Kategoriler
İnceleme

Lenovo K6 Power İnceleme

Lenovo K6 Power Nasıl Bir Telefon?

Lenovo, Motorola’yı 2014’te satın almasına rağmen yeni Android akıllı telefonlarını kendi markası altında çıkarmaya başladı bile. Bu anlamda en yeni telefonlardan birisi bütçeye uygun K serisine ait Lenovo K6 Power. K6 Power modeli iki yeni K serisi cihazdan küçük olanı. Diğeri ise K6 Note. Daha kompakt bir şey isteyenlere hitap etmesi gereken küçük bir 5 inç ekrana sahip olmak dışında ikisi de aynı.

Sponsorlu Bağlantılar

Daha önce küçük bir telefon almak daha küçük bir pil almak anlamına geliyordu ancak daha büyük K6 Note ile aynı 4000mAh piline sahip olan K6 Power’da bu geçerli değil. Lenovo iki günlük pil ömrünü vaad etti. Bu akıllı telefon Xiaomi, Coolpad, Micromax ve daha pek çok şeyin egemen olduğu bir pazarda rekabetçi bir model. Güçlü özellikleri ve rekabetçi bir fiyat noktasına sahip. Gelin incelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerine bakalım.

Lenovo K6 Power Kısaca Özellikleri

  • 5 inç (1920 x 1080 piksel) Full HD IPS ekran (450 nite parlaklık, 178 derece görüş açısı)
  • Adreno 505 GPU’lu 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 430 (4 x 1.2 GHz Korteks A53 + 4 x 1.5 GHz Korteks A53) 64-bit işlemci
  • 3GB RAM, 32GB depolama ve microSD ile genişletilebilir hafıza
  • Android 6.0.1 (Marshmallow)
  • Hibrid Çift SIM (nano + nano / microSD)
  • LED Flash, PDAF, Sony IMX258 sensörlü 13MP arka kamera
  • Sony IMX219 sensörlü 8MP ön kamerası
  • Parmak izi sensörü
  • 3.5mm ses girişi, Dolby Atmos, FM radyo
  • Boyutlar: 141.9 x 70.3 x 9.3 mm
  • Ağırlık: 145g
  • 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b / g / n, Bluetooth 4.1, GPS, USB OTG
  • 4000mAh yerleşik pil
Lenovo K6 Power Özellikleri ve Fiyatı

Lenovo K6 Power Tasarım İnceleme

Daha iyi veya daha kötüsü için Lenovo K6 Pro oldukça genel görünüşlü bir cihaz. Özellikle ön cephesi diğer giriş seviyesi Android cihazları gibi kolaylıkla geçebilir. Cihaz 141.9 x 70.3 x 9.3mm ölçülerinde olsa da kategorideki diğer modellerle hemen hemen aynı şekilde iyi hissettiriyor. Ön kısım 5 inç Full HD panel olup cihazın her tarafında derin siyah bir kabuk vardır. Ekran kapalıyken ekran neredeyse çerçevelerle birleşiyor ve siyah bir döşeme görünümüne benziyor.

Telefonun önünden geçen metalik çerçeve dışarı doğru itiliyor ve ekranın bir yüzey üzerinde düz durmasını önlüyor. 8MP’lik bir kamera modülü ekranın üstünde bulunuyor. Bunun altında ise menü, Home ve geri kapasitif tuşlar mevcut. Maalesef bunlar arkadan aydınlatılmamış. Telefonun sağ tarafında yatan ses tuşları ve güç tuşu var. Ergonominin harika olduğunu bu modelde tuşlar tam parmaklarınızın bulunduğu yere yerleştirilmiş.

Sol tarafta Hybrid SIM kart yuvası var. Son olarak alışılmadık bir düzenlemede hem microUSB portu hem de 3.5mm jack cihazın üst kısmına yerleştirilmiş.

Sponsorlu Bağlantılar

Telefonu ters çevirdiğinizde kamera modülü ikisi arasında bir LED flaşı bulunan parmak izi tarayıcının üzerinde oturuyor. Arka panel aynı zamanda çok görünür anten bantlarına ev sahipliği yapıyor.

Lenovo K6 Power Yazılım İnceleme

Lenovo tarafından alınan yazılım yaklaşımı güzel. Cihazda herhangi bir şişkinlik yok ve küçük değişiklikler bir kenara yazılım Android paradigmasına sadık kalıyor. Kilit ekranı sizi uygulama simgelerini veya araçlarını yerleştirebileceğiniz ana ekrana götürüyor. Kalan tüm uygulamaları bulabileceğiniz yerden kolayca uygulama çekmecesine de gidebilirsiniz. Gerçekten de bloatware’in yani ön yüklü uygulamaların asgari düzeyde tutulması ve gereksiz özelleştirmelerin olmaması güzel. Gerçekten de simgeler bir yana Lenovo’nun yazılım arayüzü çok iyi diyebiliriz.

Yazılımın daha ilginç özelleştirmelerinden bahsedelim. Cihaza entegre edilmiş hızlı bir şekilde fotoğraf çekmenizi, el fenerini çalıştırmanızı, parmak izi okuyucuyu bir deklanşör düğmesi olarak kullanmanızı sağlayan çok çeşitli hareketler bulunuyor. Ancak en güzel özelliklerinden birisi de aynı uygulamanın iki farklı sürümünü korumanıza izin veren “Çift Uygulamalar” profilinin olması. Yüklü uygulamalarda Dual App desteğini etkinleştirmek için basit bir işlem ve telefonda iki ayrı WhatsApp hesabı kullanabilirsiniz.

Lenovo K6 Power Performans İnceleme

8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 430 işlemci ve 3GB RAM destekli Adreno 505 GPU ile Lenovo K6 Power kategorisinde yeterince iyi performans gösteriyor. Ana rakip Xiaomi Redmi 3S’in benzer özelliklerini içeriyor. Güç, performans ve pil ömrü arasında iyi bir denge oluşturan K6 Power, arabirimde çok düzgün çalışıyor.

Samsung Galaxy J7 Prime ve Lenovo K6 Power – Hangisi Daha Hızlı

Burada gecikme ya da takılma yok. Çoklu görev yaparken bile telefonun yavaşlaması gerçekleşmedi. Üst düzey oyunlar iyi çalışıyor ancak başlatma işlemi sırasında biraz daha yavaş. Ayrıca kare hızında ara sıra düşüş olabiliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Lenovo K6 Power Ekran İnceleme

5 inç Full HD IPS panele sahip. Bu yaklaşık 440 ppi’lik bir piksel yoğunluğuyla sonuçlanıyor. Resimler, simgeler ve metinler kesinlikle net görünüyor.

Renk sunumu da iyi fakat doygunluğun üzerine doğru eğilim gösteriyor. Doğru olmamakla birlikte çoğu kullanıcı özellikle medya tüketiminde yüksek kontrastlı doymuş renk imzasını tercih ettiğini düşünüyoruz. Parlaklık seviyeleri güneş ışığında iyi ama daha yüksek olabilirdi.

Lenovo K6 Power Kamera İnceleme

Sony IMX258 sensörlü 13MP arka kamera yeterince iyi bir soyağacına sahip. Ne yazık ki kamera performansı oldukça hayal kırıklığı yaratıyor. Normal bir fotoğraf çekiminde dahi gökyüzü tamamen dışarı atılmış ve renkler çok yıkanmış görünüyor. Lenovo K6 Power yakın çekimlerde yeterince başarılı ve örneğin çiçekler yeterince canlı görünüyor.

Hareket eden köpek karesini yakalamakta sıkıntı yaşayabilirsiniz ve patlama modu kesinlikle bu açıdan yardımcı oluyor. Genel olarak kamera kullanılabilir ancak harikalar beklemeyin. Sonuç olarak kamera konusunda büyük beklentisi olanlar bu modelden uzak durmalılar.

Lenovo K6 Power Bağlantı ve Batarya İnceleme

Bağlantı seçenekleri arasında 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS ve USB OTG yer alıyor. İşletim sistemi yerleşik 32GB depolama alanının yaklaşık 8GB’ını kullanıyor. K6 Power depolama alanını genişletmek için de kullanabileceğiniz melez bir SIM yuvasına sahip çift SIM m. Buna ek olarak depolama alanını bir USB OTG dongle vasıtasıyla artırabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Telefonun en iyi yönlerinden birisi de bataryası. 4000 mAh pili ile Lenovo K6 Power, bir günlük kullanmanın üstünde kesinlikle gelmekte. Birden çok e-posta hesabı, sosyal hesap, çok sayıda WhatsaApp ve Telegram kullanımı, çok sayıda fotoğraf çekimleri gibi ağır kullanımda dahi Lenovo K6 Power’ın şarjı hala %30 üzerinde kalmakta. Pil ömrü kullanıma bağlı olarak büyük ölçüde değişiyor ancak şarjı tek bir günde bitirmek çok zor.

Lenovo K6 Power Artıları

  • Rekabetçi donanım
  • Ön yüklü uygulama (bloatware) yok

Lenovo K6 Power Eksileri

  • Zayıf kamera
Lenovo Telefonların ve Tabletlerin Listesi

Lenovo K6 Power İnceleme Sonucu

Lenovo K6 Power akıllı telefon, Lenovo’nun sağlam bir modeli. Performans ve fiyat konusunda çok iyi bir denge oluşturmayı başarmış. En büyük hayal kırıklığı oldukça zayıf olan kamera performansı. 900 TL civarındaki fiyatla telefon kendisi için iyi bir örnek teşkil ediyor. Çok rekabetçi ve bazı açılardan üstün bir yazılım deneyimi sunarken Xiaomi’nin modellerinin hemen yanında yer alıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com