Kategoriler
Ne & Nasıl

İOS 7 İşletim Sistemli Cihazların Şarj Süresi Nasıl Uzatılır?

Şarjınız Çabuk mu Bitiyor?

İOS 7 kısa süre içerisinde bir çok hata ile karşı karşıya kaldı. Hemen her kullanıcıdan gelen şikayetler internette oldukça yer kaplamış durumda. Bunlardan biriside İOS 7 işletim sistemli cihazlarda şarj sürelerinin kısa olması. Yani şarj çabuk bitiyor. Ama birçok cep telefonu için geliştirilen şarj süresi uzatma yöntemleri İOS 7 içinde düşünülmüş. Yani eğer isterseniz bir kaç işlemden sonra sizinde İOS 7’li cihazınızın şarj süresi uzayabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Arayüzü baştan aşığı yenilenen ve beyaz renk tonlarının hakim olduğu iOS 7‘nin en çok merak edilen yönü ise şarj konusuydu. Beyaz rengin şarj süresini ciddi anlamda etkilediği ve iOS 7‘de de beyaz renginin yoğunluklu olması bir takım şarj sorunlarını beraberinde getirdi. Bu yazımızda iOS 7’nin bazı özelliklerini kapatarak şarj süreniziuzatmanız için bir takım bilgiler paylaşacağız.

Herkesin bildiği, Bluetooth‘u, hücresel veriyiWi-Fi‘yi kapat, parlaklığı en aza indir, titreşimi ve konum servislerini kapat gibi şarj süresini uzatan bilgiler dışında, yeni özelliklerin kapatılmasının üzerinde duracağız.

Arkaplan Uygulamalarını Ayarlayın

Daha önce gerçek zamanlı çalışmayan uygulamalar artık iOS 7’de gerçek zamanlı çalışarak, arkaplanda açık olan uygulamalar sürekli güncellenmeye çalışıyor. Bu da şarjı cihazın şarjını oldukça çok etkiliyor. Eğer uygulamalarınızın sürekli aktif halde olmasını istemiyorsanız bu özelliği devre dışı bırakarak şarj sürenizi uzatabilirsiniz. Ayarlar>Genel>Arkaplanda Uygulama Yenile bölümünden devre dışı bırakabilirsiniz. Duvar kağıdının üzerindeki uygulama simgelerinin sanki havadaymışçasına görünmesini sağlayan Parallax teknolojisi şarjı sömüren özellikler arasında yer alıyor. Duvar kağıdına bir nevi 3 boyut kazandıran bu özelliği devre dışı bırakarak hissedilir bir şarj artışı hissedebilirsiniz. Ayarlar>Genel>Erişilebilirlik>Hareketi Azalt bölümünden bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.

İhtiyacınız Yoksa Siri’yi Kapatın

Apple’ın sesli asistanı Siri, ana ekran tuşuna bir süre basılı tuttuktan sonra devreye giriyor. Henüz Türkçe dil desteği bulunmayan ve birçok özelliği ülkemizde kullanılmayan sesli asistanı kapatarak, az da olsa şarjınızdan tasarruf edebilirsiniz. Ayarlar>Genel>Siri bölümünden Siri’yi devre dışı bırakabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

iOS 7 ile birlikte hayatımıza giren yenilikler arasında iOS cihazlar arasında kablosuz veri alış verişi sağlayan AirDrop bulunuyor. iPhone 5,iPod Touch 5 ve iPad 3/4 üzerindeki cihazlarda bulunan bu özelliğikullanmıyorsanız kapatmanızı tavsiye ediyoruz. Ekranın en altından parmağınızı yukarı doğru sürükleyerek açtığınız kontrol merkezindenAirDrop özelliğini kapatabilirsiniz.

Otomatik Güncelleştirmeler DevreDışı

iOS 7‘nin yenilikleri arasında bulunan, App Store‘daki uygulamalarınotomatik olarak güncelleme seçeneğini ve otomatik indirmeleri kapatarak hem veri tasarrufu hem de şarj tasarrufu yapabilirsiniz. Ayarlar>iTunes ve App Store bölümünden bu özellikleri kapatabilirsiniz.

ios 7

En Önemli Nokta

Ve geldik en önemli noktaya. Cihazınızın pil ömrünü uzatmak için ayda 1 kez bile olsa tam şarj döngüsü yapmalısınız. Bunu yapmak için önce cihazınızın şarjının %20‘nin altına düşmesini beklemelisiniz.

Daha sonra cihazınızı şarja takarak şarjınız %100 olana kadar hiç çıkarmamalısınız. Pil tamamen dolduktan sonra bir 30 dakika kadar dahabekletip sonra cihazı şarjdan çıkarabilirsiniz. Tam şarj döngüsünü sağlıklı bir şekilde yapabilmek için, App Store‘daki Battery Doctor uygulamasını ücretsiz olarak indirin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com