Kategoriler
Ne & Nasıl

Eski WhatsApp Sohbet Yedeğini Geri Yüklemek

Eski WhatsApp Sohbet Yedeğini Geri Yüklemek İçin Şartlar?

Eski WhatsApp sohbet yedeğini geri yüklemek için bazı şartların olması gerekir. Bunlardan ilki akıllı telefonunuzun veya tabletinizin değişmemiş olması. Yani kullandığınız mobil cihazınızın halen aynı olması gerekir. Diğeri daha önce bir yedek almış olmanız. Eğer WhatsApp ayarlarında periyodik yedeklemeyi ayarlamamışsanız ve sizde el ile yedekleme yapmadıysanız doğal olarak geri yükleyeceğiniz bir yedekte olmayacaktır. Eğer bu iki şarta da sahipseniz o zaman eski WhatsApp sohbet yedeklerinizi geri yükleyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Yedeklenen WhatsApp Dosyaları (msgstore.db.crypt12) Nasıl Açılır?

Eski WhatsApp Sohbet Yedeği Nasıl Geri Yüklenir?

Eğer Google Drive hesabınıza daha önce yedek oluşturduysanız tek yapmanız gereken WhatsApp uygulamasını silip yeniden yüklemek. Yeniden yüklediğinde sizden yedekleri geri yüklemek isteyip istemediğinizi soracaktır. Sizde geri yükle dediğinizde yedeğiniz geri yüklenecektir. Ama Google Drive ile ilgili bir yedekleme söz konusu değilse ve yedeğiniz akıllı telefonunuzda veya tabletinizde ise o zaman şu adımları uygulayın.

“NOT: YAPACAĞINIZ İŞLEMLERDEN SİZ SORUMLUSUNUZ.”

1 – Bir dosya yöneticisi uygulaması indirin.

“ÖNEMLİ: Eğer akıllı telefonunuz veya tabletinizde bir “Dosya Yöneticisi” uygulaması zaten yülü ise o zaman başka bir Dosya Yöneticisi uygulaması indirmenize gerek yok. Örneğin Asus ve Samsung mobil cihazlarda “Dosya Yöneticisi” uygulaması yüklü geliyor. Dolayısıyla bu cihazlarda “Dosya Yöneticisi > Dahili Bellek > WhatsApp > Databases” yolunu izleyin.”

Eski WhatsApp sohbet yedeğini geri yüklemek
Eski WhatsApp sohbet yedeğini geri yüklemek

2 – Dosya yöneticisi uygulamasında sdcard/WhatsApp/Databases dosyasını bulun. Eğer verileriniz SD karta kaydedilmemişse, sdcard yerine “dahili” veya “ana yedekleme” dosyası görebilirsiniz.

3 – Geri yüklemek istediğiniz yedekleme dosyasının seçin ve msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt12 olan ismi msgstore.db.crypt12 olarak değiştirin. Eski yedekleme crypt9 veya crypt10 gibi daha eski bir protokol ismine sahip olabilir. Crypt uzantısındaki numarayı değiştirmeyin.

Sponsorlu Bağlantılar

4 – WhatsApp’ı telefonunuzdan kaldırın ve tekrar yükleyin.

5 – Sorulduğunda GERİ YÜKLE‘ye dokunun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com