Kategoriler
İnceleme

LG V20 İnceleme

LG V20 Hakkında Herşey

LG G serisinin bir güncellemesi veya güncellenmiş versiyonu olmaktan çok V serisi telefonların kendilerine ait tamamen farklı bir özelliği var. Aslında V10 şüphesiz ki 2015’in en iyi akıllı telefonlarından biriydi. G4’ün özelliklerinden birçoğunu ödünç aldı ancak G4’te yanlış olan neredeyse her şey tespit edildi ve daha sonra biraz daha benzersiz özelliklerle yeni bir tasarıma ortaya çıktı. V10 bu güne kadar pazardaki en iyi akıllı telefonlardan biri olmayı sürdürüyor ve insanların karşılaştığı tek gerçek mesele bir tane satın alabiliyor olmasıydı. LG V20’nin kutusunu açtığınızda karşınıza LG V20 akıllı telefon, Kulak içi kulaklıklar, 3 pinli hızlı şarj cihazı (9V-1.8A / 5V-1.8A), USB Type-A’dan USB Type-C’ye Hızlı başlangıç kılavuzu çıkıyor. Şimdi gelelim incelemeye ama bundan önce kısaca özelliklerinden bahsedelim.

Sponsorlu Bağlantılar

LG V20 Kısaca Özellikleri

  • 5.7 inç (2560 x 1440 piksel) IPS LCD ekran
  • Adreno 530 GPU’lu 2×2.15GHz + 2×1.6GHz Snapdragon 820 işlemci
  • 32GB/64GB depolama alanı ile 4GB RAM (microSD ile genişletilebilir hafıza)
  • Android 7.0 işletim sistemi
  • 16 MP, f/1.8 + 8 MP, f/2.4 arka kamera
  • 5MP ön kamera, f/1.9
  • Boyutlar: 159.7 x 78.1 x 7.6 mm
  • Ağırlık: 174 gram
  • 3200mAh batarya

LG V20 Özellikleri ve Fiyatı

 

LG V20 Tasarım İnceleme

LG G4’e kıyasla inanılmaz derecede farklı bir tasarıma sahip olan V10’un aksine V20 aslında küçük kardeşlerinden bazılarını yani LG G5’e benziyor. Aslında her iki modelin en iyisini birleştiren V10 ve G5 arasında bir Hybrid gibi görünüyor. G5’in en göze çarpan farkı ya da eksikliği modüler desteğin eksikliği ancak LG’nin modüler bir konsept vizyonu birden fazla şekilde kusurlu olduğundan bu iyi bir fikir. V10 ile benzer bir tasarım ve boyuta sahip. Çünkü G5 tasarımı yerine köşeleri yuvarlatılmış büyük ölçüde dikdörtgen şeklinde bir tasarıma sahip. Bununla birlikte V20 öncülüğünden farklı olarak Gunmetal gri renkte bir metal gövdeye sahip.

LG V10’un metal bir çerçevesi vardı ancak cephe plastik idi ve arka bölüm oldukça sağlam olan eşsiz silikon benzeri malzemeydi. V20’de belgeyi alıyor ancak arka panel için aynı silikon benzeri malzemeye sahip değil. Arka panel hala çıkarılabilir olduğundan önemli bir yanıltmacı değil ve telefonun alt tarafında arka paneli çıkarmaya izin veren büyük bir düğme var. Bu serbest bırakma mekanizması arka kapağı yerine oturtmak için kullanılan plastik tırnaklardan daha iyi diyebiliriz.

Arka kapak ABS frenler ve uçaklar için yüksek mukavemetli ve anti-korozif özelliği nedeniyle en yaygın kullanılan AL-6013 alüminyumdan yapılmış. Bu telefondaki metal olmayan kısımlar üstte ve altta bulunuyor. Üst ve alt kapaklar plastik gibi hissedilmesine rağmen özellikle çarpmalar söz konusu olduğunda plastikten daha dayanıklı olan polikarbonattan yapılmış. Bu kapakları kullanmanın arkasındaki nedeni daha iyi alımı (hücresel ve kablosuz) sağlamak. Arka kapak oldukça dayanıklı ancak çizilmeye karşı tamamen dayanıklı değil. Bu yüzden keskin materyal veya metallerin yanında bırakmamanız önerilir.

Telefondaki pil çıkarılabilir ve ayrıca microSD kart yuvasına ve nanoSIM yuvasına (Çift SIM varyantlarındaki Çift NanoSIM) erişebilirsiniz. V20 aslında büyüklüğü açısından hafif. Aslında olduğundan daha ağır görünüyor ve bunun birçoğu Alüminyum kullanımının sonucu. V10’un ağırlığı yaklaşık 192 gram ancak V20 174 gram ağırlığında ve aynı zamanda daha ince bir pile sahip.

Sponsorlu Bağlantılar

Yapım kalitesi gerçekten sağlam. Tuşlar da sağlam ve kamera, çizilmeye inanılmaz derecede dayanıklı safir kristal camı ile korunuyor. Ancak normal camla karşılaştırıldığında biraz kırılgan. Düşme konusunda dikkatli olun. Ön kamera ve yanındaki alanı işgal eden sensörler nedeniyle aynı genişliğe sahip olmayan ana ekranın üstünde ikinci bir ekran da alıyorsunuz. Son olarak ekranın alt kısmında kulaklık ve ince bir LG logosu var.

Altta ikincil mikrofonun yanı sıra en üstte IR blaster bulunduğunda 3.5 mm ses jakı, birincil mikrofon, USB Type-C bağlantı noktası ve hoparlör bulunuyor. Arka tarafta iki kamera, çift LED flaş ve Lazer AF yardımcı modülü bulunduğunu düşünerek biraz kaldırılan kamera modülü bulunuyor. Ekstra yüzey alanı ve etrafındaki bazı çerçeve iyileştirmelerinden dolayı modül aslında çok fazla yükseltilmemiş.

Aşağıda parmak izi sensörü, B&O markası ve son olarak bir V20 markası var. V20, 3 renk seçeneğine sanip. Bunlar Gümüş, Pembe ve Titan. 5.7 inç büyüklüğünde bir cihaz için oldukça büyük. Bunun yanında ikincil bir ekrana sahip ve ekstra yüksekliğin başlıca nedenlerinden biri. Neyse ki ele alınması çok zor değil ve bunun en önemli nedeni iyi ağırlık dağılımı.

LG V20 Ekran İnceleme

Birincil Ekran

V20’deki birincil ekran 1440p çözünürlüklü 5.7″ IPS ekran. Kontrast seviyeleri önceki LG flagship’lerinden daha iyi ve yüksek parlaklık seviyeleri sayesinde güneş ışığı okunabilirliği de gerçekten çok iyi. Corning Gorilla Glass 4 çiziklerden oldukça dayanıklı ancak en ufak çiziklere bile moral bozan birisi iseniz koruma kullanmanızı öneririz.

Ekran üzerindeki gezinme düğmelerinde kullanıcı arabirimi, kullanıcıların konumlarını ve ekranın alt kısmında sahip olmak istedikleri düğmeleri özelleştirmelerini sağlıyor. Varsayılan “geri”, “Home” ve “son uygulamalar” düğmeleri kaldırılamaz ancak tercihinize göre yeniden düzenlenebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Ek olarak bir bildirim çekmecesi değiştirme, yakalama + kısayolu, SIM değiştirme (DualSIM türevleri üzerinde) ve QSlide kısayolu ekleyebilirsiniz. Kullanıcılar gezinme çubuğunda kendisinden Siyah veya Beyaz olabilen maksimum 5 kısayola sahip olabilirler. Hatta daha da ileri gidebilir ve düğmelerin belirli uygulamalarda gizlenip gizlenemeyeceğini seçebilirler.

Geniş ekrandan dolayı kullanıcıların tek el kullanımını kolaylaştırmasına yardımcı olmak ya da iki elle bile işleri daha erişilebilir hale getirmek için önemli. Tüm ekran içeriğini ekranın bir köşesine sıkıştıran bir mini görüntü modu ve ayrıca simgeler, ayarlar ve diğer arayüz öğelerinin boyutunu ayarlamanıza izin veren bir ekran boyutu modu var. Kullanıcılar ayrıca KnockON özelliğini cihazı ikaz etmek veya uyku moduna geçirmek için ekrana iki kez hafifçe vurmak için etkinleştirebilirler.

Son olarak göz yorgunluğunu önlemek için ekrandan yayılan mavi ışığı azaltan bir konfor izleme modu var. Özellikle geceleri telefonlarınızı ve bilgisayarlarınızı uzun süre kullanmanız uykusuzluğa neden olduğu kanıtlanmış bir gerçek.

Düşük, Orta ve Yüksek gibi üç farklı mod mevcut. Her yüksek seviye ile ekran her seviyede Mavi ışık miktarı azalmaya devam ettiği için gözle görülür derecede daha sarı renk ortaya çıkıyor. Siyah, Beyaz ve gri tonları hariç tüm renkleri kesen bir Siyah Beyaz modu seçeneği de var.

İkincil Ekran

V20, birkaç güncelleme ile V10’un ikincil ekranını geri getiriyor. Ana ekran kadar geniş olmadığı için ekran 160×1040 piksel çözünürlüğe sahip. Ayrıca bir dokunmatik ekran olup telefonunuz açıkken veya uyku modundayken veya her iki durumda da açılabilir. İkincil ekranın ana fikri ana ekran alanını bozmadan kısayollara ve belirli kontrollere hızlı şekilde erişmenize yardımcı olmak ve ayrıca telefonu kısaca uyandırmanıza gerek kalmadan kısayolları ve uyarıları görüntülemek için kullanılıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Telefon uykuda iken saati, günü, tarihi ve pil yüzdesini görüntülemek için ikincil ekranı kullanabilirsiniz. Ses profilini, WiFi, Bluetooth, Meşal ve ekran yakalamaya (Capture+) geçiş yapmak veya hatta müzik çalmayı kontrol etmek için bunu kullanabilirsiniz. Telefon uyku modunda olduğunda ekran sadece tek renkli modda çalışıyor ancak telefon uyanıkken renkli kısayollara ve ikinci ekranda bir imza görüntüleme olanağına sahip. İmzayı özelleştirebileceğiniz gibi 2. ekrandaki geçişleri ve kısayolları da düzenleyebilirsiniz.

İkinci ekran oldukça kullanışlı ve amiral gemisi telefonuna sahip olmak için harika bir özellik olsa da asıl mesele yerleşimi. İkinci ekran özellikle birincil ekranın altına özellikle de bunun gibi geniş ekranlı bir telefonda yerleştirilmeli. Belki de gezinme düğmelerini barındırmak için kullanılabilir ve sola veya sağa kaydırma diğer denetimleri de beraberinde getirir.

LG V20 Parmak İzi Okuyucu İnceleme

LG V10 ve hatta LG G5’in en büyük sorunlarından biri de parmak izi tarayıcıları idi. V10’da gerçekten sorunlu idi ve doğruluk çok zayıftı. Doğruluk G5’te kesinlikle geliştirilmiş olsa da yine sorun devam etti ve kendisini ucuz hissettiriyordu. V20 yine kilit/güç tuşu olarak ikiye katlanan gerçekten sağlam bir parmak izi sensörüne sahip.

Bununla birlikte bu kez sol tarafa taşındığından arka taraftaki ses denetimleri yok. Arka tarafa monte edilmiş bir parmak izi algılayıcısına ve güç düğmesine sahip olmanın eksik yönlerinden biri telefonu yüzeyden kaldırmadan uyandıramamanız. Şans eseri ikincil ekran bunun bir miktar üstesinden gelmeye yardımcı oluyor ve telefonunuzu açıp güç düğmesine basmadan bile uyku moduna geçirmek için KnockON özelliğiniz var.

Telefonunuzu elinize almanız durumunda parmak izi sensörü her zaman etkin ve üzerine parmağınızı koymanız doğrudan telefonun kilidini açacaktır. Bunu yapmanın başka bir yolu olmasına rağmen kilidini açmadan önce telefonu ilk önce uyandırmaya gerek yok. Parmak izi sensörü artık çok doğru ve 5 parmak izi ekleyebilirsiniz. Kullanıcılar ödeme kimlik doğrulaması veya içeriği kilitlemek için parmak izlerini kullanabilirler.

Sponsorlu Bağlantılar

LG V20 Arama ve Mesajlaşma İnceleme

V20’deki çağrı kalitesi kulaklık ve hoparlörün her ikisinde de iyi seviyede. Mono hoparlör belirli gürültülü ortamlarda biraz rahatsız edici olsa da ses seviyesi her ikisinde de fazlasıyla yeterli. Telefon operatörünüz desteklediği sürece VoLTE’yi destekliyor. Dialpad ise geniş ve sezgisel. LG Klavye oldukça iyi ve iyi bir düzeyde özelleştirme sunuyor.

LG V20 Yazılım ve Arayüz İnceleme

V20, Android 7.0 Nougat’ı kutunun dışına çıkaran ilk akıllı telefon. Nougat, hem portre hem de manzara modlarında bulunan yerel bölünmüş ekranlı çoklu görevlendirme gibi pek çok gelişme getiriyor. Portre modunda iki uygulamanın kullandığı ekranın kısmı ayarlanabilir ancak manzara modunda sabit %50-%50.

Doze özelliği şimdi daha akıllı olmanın yanı sıra daha da iyi ve hızlı işlemler kadar bildirimler de var. Güncellemelerin yanı sıra yükseltmeler de Nougat’ta daha hızlı olacak. Yükseltme ve optimizasyon daha önce olduğundan daha hızlı bir yeniden başlatma sonrasında arka planda gerçekleşirken kullanıcıların telefonlarını kullanmalarına olanak tanıyor. Çoğu kullanıcı özel başlatıcıyı kurmayı ve kullanmayı tercih eder. Kamera uygulamasını hızlı başlatmak ve ekran yakalamayı (Capture+) uygulamasını başlatmak için kullanabileceğiniz iki kısayol da var.

LG V20 Depolama Alanı İnceleme

V20, 32GB ve 64GB olmak üzere 2 farklı depolama seçeneği ile geliyor. Her ikisi de genişleme için özel microSD kart yuvaları ile geliyor ve kapasiteleri 256GB’a kadar artırılabiliyor. Telefonda çıkarılabilir bir arka kapak bulunuyor. Bu nedenle SIM kartlarını takmak veya çıkarmak için SIM ejektör pimine gerek duymadığınız geleneksel bir SIM tepsisi bulunuyor.

LG V20 Bağlantı İnceleme

USB Type-C bağlantı noktası bağlantı noktasının popülerlik kazanmaya başladığı zamanlarda tanıtıldığı V10 üzerinde hoş bir değişiklik olmuş. V10, muhtemelen gelişme döngüsünün sonuna denk geldi. O yüzden LG kesinlikle bunun için affedildi. Bağlantı noktası tersine çevrilebilir konektörleri alıyor ve OTG işlevselliğini destekliyor. Ayrıca, Çift Bantlı WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2 ve bir IR blaster desteği de vardır.

Sponsorlu Bağlantılar

LG V20 Performans İnceleme

LG V20, piyasadaki en iyi performans gösteren bir Snapdragon 820 işlemcisi ile güçlendirildi ancak birçok kişi LG’nin bir Snapdragon 821 kullanabilirdi görüşünde. Belki de doğru. Ancak V20 hala 4GB RAM ve Adreno 530 GPU ile sağlam bir oyun modeli. Oyun çok güzel ama oyun sırasında gecikme ile ilgili birçok rapor ortaya çıkmış ancak bunun çoğu daha ağır özellikle ücret talep eden oyunlarda pil tasarruf modunu kapatmayı unuttukları için. Pil ayarlarından kapatmak oyun deneyiminizin daha iyi ve daha akıcı olmasını sağlayacaktır.

LG V20 Kamera İnceleme

V20’deki arka kamera modülü, G5’te bulunanın kamera modülüyle hemen hemen aynı. Kullanıcılar çift LED flaş ve Lazer Otofokus ile aralarında iki farklı kamera mevcut. Bununla birlikte en kapsamlı kamera kullanıcı arayüzü ile geliyor. İlk kamera 29mm odak uzaklığı, OIS ve 1.8 diyafram açıklığı olan 16 megapiksel. Lazer Otofokus sadece 16 MP kameraya sahip. Çünkü ikincil kamera f2.4 diyafram ve 12 mm odak uzaklık değerine sahip 8 megapiksel çözünürlüklü. Görüş Alanı’nda sırasıyla 16 MP ve 8 MP kameralarından 75 derece 135 derece alıyorsunuz.

16 megapiksellik kamera bol miktarda detay yakalamayı başarıyor. Dinamik aralık çok iyi ve renkler ve keskinlik nokta üzerinde. OIS gerçekten iyi çalışıyor ve örnek olarak Samsung fotoğraf makinesinin uygulamasından çok daha iyi. HDR fotoğrafları dinamik aralık açısından oldukça iyi ancak yakalanmaları biraz daha uzun sürüyor. Neyse ki daha önce de belirttiğimiz gibi OIS, titremeler gibi etkileri azaltmada gerçekten iyi çalışıyor. Dinamik aralık ve işleme Pixel XL kadar iyi değil ancak yine de S7 serisinin yanında piyasadaki en iyi modellerden biri.

8 megapiksellik kamera çok iyi ayrıntı yakalıyor ve 16 MP’de olduğu gibi oldukça keskin olmayan veya ayrıntı yüklenmemiş olmasına rağmen son derece geniş FoV sayesinde gerçekten çarpıcı fotoğraflar ve ilginç kompozisyonlar üretiyor. Özellikle düşük ışıklı fotoğraflar söz konusu olduğunda f2.4 açıklık biraz düşük gibi görünüyor ancak o zaman bile telefoto objektife f2.8 diyafram açıklığıyla iPhone 7 Plus kadar kötü değil.

Düşük ışık performansı da oldukça iyi ve gürültü seviyeleri kontrol altında tutuluyor. Hareketsiz görüntü kalitesi ile ilgili tek sorun otomatik modda fotoğraflara uygulanan aşırı gürültüyü azaltmak. Daha küçük sensör boyutu ve diyafram nedeniyle geniş açılı kamera için bu belki gerekli olsa da 16 MP kamera için kesinlikle gerekli değil.

Sponsorlu Bağlantılar

Bununla birlikte LG her iki kamerada da otomatik modda aynı algoritmayı kullanıyor ve bu da soruna neden oluyor ve fotoğrafları otomatik modda ayrıntılı olarak kaybetmeye yönlendiriyor gibi görünüyor. Gerçekten etkileyici kameranın yakalayabileceği avantajları ve ince detayları öğrenmek için RAW yakalama modunu kullanmanızı ve ayrıntıları kaybetmeden görüntüsünü beğeninize göre işlemek için DNG’yi kullanmanızı öneririz.

Yalnızca tek bir cepheye bakan kameraya sahip olmasına rağmen LG, V20 ön kamera için hem normal hem de geniş bir görüş alanına sahip olmanın etkileyici bir özelliğini bir şekilde erteledi. V10’un ön kamera için iki görüş alanı vardı ancak bunu yapmak için iki farklı kamera vardı. LG’nin ne tür bir kara büyü yaptığından emin değiliz ama tek kamera aynı kameradan 83 derece FoV ve 120 derece FoV üretiyor. F1.9 diyafram açıklığı olan 5 megapiksel çözünürlüklü sensör, hem tek hem de grup portre veya hatta birden fazla kişiyle video görüşmesi oturumları için ideal olan ayrıntılı fotoğraflar çekiyor.

LG V20 Müzik İnceleme

Yerleşik bir 32bit DAC ve B&O Play sayesinde V20 inanılmaz bir ses kalitesine sahip ve kulaklıklar üzerinden inanılmaz derecede yüksek ses seviyesi kapasitesine sahip. Aslında hasar görmesine neden olabileceğinden içeriği kulaklarınıza tam sesle çok uzun süre oynatmanız önerilmez. Ses kalitesi gerçekten iyi ve dinamik aralık mükemmel. Gürültü kulaklıklarla inanılmaz derecede düşük ve gerçekten DAC’den yararlanmak için yüksek kaliteli bir kulaklık çiftine ihtiyacınız var. Neyse ki LG, V20 ile yüksek kalitede bir B&O Play kulaklık seti içeriyor.

Müzik çalar oldukça görsel açısından basit ancak FLAC, ALAC, WAV, MP3 gibi formatlar için destek veriyor. Dahili bir ekolayzer var ancak belirli formatlarla sınırlı ve HiFi sesi destekliyor. Daha düşük kaliteli bir kulaklık kullandığınız takdirde telefon, müzik çalma için 4 DAC’dan yalnızca birini seçerek kullanabilir. Bu bir miktar pil tasarrufu yapmanıza da yardımcı olacaktır.

LG V20 Batarya İnceleme

LG V20, 3200 mAh çıkarılabilir pil ile birlikte geliyor. Taşınabilir cihazın kendisinin çoğu insan için pil ömrü konusunda endişelenmemesi için yeterince iyi olması gerektiği gerçeği. Hızlı şarj, çıkarılabilir piller, kablosuz şarj ve diğer yeni teknolojiler harika ve eklentiler gibi de işe yarıyor ancak uygun pil ömrü için neredeyse yerini alacak iyi bir alternatif değil. V20’deki pil ömrü iyi ancak harika değil. Birincil ekran ile birlikte ikincil ekran açıldığında pil ömrü o kadar fazla etkilenmez.

LG V20 Artıları

  • Mükemmel Yapı Kalitesi
  • İyi Ekran
  • Parlak Ses Kalitesi
  • Yüksek Kalite Çift Kamera Kurulumu
  • Çift FOV Cephe Kameraları
  • Kamera için Kapsamlı Manuel Mod (Fotoğraf ve Video)

LG V20 Eksileri

  • İkincil Ekran Daha İyi Yerleşebilirdi

LG V20 Alternatif Modeller

Samsung Galaxy Note 7
iPhone 7 Plus
LG G5
Motorola Moto Z
Motorola Moto Z Force
Huawei P9 Plus
ZTE Axon 7

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com