Kategoriler
İnceleme

LG Q6 İnceleme

LG Q6 Hakkında Herşey

Bilindiği gibi LG, kısa süre önce Q6 isminde bir seri tanıttı. Q6, Q6+ ve Q6 Alfa isimlerinde. Bunlardan sadece Q6 modeli, Türkiye’de de satışta ve şuan için fiyatı 1.200 TL civarında. Eğer sizde kendinize bir LG Q6 akıllı telefon satın almak istiyorsanız o zaman incelememize göz atın. Ama incelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerinden bahsedelim.

Sponsorlu Bağlantılar

LG Q6 Kısaca Özellikleri

  • 5.5 inç (2160 x 1080 piksel) Corning Gorilla Glass 3 korumalı IPS LCD ekran
  • Adreno 505 GPU’lu 8 çekirdekli Snapdragon 435 işlemci
  • 16 GB, 32 ve 64 GB depolama alanı (microSD kart desteği ile beraber)
  • 2 GB, 3 GB ve 4 GB RAM
  • Android 7.1.1 işletim sistemi
  • Tek/Çift SIM kart
  • 13 MP, f/2.2 arka kamera
  • 5 MP, f/2.2 ön kamera
  • Boyutlar: 142.5 mm x 69.3 mm x 8.1 mm
  • Ağırlık: 149 gram
  • Çıkarılamaz 3000 mAh batarya

LG Q6 Özellikleri ve Fiyatı

Bu özelliklerin içinde olmasını beklediğimiz ama olmayan özelliklerde var. Bunlar slow-motion olarak bilinen yavaş çekim video ve NFC. LG Q6 telefonun kutusunu açtığınız zaman ise karşınıza LG Q6, Duvar adaptörü (5A-1.2A), MicroUSB kablosu, Kulaklıklar, Kullanıcı Kılavuzu ve Garanti belgesi çıkıyor.

LG Q6 Kutu Açılışı

LG Q6 Ekran, Tasarım ve Donanım İnceleme

LG Q6, 5.5 inçlik 18:9 FHD+ FullVision ekran, 2160×1080 piksel çözünürlüğe ve 439 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Çoğunlukla çerçevesiz ve bir büyük modeli olan G6 gibi düz ve modern. Renk üretimi ve kontrast seviyeleri LG G6’ya eşit. Ekran ise güneş ışığı koşullarında rahatça okumak için yeterince parlak ve canlı. Ayrıca Corning Gorilla Glass 3 koruması da var.

Tasarımdan bahseden LG Q6 modeli tasarım, şartname ve tümü bakımından sadece LG G6’nın küçültülmüş bir versiyonu diyebilirim. Mobilin boyutları 142.5×69.3×8.1 mm ve ağırlığı 149 gram. Çok güçlü bir 7000 serisi alüminyum çerçeve var ve birleşik gövde tasarımı ile birlikte geliyor. Şirkete göre ABD ordusu tarafından kullanılan aşırı sıcaklıklar, yağmur, nem, kum ve toza dayanıklı MIL-STD 810G’yi geçti.

Tuş yerleşimlerine baktığımızda 5MP ön kamera, 100 derece geniş açılı ve olağan sensör seti ile birlikte bir kulaklık var. Telefon ayrıca manyetik bir sensöre (manyetometre) ve jiroskopa da sahip. Böylece telefonu VR kulaklıkla kullanabilirsiniz ancak bildirim LED’i yok. Ekranın altında kapasitif düğmeler olmayan LG logosu bulunuyor. Ekranda dokunmatik tuşlar da var.

Sponsorlu Bağlantılar

Telefonun sağ tarafında güç tuşu ve anten bandı varken sol tarafta ses tuşları, anten bandı ve SIM yuvası mevcut. Bu sefer LG, birleşik tasarımı olan telefonların çoğunda hibrid SIM düzenlemesi yerine,- özel SIM ve microSD kart yuvalarını tercih etti. Üstte ikincil bir mikrofon ve anten bantları bulunurken altta 3,5 mm kulaklık girişi, mikro USB bağlantı noktası ve birincil mikrofon bulunuyor.

Arka bölümde tekli LED flaşlı 13MP’lik bir kamera ve Q6 markalı hoparlörler var. Bu cihazda, LG parmak izi tarayıcısını Yüz tanıma teknolojisi ile değiştirdi. Şaşırtıcı bu özellikği kullanmak için optimal bir mesafede kalın. Çoğu zaman iyi çalışıyor. Ama parmak izi sensörü daha hızlı olduğu için parmak izini tercih edebilirsiniz.

LG Q6 Performans İnceleme

LG Q6, grafik departmanı ile ilgilenen Adreno 505 GPU’lu Octa-Core Snapdragon 435 işlemci (4xCortex A53 1.4GHz + 4xCortex A53 1.1GHz) ile güçlendirilmiştir. Gündelik günlük kullanım için LG Q6, büyük bir gecikme ve takılma olmadan çok iyi performans gösteriyor. Ancak zaman zaman WhatsApp kullanırken küçük bir gecikme olabiliyor ama bu kesinlikle bir sorun değil. Facebook ve Google Haritalar gibi ağır uygulamaları çoklu görev olarak kullanınca akışkanlık biraz düşüyor. Son olarak bu model ağır oyunlar için geliştirilmedi.

LG Q6 Yazılım, Arayüz ve Uygulama İnceleme

LG Q6, Android 7.1.1 Nougat (1 Temmuz 2017 Android Security yamasıyla birlikte) işletim sistemine sahip. Uygulamanın çekmecesini kullanmak isterseniz etkinleştirme/indirme işlemine sahipsiniz. Bu cihaz kullanıcılara alttaki gezinme düğmelerini değiştirme seçeneği sunmakta. Home, geri ve çok görevli düğmelerin dışında bazı bildirimlerde ekleyebilirsiniz.

İndirilen uygulamaların ekran boyutunu ayarlayan bir uygulama ölçekleme seçeneği de var. Ayrıca ekran boyutunu tercihinize göre de ayarlayabilirsiniz. Göz yumuşatmalarını önlemek için Düşük, orta, yüksek ve Siyah Beyaz olmak üzere dört seçenekten oluşan Rahatlık görünüm seçeneğini açabiliriz. Ayrıca bildirim çekmecesi de özelleştirilebilir ve iki sayfalık bir düzen içeriyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Ek olarak telefonların performansını, pilini ve hatta donanımları test etmek için Smart Doctor uygulaması da bulunuyor. LG Q6, LG’nin kendi yerel uygulamalarıyla ve Google Haritalar, Gmail, Duo gibi Google uygulama seti ile birlikte geliyor. Depolama alanında LG Q6, 3GB RAM, 32GB depolama alanı ile birlikte geliyor ve microSD ile 2 TB’a kadar genişletilebilir. 32GB’dan kullanıcıya 20GB ücretsiz alan ve 3GB’lık RAM’den genellikle 1.2GB’lık RAM kalıyor.

LG Q6 Kamera İnceleme

LG Q6, grup selfies için 100 derece geniş açılı lens ile LED Flash 5MP ön bakan kamera ve 13MP arka kameraya sahip. LG Q6’daki kamera arayüzü diğer LG cihazları gibi standart. Bir tarafta ayarlar, modlar, filtreler, kamera değişikliği geçiş, flaş ve geçerli mod gibi kontroller mevcut. Öte yandan geri, deklanşör, video ve galeri seçenekleri var.

İyi aydınlatılmış bir durumda fotoğraflar hem arka hem de ön kamera üzerinde iyi olma eğilimindedir. Bunu söyledikten sonra düşük ışık performansına gelince sorunlar olabilir. Bir orta segment için LG Q6 performansı oldukça iyi. Videolara gelince LG Q6, yalnızca 1080p Full HD’ye kadar video kaydedebilir. Cihazınızdaki bulanıklığı azaltmak için sabit kaydı açabilirsiniz.

LG Q6 Batarya İnceleme

LG Q6, 3.000mAh yerleşik batarya ile sıkıştırılmış ve kolaylıkla bir günlük kullanım sunuyor. Pil ömrünü artırmak için parlaklık ve titreşimi azaltan ve arka planda bazı uygulamaları kısıtlayan pil tasarrufu modeu var. Oyun pil tasarrufu pil ömründen tasarruf etmek için video çözünürlüğünü veya kare hızını ayarlıyor.

LG Q6 Arama ve Bağlantı İnceleme

Arama büyük ve kullanımı kolay. Belirli bir numara girebilir veya kişileriniz arasında arama yapabilirsiniz. Ayrıca dahili arama tarama ve numara engelleme ile birlikte geliyor. Kulaklık ve yüksek hoparlörlerde çağrı kalitesi oldukça iyi. Ortamınız çok gürültülü olduğunda hoparlör ortalamanın altında. Bağlantı açısından, LG Q6, Reliance Jio, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2 LE, GPS/GLONASS, USB OTG için 4G VoLTE’yi de içeren seçenekleri destekliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

LG Q6 Artıları

  • Tam Vizyon ekranı
  • Kompakt gövde
  • MIL-STD 810G sertifikalı
  • Özel çift SIM ve microSD yuvaları

LG Telefonların ve Tabletlerin Listesi

LG Q6 Eksileri

  • Yetersiz işlemci
  • Parmak izi sensörü yok
  • Plastik arka gövde
  • Ortalama arka kamera ve vasat ön kamera
  • Bildirim LED’i yok

LG Q6 İnceleme Sonucu

Genel olarak LG Q6, FullVision ekran için ortalamanın üstünde bir cihaz. LG, Q6 modeli ile orta segment pazarda zorluk çıkarmak için çok uğraştı ancak başarısız oldu. LG Q6’nın parmak izi yok, çizilmeye meyilli plastik arka gövde ve ortalama bir kamerası var. Türkiye’deki operatörlerden Turkcell, Vodafone ve Turk Telekom tarifeye ek ücretlerle bu modeli vermekte.

1 – Turkcell tarifeye ek 48.62 TL x 36 ay ile başlayan fiyatlarla satmakta.

2 – Turk Telekom tarifeye ek 138 TL x 12 ay ya da 92 TL x 24 ay ile başlayan fiyatlarla satmakta.

3 – Vodafone 165 TL x 24 ay ile başlayan fiyatlarla satmakta.

Fiyatı sizin için uygun ise rahatlıkla satın alabilirsiniz. Eğer hoşunuza gitmediyse aşağıda önerdiğimiz modellere göz atabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

LG Q6 Alternatif Modeller


Motorola Moto G5 Özellikleri ve Fiyatı

Motorola Moto E4 Plus Özellikleri ve Fiyatı

Sony Xperia L1 Özellikleri ve Fiyatı

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com