’de kalıcı olan ve herhangi bir uygulama içinde yukarı doğru hızlıca kaydırıldığında yukarı çekilebilen genişletilmiş bir Dock var. Dock ekranı, uygulamalar arasında geçiş yapmayı çok daha hızlı yapar ve uyumlu cihazlarda çoklu görev özelliklerini etkinleştirir.

Bir uygulamayı kullanırken Dock’u açıp Dock simgesini yukarı doğru sürüklerseniz, yeni bir pencere açılır ve bu da bir Slide Over veya Split View çoklu görev düzenlemesine çekilebilir. Bağlantı istasyonunu kullanarak birkaç saniye içinde Bölünmüş Görünüm uygulamaları arasında geçiş yapabilirsiniz. Dock’a eşlik eden, Mac’te Uzay’a benzer bir tasarıma sahip yeni bir Uygulama Değiştirici. En son kullanılan uygulamaların tümünü gösterir, Kontrol Merkezi ayarlarına erişmenizi sağlar ve Split View veya Slide Over pencere düzenlemelerinizi bile korur.

En çok arzulanan iPad özelliklerinden biri olan Sürükle ve Bırak, iOS 11’de uygulanmıştır. Sürükle ve Bırak ile, metinler, bağlantılar, fotoğraflar, dosyalar ve daha fazlası uygulamalarla basit sürükleme hareketleriyle aktarılabilir. Sürükle ve Bırak çoklu dokunmayı destekler; bu nedenle Safari’den bir bağlantı çekin, Dock’u açın, Mesajlar’ı açın ve bağlantıyı bir arkadaşınıza gönderin. Yeni bir Dosyalar uygulamasıyla birlikte, Sürükle ve Bırak, dosyaları yönetmek için inanılmaz kolaylık sağlar.

Apple Kalem desteği de iOS 11’de genişliyor. Apple Kalemi herhangi bir kalem gibi (veya bir parmak gibi) sistem genelinde kullanılabilir ve Apple Kalem ile birlikte akıllıca tasarlanmış olan Instant Markup (Anında İşaretleme) de dahil olmak üzere tasarlanmış yeni özellikler var.

Sponsorlu Bağlantılar

iOS 11’li iPad Özellikleri Videosu

Ayrıca, hızlı not alma amacıyla yeni bir Not açmak için bir iPad Pro ekranında Apple Kalem simgesine dokunmanıza izin veren düz bir Anında Notlar özelliği bulunur. iOS 11’de yeni olan diğer tüm özellikler iPad’de mevcut olduğundan, güncellemenin içeriğinde eksiksiz bir genel bakış için kapsamlı iOS 11 toplantımıza göz atın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com