Kategoriler
İnceleme

HTC U11 İnceleme

HTC U11 Hakkında Herşey

Tayvan merkezli HTC, rakiplerini geride bırakmak için “U” serisine ait amiral gemisi sınıfına ait yeni bir akıllı telefon daha ekledi. Bu “U” serisi HTC’nin portföyündeki bir sonraki bölümde “M” serisini takiben tasarım üzerine yoğunlaşıyor. Yeni başlayanlar için bu cihaz kamerayı başlatmanıza, kısa mesajlar gönderebilmenize, e-postalarınızı açmanıza veya herhangi bir uygulamayı başlatmak için kişiselleştirmenize olanak tanıyan yeni bir telefonu sıkma etkileşimiyle birlikte geliyor. HTC U11’in kutusunu açtığınızda karşınıza şunlar çıkıyor; HTC U11 akıllı telefon, 2-pinli Qualcomm Hızlı Şarj 3.0 uyumlu şarj cihazı (5V-2A / 9V-1.7A / 12V-1.25A), Aktif Gürültü Önleme özelliğine sahip HTC USonic kulaklıklar, SIM kartı çıkarma aleti, Şeffaf koruyucu kutu, Hızlı Başlangıç Kılavuzu ve Kullanım Kılavuzu, bir ucu normal USB (USB Type-A) diğer ucu USB Type-C olan bağlantı kablosu ve bir ucu USB Type-C diğer ucu 3.5mm kulaklık girişi olan bağlantı kablosu.

Sponsorlu Bağlantılar

HTC U11 Kutu Açılışı

İncelemeye geçmeden önce HTC U11 akıllı telefonun kısaca özelliklerinden bahsedelim. Yalnız şunu bilmeniz gerekiyor. HTC U!!’de kulaklık girişi yok.

HTC U11 Kısaca Özellikleri

  • Corning Gorilla Glass 5 koruma özellikli 5.5 inç (2560×1440 piksel) Quad HD Super LCD5 ekran
  • Adreno 540 GPU’lu 2.45GHz+1.9GHz hızlında 4+4 çekirdekli Snapdragon 835 işlemci
  • 4GB/6GB RAM
  • 64GB/128GB depolama, microSD ile genişletilebilir hafıza
  • Android 7.1 (Nougat)
  • Tek/Çift SIM kart
  • 12MP arka kamera, (f/1.7, 1.4 µm, Çift Piksel PDAF), otomatik yüz tanıma, OIS, çift LED çift ton flaş
  • 16MP ön kamera, f/2.0, 1080p
  • IP67, Parmak izi sensörü, NFC, Quick Charge 3.0, 100GB Google Drive,
  • Boyutlar: 153.9 x 75.9 x 7.9 mm
  • Ağırlık: 169 gram
  • Çıkarılamaz 3000mAh batarya

HTC U11 Özellikleri ve Fiyatı

HTC U11 Ekran, Tasarım ve Donanım İnceleme

HTC U11 akıllı telefon 1440×2560 piksel çözünürlüğe sahip 5.5 inç Quad HD Super LCD5 ekran ve koruma için bir Corning Gorilla Glass 5 ile kaplı. Ekran maksimum ayarda parlak, canlı, iyi renk üretimi ve görüş açısı da iyi. Parmak izi bırakıyor ve doğrudan güneş ışığı altında veya açık alanlarda parlak olmaya da eğilimlidir. HTC U11’in tasarımı metal monitörü, Optical Spectrum Hybrid Deposition kullanılarak üretilen sıvı cam yüzeyi ile değiştirilmiş. Bu akıllı telefonu gerçekten çok güzel göstermiş.

HTC U11, 153.9×75.9×7.9 mm ölçülerinde ve yaklaşık 169 gram ağırlığında. Cihazın arka yüzü çok parlak ve her açıdan ışık yakalıyor. Buna ek olarak parmak izi bırakmaya eğilimli. Telefon daha yuvarlak ve ön ve arka tarafların her birinde 3B cam bulunuyor. Bu amiral gemi sadece görsel olarak çekici değil aynı zamanda tüm ergonomi ve yapı kalitesi ile de şaşırtıcı.

Cihazın ön yüzü olağandışı parlak sırtın aksine normal görünse de diğer HTC cihazlarına çok az benziyor. Ekranın üstünde bir bildirim LED ışığı, kulaklık, bir grup duyarga, mikrofon ve ön kamera var. Ekranın altında iki kapasitif düğme ve bir parmak izi tarayıcısına entegre edilmiş bir Home düğmesi var. Sağ tarafta metalden yapılmış ses tuşları ve güç tuşu bulunuyor. Bu iki düğme de iyi geribildirim sunuyor. Sol tarafta hiç bir şey yok. Üstte ise bir mikrofon ile birlikte Hybrid SIM yuvası (nano + nano / microSD) göreceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Alt kısımda bir mikrofon, USB Type-C bağlantı noktası ve birbirine yakın hoparlör var. Telefonun 3.5 mm ses çıkışı yok. Bunun yerine kendi kulaklıklarınızı kullanmak istiyorsanız USB Type-C kulaklıklar ve USB Type-C 3.5mm ses dönüştürücüsü kullanmanız gerekiyor. Arkaya baktığımız zaman çift LED çift tonlu flaşla birlikte bir arka kamera var. HTC markası ve alt tarafa doğru bir başka Mikrofon daha var.

HTC U11 Performans İnceleme

HTC’nin en son amiral gemisi, 2.45GHz hızında çalışan en son Qualcomm Snapdragon 835 yongasetini, Adreno 540 grafik departmanı ile geliyor. Ayrıca modeline bağlı olarak 4GB veya 6GB RAM de var. Beklendiği gibi cihazın performansı pürüzsüz ve çoklu görevleri kolaylıkla halledebilir. Oyun oynarken sonuç pürüzsüz, takılma, donma ve ısınma sorunları yok. Genel olarak HTC U11 performans açısından zımba gibi.

HTC U11 Yazılım, Kullanıcı Arayüzü ve Uygulamalar İnceleme

HTC U11 telefon HTC Sense UI arayüz ile Android 7.1.1 (Nougat) işletim sistemine sahip. Tıpkı diğer HTC telefonları gibi doğrudan ana ekrandaki seçeneklere erişebilirsiniz. Ana ekranından sağa hızlıca bastığınızda Blinkfeed’e ve tema mağazasına erişeceksiniz. Blinkfeed size kullanıcının ilgi alanındaki haberleri ve diğer güncellemeleri sunan bir servis. Ancak bu tamamen devre dışı bırakılabilir. Ayrıca cihazınızı özelleştirmek için de çeşitli temalar sunulmakta.

HTC U11, Edge Sense adlı yenilikçi bir özellik ile donatılmış olarak geliyor. Telefonun kenarlarına gömülü basınç algılayıcısı ile kullanıcıya telefonu sıkarak uygulamanın başlaması sağlanıyor. Başlangıçta bu özellik kullanıcının kamera uygulamasını bir sıkmakla başlatmasını ve bir başka sıkma ile fotoğraf çekmesini sağlıyor. Garip görünse de son derece iyi çalışıyor. Ancak gelişmiş modu etkinleştirerek ayarları özelleştirebilirsiniz. Ayrıca sıkıştırma kuvveti seviyesinizi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

HTC’nin tek elle çalışmaya yenilikçi bir şekilde odaklanması iyi bir şey. Bu Kenar Algılama özelliği bir yandan herhangi bir şey tuttuğunuzda veya bagajınızı sürüklerken birini aramak da dahil olmak üzere çeşitli durumlarda kullanışlı bir özellik. Bir diğer vurgulanan özellik, kullanıcı davranışına dayalı öneriler sunan akıllı asistanları hareketlendiren Sense Companion uygulaması. Companion uygulamasını o kadar çok kullanırsanız umursadığınız ve önemsemediği tavsiyeleri öğrenerek daha akıllı oluyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Dahası önemsiz dosyaları temizleyen Boost+ uygulaması, RAM’ı artırma ve uygulamaları yönetmede de yardımcı oluyor. Power Optimizer güç tüketen uygulamaları yönetmeye yardımcı oluyor. Herhangi bir uygulamaya uygulanırsa, pil tasarrufu yapmak için ekran çözünürlüğünü otomatik olarak ayarlanıyor ve uygulamanın Arka Plan optimizasyonu varsa arka planda hiç çalışmaz.

BoomSound geçiş özelliği ses performansını ayarlamanızı sağlıyor ve USonic, özellikle kendi yıllarınız için hazırlanmış özel bir ses profili oluşturmanızı sağlıyor. USonic kulaklıklar iç kulağı gelişmiş bir sonar benzeri teknoloji ile haritalamakta ve ses profilini benzersiz biyolojiye uyarlamaktadır.

64GB’lık sürümünde kullanıcılara yaklaşık 52GB’lık ücretsiz depolama alanı kalıyor. Yeterli değilse kullanıcılar MicroSD kartı ile bellek kapasitesini genişletebilir.

HTC U11 Kamera İnceleme

HTC U11 çok eksenli optik görüntü sabitleme (OIS), çift LED flaş ve f/1.7 diyafram ile birlikte arka tarafta 12MP HTC UltraPixel 3 kamera bulunuyor. Diğer HTC cihazları gibi kamera kullanıcı arayüzü herhangi bir sorun yaşatmayan basit arayüz. Varsayılan olarak kamera uygulamasını açtığınızda Panorama, Pro, Video, Hiperlapsı, Yavaş Çekim, Selfie Fotoğraf, Selfie Panorama, Selfie Video, ayarlar ve flaş gibi çeşitli modları içeren açılan bildirim çubuğundaki HDR seçeneklerine erişebilirsiniz. Karşı tarafta kamera, video seçeneği, deklanşör düğmesi ve galeri değiştirmek için bir geçiş bölümü var.

Gerçek dünya kullanımına doğru ilerleyen kamera, gün ışığı koşullarında iyi dinamik aralıklar ve iyi ayrıntı miktarı ile muhteşem fotoğraflar çekiyor. Dahası otomatik odaklanma da hızlı. Düşük ışık performansı gerçekten iyi ve gürültü gerçekten çok az ve kontrol altında tutuluyor. Ön tarafta ise 1080p video kayıt özellikli bir 16MP kamera var.

Sponsorlu Bağlantılar

HTC U11 Batarya İnceleme

HTC U 11 kapağının altında Quick Charge 3.0 (Hızlı Şarj 3.0) destekli 3000mAh pil var. 4G aramaları, internet tarama, video/şarkı çalma ve podcast’i de içeren rahat kullanım ile şarjı rahat bir gün boyunca sürüyor. Ayrıca pil ömrünü uzatmak için bir Güç Tasarrufu ve Aşırı güç tasarrufu modu da var. Burada pil seviyesini seçerek güç tasarrufu belirtilen seviyelere ulaştığında otomatik olarak açılmasını sağlayabilirsiniz.

HTC U11 Diğer İncelemeler

HTC U11 Parmak İzi Tarayıcısı İnceleme

Parmak izi tarayıcısı ekranın hemen altında ön tarafta bulunan Ana Ekran yani Home tuşuna entegre edilmiş. Parmak izi aktif ve parmak, Home tuşuna tutulduğunda telefon kilidi hemen açılıyor. En fazla 5 parmak izi ekleyebilirsiniz. Eğer parmağınız ıslak veya terli ise parmağınızı doğru bir şekilde tanımıyor.

HTC U11 Arama ve Mesajlaşma İnceleme

HTC U11 mesajlaşma için kendi çevirici arayüzü ve TouchPal klavyesi ile birlikte geliyor. Çağrı sırasında kulaklık ses seviyesi iyi. Buna ek olarak bir kısa mesaj çağırırken veya SMS gönderirken SIM’leri seçme seçeneğine de sahipsiniz.

HTC U11 Bağlantı İnceleme

Bu amiral gemi 4G LTE, WiFi 802.11 ac (2.4 ve 5 GHz), Bluetooth 4.2, GLONASS, NFC, USB Type-C 3.1 ile GPS gibi bağlantı seçeneklerini destekliyor. 3.5 mm ses jakı, USB Type-C ses ile değiştiriliyor. Aktif Gürültü Önleme, HTC BoomSound Hi-Fi baskısı, 4 mikrofonlu 3D Ses kaydı ve Hi-Res ses özellikli HTC USonic’i de destekliyor. Her iki SIM de 4G’yi destekliyor ancak aynı anda yalnızca bir SIM’de 4G’yi etkinleştirebilirken diğerinde en fazl 3G kullanabilirsiniz.

HTC U11 Artıları

  • Parlak performans
  • Kamera, yarışmayla eşit veya daha iyi
  • Harika tasarım
  • Kenar Sıkma Algılama

HTC U11 Eksileri

  • 3,5 mm’lik ses girişi yok
  • Kaygan
  • Parmak izi bırakıyor
  • Pil ömrü etkileyici değil

HTC U11 İnceleme Sonucu

Bu model, HTC’nin şimdiye kadarki en iyi akıllı telefon olma özelliğini taşıyor. Bu yeni cihaz iyi bir ekran, hızlı işlemci, şaşırtıcı kamera ve tabii ki sesi de içerebilecek her şeyi bir araya getiriyor. Bu parlak görünümlü cihaz HTC’nin akıllı telefon pazarındaki başarısı için Galaxy S8, Google Pixel, iPhone 7 ve diğerleri gibi diğer amiral gemilerini kolayca rekabet edebilecek yeni bölümünü kesinlikle işaret ediyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Zengin kullanıcı deneyiminden vazgeçerek HTC U11 akıllı telefon fiyat noktasında rakiplerinin üzerinde bir avantaja da sahip. Telefonu Türkiye’deki internet ve teknoloji mağazalarından satın alabilirsiniz. 4GB RAM ve 64GB depolama alanı ile 6GB RAM ve 128GB depolama alanı seçenekleri arasında 300 TL gibi bir fark var.

HTC U11 Alternatif Modeller


Google Pixel XL
iPhone 7 Plus
Samsung Galaxy S8
Xiaomi Mi 6
LG G6
OnePlus 3T

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com