Kategoriler
Mobil

Nokia Sonunda Bıraktığını Açıkladı

Tüm Kullanıcılarımıza Teşekkürler

Nokia MeeGo ve Symbian işletim sistemlerinden kesin olarak vazgeçti. Bir veda mesajı yayınlayan Nokia, ayrıca şimdiye kadar bu hizmetleri kullanan kullanıcılara teşekkür etti. Bildiğiniz gibi MeeGo ve Symbian her ikisi ide mobil işletim sistemi. Ama her ikisi de özellikle Android ve iOS işletim sistemlerinin çok gerisinde kaldı.

Twitter’dan Duyuruldu

MeeGo ve Symbian işletim sistemleri, Nokia şirketini neredeyse yok olma noktasına getirmişti. Nokia, geliştiricilere de mesaj yollamış ve artık eski sistemlere uygulama geliştirmelerini istememiş, bunun yerine Windows Phone 8 ile ilgilenmelerini tavsiye etmişti. Twitter’dan paylaşılan mesajda, resmi olarak işlemlerin artık bitirildiği ve geçmiş tüm yıllar için teşekkür edildiği belirtildi.

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia-MeeGo-Symbian

Bu arada, Ovi Store’un hala aktif olduğunu, oyun ve uygulamalara ulaşılabildiğini belirtelim. Yani Symbian işletim sistemli bir telefonunuz varsa, yine elinizde birçok oyun ve uygulama var. Tek fark, artık bundan sonra bir geliştirme olmayacak ve resmi destek verilmeyecek olması.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com