Kategoriler
Donanım

Modem Şifresi Unuttum Nasıl Öğrenebilirim?

Modem Şifresi Unuttum

Modem şifremi unuttum nasıl öğrenebilirim sorusuna cevap arıyorsanız o zaman doğru yerdesiniz. Normal şartlarda bir modem satın aldığınız zaman kullanma klavuzunda adres, kullanıcı adı ve şifre yazar. Siz de bu bilgiler ile modem arayüzüne giriş yapıp hem diğer modem ayarlarını yaparsınız hemde kullanıcı adı ve şifreyi değiştirirsiniz. Ama birkaç yıl sonra maalesef modemin kullanma klavuzu kayboluyor ve modem için belirlemiş olduğunuz kullanıcı adı ve şifre de unutuluyor. Peki böyle bir durumda ne yapılmalı?

Sponsorlu Bağlantılar

Modem Şifresini Unuttum Nasıl Bulabilirim?

NOT: MODEM ŞİFRESİNİ KIRAN BAZI PROGRAMLAR VAR. KESİNLİKLE BUNLARI KULLANMAYIN.”

Modemin kullanıcı adı ve şifresi ya modemde sorun olduğu zaman ya da modemin şifresini değiştirmek istediğiniz zaman gereken birşey. Eğer modemin kullanıcı adı ve şifresini hatırlayamıyorsanız o zaman modemi sıfırlamanız gerekir. Bunun için:

1 – Modemin arkasında “Reset” yazan delikte sıfırlama tuşu var.

Modem reset tuşu
Modem reset tuşu

Bu tuşa toplu iğne gibi ucu sivri bir cisim ile modem ışıkları sönüp tekrar yanana kadar (yaklaşık 10 saniye) basılı tutun. Ama kesinlikle çok sert bastırmayın.

Sponsorlu Bağlantılar
Modem reset tuşu ile sıfırlama
Modem reset tuşu ile sıfırlama

2 – Bu şekilde modemi sıfırlamış oldunuz. Artık modem için sizin oluşturduğunuz kullanıcı adı ve şifre iptal oldu ve varsayılan (default) kullanıcı adı ve şifre aktif oldu.

3 – Modem arayüzüne ulaşmak için ise internet tarayıcının adres bölümüne genellikle IP adresinizin ilk 3 bölümünün aynısı (örneğin 192.168.1) son bölüme ise 1 (örneğin 192.168.1.1) yazarak ulaşabilirsiniz.

IP ADRESİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN.

4 – Kullandığınız modemin marka ve modeline göre adres (URL), varsayılan (default) kullanıcı adı ve varsayılan (default) şifresi farklı. Bunun için aşağıdaki yazımızı okuyun.

Modemlerin Varsayılan URL, Kullanıcı Adı ve Şifreleri

Çözemediğiniz sorunlarınızı yorum bölümünden lütfen bizlere bildirin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com