Kategoriler
İnternet

İyi Bir Blog Yazarı Olmak İçin Ne Yapılmalı?

Blog Sitenizi Geliştirecek Harika Fikirler

Bir blog web siteniz varsa ve blogunuzu düzenli olarak güncelliyorsanız takip eden hayranlarınızı harika içeriklerle beslemelisiniz. Ancak günlük olarak böyle harika yayın fikirlerini nasıl üretirsiniz? Birçok zaman blog yazarları fikir sonrası fikir eksikliği hissediyor. Dolayısıyla bloglarınızı daha uzun süre ayakta tutacak fikirlere ihtiyacınız var. Neyse ki günlük olarak iyi blog yazısı fikirleri alabileceğiniz ve okuyucularınızı takipte tutabileceğiniz çok basit ve verimli yollar vardır. Bu fikirler iyi sonuçlar verecektir ve bloglamayı gelir kaynağınız olduğu için bırakamayacağınız zaman blog yazmaya devam etmenize yardımcı olacak.

Sponsorlu Bağlantılar

1 – Online Forumlara Katılın

İnsanların aktif olarak ziyaret ettiği bir dizi popüler forum var. Birçok foruma katılın veya düzenli olarak ziyaret edin. En sık karşılaşılan sorular nedir veya ortak sorunlar nelerdir bakın. Daha fazla bilgi edinmek için forumlarını ziyaret edebilir ve daha sonra bu yaygın sorgular hakkında bir blog yazısı yazabilir ve forumlarda paylaşabilirsiniz. Bu şekilde insanların aradıklarını ve insanların diğer bloglarda bulamayacaklarını öğreneceksiniz. Böylece daha fazla takipçi ve okuyucu bulacaksınız.

2 – Okuyucularınızdan Geribildirim Alıp İletişim İçinde Kalın

Okuyucularınızı mevcut yayınlarınız hakkında sizinle ilgili görüş bildirmek için yorum yapmaya teşvik edin. Bu onların görüşlerini bilmenize yardımcı olacaktır. Örneğin aradıklarının bu bilgileri olup olmadığını, sitede eksik birşeyler var mı, devamlı okuyucularınızın konuyla ilgili daha fazla isteyip istemeyeceklerini v.b. öğrenin.

Başarılı Bir Blog Nasıl Oluşturulur? Başarılı Blogger Olma

Bu okuyucularınızın ihtiyaçlarına daha fazla bilgi sağlamak için size yardımcı olacaktır. Daha sonra okuyucularınızın aradığı yayınları yazabilirsiniz. Görüşleri veya önerileri kabul edebileceğiniz e-posta adresini sağlayın. Yorumları düzenli olarak cevaplayın.

3 – Diğer Büyük Blog Yazarlarına Abone Olun

Şüphesiz çok etkili blog yazarları var. Diğer yayınlara abone olun ve ne tür yazıların yayınlandığını veya hangi tür makalelerin daha fazla sayfa görüntüleme aldığını görün. Bu şekilde kendinizi yalnızca yeni olanlarla ve trendin neyle güncel tutmakla kalmayacaksınız aynı zamanda deneyimlerinden de çok şey öğreneceksiniz. İlham veren blog yazarlarını sosyal medya hesapları üzerine izleyin ve faaliyetlerini görün. Blog sitelerin makalelerini ziyaret ettiğinizde yorumlar bölümünü de okuyun. Gelecekteki yazılarınızda bunları çözebilmeniz için hangi okuyucuların karşı karşıya kaldıklarını ve sorunları anlayabilirsiniz. Bu bloglamaya devam etmek için düzenli fikirler edinmenin harika ve etkili bir yoludur.

Sponsorlu Bağlantılar

4 – The Blog Post Idea Generator (Blog Yazısı Fikir Üreticisi)

İnternette iyi bloglama fikirleri oluşturmanıza yardımcı olabilecek The Blog Post Idea Generator (Blog Yazısı Fikir Üreticisi) olarak bilinen bu araç var. Bu araç blogunuz için uygun bir konuyu düşünemediğinizde size yardımcı olacaktır. Turuncu renkli “Generate Blog Post Idea (Blog Yazısı Fikrini Oluştur)” butonu tıklayarak mesaj yazmak için yeni fikirler alabilirsiniz. Bu hizmeti kaç kere kullanabileceğiniz konusunda bir sınırlama yoktur. Bu turuncu renkli butona üzerinde çalışmak için uygun bir fikir bulana kadar basmaya devam edin. Diğer blogculara yardımcı olmak için fikirlerinizi de gönderebilirsiniz.

5 – Fikirlerinizi Listeleyin

Oturup blog fikirleri üretmeye çalışmak her zaman verimli olmaz. Ama günlük hayatınızın akışında aklınıza gelen fikirleri not edin. Yani blog yayın fikirlerinizi bir yere listeleyin. Akıllı telefonunuzu tüm bu fikirleri kaydetmek veya gelecekte hatırlayabilmeniz için küçük notlar yazmak için kullanabilirsiniz. Evernote, Google Keep v.b. gibi çeşitli not alma uygulamaları var.

6 – Sosyal Medyayı Kullanın

Sosyal medya en ilgi çekici konunun ne olduğunu bulmak için harika bir yol. Twitter, trend yaratan şeyleri bulmanın en etkili yolu gibi görünüyor. Ünlü blogcuları veya yayınları takip edin ve onların tweet’lerini okuyun. Bu fikirlerin mevcut blogunuzu büyütmeye devam etmenize yardımcı olacağını umuyoruz.

Web Sitesi İçin Link Vermenin SEO İçin Faydaları

Ancak her zaman ilgi alanlarınıza ilişkin yeni bir blog başlatın. Bloglama uzun süreli taahhüttür. Bu nedenle ilgi duymadığınız bir konu ile başlamayın. İlgi alanlarınıza ilişkin yazı yazın. Daha sonra başarılı olabilirsiniz.

Bu hikayeye eklemek istediğiniz bir şey var mı? Yorumlarınız lütfen bizimle paylaşın.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com