Kategoriler
Ne & Nasıl

MP3 mü, FLAC mı? Hangi Müzik Formatını Kullanmalıyız?

 

Sponsorlu Bağlantılar

MP3 mü, FLAC mı?

İki müzik formatından MP3 ve FLAC formatlarının ne zaman ve nasıl kullanacağınız konusunda sizlere açıklamalarda bulunacağız. Hangi müzik formatını nerede ve ne gibi durumlarda kullanmalısınız ve hangi formatın özellikleri ve avantajları neler göz atalım.

MP3 formatı kayıplı bir biçimdir ancak FLAC formatı kayıpsız bir biçimdir. Normal kullanıcılar için bu iki müzik dosya formatı arasında anlaşılamayacak kadar aynı kalite sunuyor anca bu işi profesyonel anlamda yapanlar ve müzik kaydı işiyle uğraşanlar aradaki farkı belirgin bir şekilde hissedebiliyor.

flac ve mp3

Peki hangisini kullanmalıyız?

MP3 ve FLAC formatının boyutları arasında çok büyük farklar bulunuyor. Burada sizin hangisini kullanmanız hangi amaç için kullanacağınıza bağlıdır. Eğer müzik arşivliyorsanız ve mobil cihazlarınızda olsun, taşınabilir müzik çalarlarınızda olsun daha fazla müzik dinlemek istiyorsanız MP3’ü kullanmalısınız.

Fakat işiniz müzik ile alakalı ve müzik kayıtları yapıyorsanız ve ses kalitesi sizin için önemli ise yapmanız gereken FLAC formatını kullanmaktır.Çünkü FLAC kayıpsız ses biçimi sunuyor ve seslerde hiç bir kayıp yaşamıyorsunuz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com