Kategoriler
İnceleme

Lenovo K6 Note İnceleme

Lenovo K6 Note Nasıl Bir Telefon?

K6 serisinin en büyük ekranlı modeli olan K6 Note, ülkemizde uygun fiyatlı modellerden birisi. Telefonun 3GB ve 4GB RAM seçenekleri olmasına rağmen Türkiye’de sadce 3GB RAM seçeneği satılıyor. Fiyatı ise şu an için 1.000 TL civarında. Eğer Lenovo K6 Note akıllı telefonu satın alırsanız telefonun kutusunu açtığınız zaman karşınıza Lenovo K6 Not akıllı telefon, SIM ejektör aracı, Kulaklıklar, MicroUSB kablosu, 2 pinli güç adaptörü (5.2V-2A), kullanım kılavuzu çıkıyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Lenovo K6 Note Kutu Açılışı

Gelin incelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerine bakalım.

Lenovo K6 Note Kısaca Özellikleri

  • 5 inç (1920 x 1080 piksel) IPS LCD ekran (Multi Touch (5 nokta), Multi Touch)
  • Adreno 505 GPU’lu 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 430 (4 x 1.4 GHz Cortex-A53 + 4 x 1.1 GHz Cortex-A53) 64-bit ARMv8 işlemci
  • 3GB/4GB RAM seçenekleri, 32GB depolama alanı ve microSD ile genişletilebilir hafıza
  • Android 6.0.1 (Marshmallow)
  • Nano-SIM kart
  • Çift LED Flaş, çift tonlu, PDAF, panorama, otomatik odaklanma, 16 MP arka kamera
  • Sabit odaklanma özellikli 8 MP ön kamerası
  • Parmak izi sensörü, Jiroskop, Yakınlık Sensörü, Ortam Işığı Sensörü, İvmeölçer
  • Boyutlar: 151 x 76 x 8.4 mm
  • Ağırlık: 169 gram
  • Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.2, Micro-USB, USB On-the-go (OTG), USB 2.0, Dolby Atmos, Ekrana Çift Dokunarak Kilit Açma (KnockON), Gürültü Önleyici İkinci Mikrofon
  • 4000 mAh batarya (31 saat 3G konuşma süresi, 600 saat 3G bekleme süresi)

Lenovo K6 Note Özellikleri ve Fiyatı

Lenovo K6 Note Tasarım, Donanım ve Ekran İnceleme

Tasarım bakımından Lenovo K6 Note, çarpıcı bir şekilde Redmi Not 3 akıllı telefonuna benziyor. Bu bir kenara bırakıldığında akıllı telefonun görünümü çok iyi ve sıkıcı değil. Monoton dizaynına rağmen bu akıllı telefon birinci sınıf görünüyor.

Koyu gri, altın ve gümüş renklerde mevcuttur. Akıllı telefonun plastik üst ve alt ince metal katmanlarla ayrılmış olarak cam önü ve metal arka kısmı var.

Yerleşimlerden bahsedecek olursak cihazın ön tarafında 8 MP ön kamera, kulaklık ve üstte bir yakınlık sensörü var. Altta ise arkadan aydınlatmalı olmayan üç kapasitif düğme vardır.

Üstte ikincil bir mikrofona sahip bir 3.5 mm ses jakı bulunurken alt kısmında her iki tarafta bulunan iki hoparlör ızgarası ve şarj için standart USB bağlantı noktası bulunuyor. Sağ tarafta bir güç tuşu ve ses tuşları barındırıyor. Solda ise SIM kart ve microSD bulunuyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Arkaya bölüme baktığımızda çift tonlu LED flaşı olan 16MP arka kamera ve hemen altında parmak izi sensörü var.

Alt kısmındaki Lenovo markası tek bir satırda gösteriliyor. Akıllı telefon 151 x 76 x 8.4 mm kalınlığında ve 169 gram ağırlığında.

Lenovo K6 Note ön tarafta, 401 ppi’lik bir piksel yoğunluğuna sahip 5.5 inç (1080 x 1920 piksel) Full HD IPS ekranı barındırıyor. Ekran parlak, canlı ve iyi renk sunumu sağlar. Parlak ekran parmak izlerini çekmiyor.

Renk modunda renk ve doygunluğu kullanıcı isteğine göre ayarlamak için Normal ve Canlı olmak üzere iki seçenek sunar. Lenovo’nun “Gece Modu” özelliği olan parlaklık korumasına da sahip.

Lenovo K6 Note Performans İnceleme

Lenovo K6 Note’da içeriye doğru ilerledikçe Adreo 505 ile grafik bölümüne bakan 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 430 işlemciyi görüyoruz. Hafif performans açısından Snapdragon 430 yonga seti cihazı düzgün.Snapdragon 600 serisi olsa tadından yenmezdi.

Sponsorlu Bağlantılar

Yazılım performansına geçtiğimizde Google Haritalar, Chrome tarayıcı ve WhatsApp gibi uygulamaları kullanarak çoklu görev uygulamaya çalışırken donma ve biraz ısıtma gibi hafif performans sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Üstelik akıllı telefon Asphalt 8 ve Need for Speed gibi bazı ağır oyunlar oynarken ısınmaya eğilimli ama ele alınamayacak kadar çok sıcak oluyor. Ayrıca telefonun ilk açılışında bazen gecikmeler yaşanabiliyor.

Lenovo K6 Note Kamera İnceleme

Lenovo K6 Note kamera bakımından çift tonlu LED flaş ve 8 MP ön ve 16MP bir arka kamera barındırıyor. Öncelikle kamera kullanıcı arayüzü basit. Ön kamerada flaş, ayarlar, özellikler ve video seçenekleri arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

Ayrıca uygulama Pro, Panorama, Sanat geceleri, Sanatsal HDR, Hızlı hareket ve Yavaş hareket gibi çeşitli özellikler de sunuyor. Ayarlar seçeneği kullanıcının Beyaz Dengesi, ISO, fotoğraf çözünürlüğü ve çok daha fazlasını ayarlamasına olanak tanıyor.

Üstelik fotoğrafların geliştirilmesine yardımcı olan akıllı kompozisyon özelliği de mevcut. Gün ışığı çekimleri çok fazla ayrıntıyla tatmin edici. Makro çekimler iyi çıktı ve otomatik netleme de hızlı. Renkler keskin ve canlı. Görüntüyü sınırlı ölçüde zenginleştirmeye yardımcı olan güzelleştiren bir mod. 1080 piksel videolarda 30 fps’de videolar kaydedebilirsiniz. Ayrıca yavaş çekim (960 x 540 piksel çözünürlük) videolar da kaydedebilirsiniz.

Lenovo K6 Note Yazılım İnceleme

Yazılıma geçtiğimizde Lenovo K6 Note Android 6.0.1 Marshmallow’da Vibe kullanıcı arayüzü üzerinde çalışıyor. Tıpkı Xiaomi akıllı telefonlarda olduğu gibi telefon, kullanıcıların uygulamayı, hesapları, duvar kağıtlarını ve çok daha fazlasını yapılandırmasına izin veren “Güvenli Bölge” özelliğine sahip. Buna parmağınızı ekranda aşağı kaydırdığınızda bildirim çubuğundan erişebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Ayrıca Facebook, YouTube, Twitter ve benzeri gibi sık kullanılan uygulamalara erişmek için yüzen bir çubuk oluşturmanıza olanak tanıyan geniş bir dokunmatik seçeneği var. Kilitlendiğinde ekranı uyandırmak için çift dokunmasını etkinleştirmek için ayarlardan “Knock to light” seçeneğini etkinleştirebilirsiniz. Bir fotoğrafı kilitlemek için bir deklanşör düğmesi görevi gören bir “Fingerprint Snap” özelliği vardır.

Depolama açısından Lenovo K6 Note kullanıcıya yaklaşık 24GB boş alan sağlayacak 32GB dahili depolama alanı sunmaktadır. Gerekirse depolama alanını MicroSD kart yuvasıyla 128GB’a kadar genişletebilirsiniz. Lenovo K6 Note diğer Vibe akıllı telefonlarda olduğu gibi VR kulaklık ile birleştirildiğinde yoğun bir VR deneyimi için TheaterMax teknolojisine sahip.

Bunu deneyimlemek için başlangıçta Lenovo Vibe K4 Note ile piyasaya sürülen ANT VR kulaklığa ihtiyacınız var. Bu VR kulaklık aslında kullanıcıların filmler, oyunlar gibi medya dahil olmak üzere her şeyi 100 derecelik bir görüş alanı ile yaşamanıza olanak tanır. VR moduna girmek için güç tuşuna basılı tutun ve VR moduna dokunun. Genel olarak Vibe kullanıcı arayüzü en az bloatware ile pürüzsüz ve çabuktur.

Lenovo K6 Note Müzik Çalar ve Bağlantı İnceleme

Uygulamalara bakıldığında bu akıllı telefon Tema merkezi, Google uygulamaları, faydalı uygulamalar ve McAfee Security gibi bazı önceden yüklenmiş uygulamalarla birlikte geliyor. Özel bir müzik çalarınız yok. Bu nedenle Google Play Müzik’i kullanmalısınız.

4G LTE bantları desteği ile 4G desteği var ve Reliance Jio için VoLTE’yi destekliyor. Her iki SIM de 4G’yi destekliyor ancak bir seferde yalnızca bir SIM’de 4G’yi etkinleştirebilirken diğeri 2G’ye geçebilirsiniz. Sesli arama, mesajlaşma veya veri bağlantısı için varsayılan SIM’i ayarlayabilirsiniz. Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS ve USB OTG desteği vardır.

Sponsorlu Bağlantılar

Lenovo K6 Note Batarya İnceleme

Lenovo K6 Note akıllı telefon çok iyi bir pil ömrü sağlayan 4000mAh dahili pille geliyor. Telefonun şarjı günlük kullanımda tam bir gün yetiyor. Bununla birlikte hızlı şarj teknolojisinin olmaması önemli bir eksiklik. Pili 0’dan %100’e şarj etmek için ortalama 2 saat gerekli.

Lenovo K6 Note Artıları

  • Yapı kalitesi
  • Parmak izi tarayıcısı
  • Yazılım

Lenovo K6 Note Eksileri

  • İşlemci
  • Kamera
  • Fiyat

Lenovo K6 Note İnceleme Sonucu

Genel olarak Lenovo K6 Note iyi yapı kalitesi, iyi ekran ve tabii ki VR desteği ile iyi bir akıllı telefon ancak performans orta seviyede. Eğer yeterli paranız varsa yaklaşık benzer özelliklere sahip ama Snapdragon 600 serisi bir model almanızı öneririm.

Lenovo K6 Note Alternatif Telefonlar

Xiaomi Mi A1
Huawei Honor 5c
Motorola Moto M
Galaxy J7 (2016)

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com