Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

IMEI Kaydı Sorgulama, IMEI Kaydetme ve IMEI Kaydı Silme

IMEI Kaydı Sorgulama, Silme ve IMEI Kaydetme

IMEI kaydı sorgulama işlemi artık çok daha önemli hale geldi. Çünkü bu ay içerisinde IMEI kaydı parası 170 küsür TL’den 500 TL’ye çıkartıldı (2018-Kasım için geçerli). Dolayısıyla özellikle yurtdışından satın alınacak olan sıfır veya 2. el telefon ve tabletler için bir kez daha düşünmek gerekiyor. Eğer bir şekilde IMEI kaydı olmayan bir telefon veya tablet elinize geçerse (parayla, borç karşılığı veya hediye gibi) bu cihazın kullanım ömrü çok kısa. Bu süre sonunda artık sinyal kesilecek ve o akıllı telefon veya tableti kullanamayacaksınız. Kullanabilmek için ise IMEI kaydı yapmanız gerekir. Bunun içinde IMEI kaydı sorgulaması yapmalı ve IMEI kayıtlı değilse kaydetmelisiniz. Peki IMEI kaydı sorgulama, IMEI kaydı yapma veya IMEI kaydı iptal etme işlemleri nasıl yapılıyor?

Sponsorlu Bağlantılar
IMEI kaydı sorgulama, IMEI kaydetme ve IMEI kaydı silme
IMEI kaydı sorgulama, IMEI kaydetme ve IMEI kaydı silme

2018 IMEI Kaydı Sorgulama

İlk olarak akıllı telefonunuzun veya tabletinizin IMEI numarasını öğrenmelisiniz. Bunun için ise arama bölümünde *#06# tuşlayın veya “Ayarlar > Telefon Hakkında > Durum > IMEI bilgileri” yolunu izleyin.

Sonrasında ise internetten Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun E-Devlet üzerinden IMEI kaydı yapabileceğiniz sayfaya (BURAYA TIKLAYIN/DOKUNUN) girin. Ya da tarayıcı adresine (URL’ye) https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresine kopyalayıp yapıştırın.

Karşınıza gelen sayfada 15 haneli IMEI numarasını girin ve “Sorgula” butonuna tıklayın/dokunun.

IMEI sorgulama
IMEI sorgulama

Böylece kayıt sonuçları karşınıza çıkacaktır. Eğer IMEI kaydı var ise “IMEI NUMARASI KAYITLI” yazısını göreceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
IMEI sorgulama
IMEI sorgulama

Eğer IMEI numarası kayıtlı değil ise “IMEI NUMARASI KAYITLI DEĞİLDİR” yazısı çıkacak ve dolayısıyla kayıt ettirmeniz gerekiyor.

2018 IMEI Kaydı Yapma Nasıl Yapılır?

Eğer IMEI sorgulama sonucu IMEI kaydınız yok ise E-Devlet üzerinden kayıt yapabilirsiniz. Bunun için;

İlk olarak https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet adresine girin.

Karşınıza gelen ilk sayfada önemli uyarılar var. Bu uyarıları dikkatle okuyun. Çünkü yapılan işlemlerden siz sorumlusunuz. Daha sonra “Devam et” butonuna dokunup bir sonraki adıma geçin. Sonrasında ise gerekli yerleri doldurarak talimatları uygulayın.

IMEI kaydetme
IMEI kaydetme

IMEI kaydı yapma 4 aşamada E-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Bu aşamalarda sizden istenenleri yerine getirip IMEI kaydınızı yapabilirsiniz.

IMEI kaydetme
IMEI kaydetme

2018 IMEI Kaydı İptal Etme Nasıl Yapılır?

Eğer yapmış olduğunuz IMEI kaydını iptal etmek istiyorsanız o zaman da https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydi-iptal adresine girmeniz gerekir. Buradaki uyarıları çok çok dikkatle okumalısınız. Çünkü yapılan işlemlerden siz sorumlusunuz. Devam etmek istiyorsanız talimatları uygulayın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu işlemi çalınan veya kaybolan akıllı telefonunuz veya tabletiniz için yapabilirsiniz. Böylece artık sizin kullanmayacağınız bir mobil cihazı başkası da kullanamayacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com