Kategoriler
Ne & Nasıl

iPhone Telefon Rehberini Google ile Eşleştirme (Rehberi Yedekleme)

Eğer telefonunuzu çaldırdıysanız veya tuvalet gibi olmaz yerlere düşürdüyseniz bu telefon rehberindeki kişileri kaybettiğiniz anlamına gelir. Cep telefonunuzu tuvalet gibi olmaz yerlere düşürdüyseniz belki uzun uğraşlar sonucu birşeyle yapılabilir ama cep telefonunuzu kaybettiyseniz zaten yapacak bir şey kalmıyor. İşte böyle bir durumda devreye telefon rehberi yedekleme giriyor. Bunun içinde google imdadımıza yetişiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

1 – Telefonu Bağlama ve Kişileri Eşlemeyi Aktif Etme

İlk adım çok basit. Telefonunuzu bilgisayarınıza bağlıyorsunuz ve iTunes’u açıyorsunuz. Burada telefonun simgesine tıklıyorsunuz ve artık işlemlerimizi yapmaya başlayabiliriz. Alt menüden “Info” menüsüne tıklıyoruz. Burada birçok özelliğin eşlenmeden öylece durduğunu görebilirsiniz.

Eşlemeyi aktif etmenin zamanı geldi. “Sync Adress Book Contacts” diyoruz ve hiçbir şey yapmadığını görüyoruz. Çünkü henüz neresiyle eşleyeceğimizi seçmedik.

iphone 4s

2 – Eşlenecek Yeri Seçimi

Hemen alt taraftaki google contacts’a tıklıyoruz. Bize onay verip vermediğimizi soruyor. Tabi ki onay veriyoruz keza devam etmeyeceksek neden buraya kadar geldik.

Şimdi sağ altta onaylamamız için “Apply” ikonu çıktı. Ona tıklıyoruz ve bize google hesabımızın kullanıcı adı ve şifresini sonra küçük bir ekran çıkıyor. Oraya kullanıcı adı ve şifremizi giriyoruz ve eşleme başlıyor. Bu işlemi yaparken internete bağlı olduğunuzdan emin olun. Keza bağlı değilseniz hiçbir anlamı yok bu yaptıklarımızın.Arada size listenizi değiştirmek mi birleştirmek mi istediğinizi soracaktır. “Merge” yani birleştirmeyi seçiyorsunuz. Böylece google hesabınızdaki kişiler de silinmeden kalacaklar.

Sponsorlu Bağlantılar

3- Kontrol Etme

Bakalım işe yaramış mı? Öncelikle her zamanki gibi telefonumuzu açıyoruz ve kişilere giriyoruz. Eğer yerindelerse bir oh çekiyoruz. Sonra google’a girip hesabımıza bakıyoruz. Kişiler altında telefondaki kayıtlı kişilerin de çıkmış olması gerekiyor. Eğer alttaki gibi çıkmışlarsa sorun yok, işlemi başarı ile tamamladınız demektir.

Şimdi adımları bir daha yazalım:

Adım 1: Bilgisayarı bağlayıp google contacts’ı seçme.

Adım 2: Sync etmek için bilgileri girme ve işleme başlama.

Adım 3: Kontrolleri gerçekleştirip güzel bir oh çekme.

Not: Google hesabınız yok ve yahoo hesabınız var ise, aynı işlemi yahoo hesabınız için de yapmanız yeterli olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

“iPhone Telefon Rehberini Google ile Eşleştirme (Rehberi Yedekleme)” için 2 yanıt

itunes son sürüm yüklü , kişieri eş zamanlama kısmında sadece outlook ve windows contacts seçenekleri çıkıyor , gmail hesabının görünmesi için ne yapmalıyım ? mail adreslerimede gmail hesabımı ekledim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com