Kategoriler
İnternet

Özel Facebook Verilerinizin Paylaşıldığını Kontrol Etme

Özel Facebook Verilerinizin Paylaşıldığını Kontrol Etme

Özel Facebook verilerinizin paylaşıldığını kontrol etme aklınıza geldi mi? Hala kişisel bilgilerinizin sizin rızanız olmadan alındığını düşünmüyor musunuz? Özel Facebook verilerinizin Cambridge Analytica ile paylaşılıp paylaşılmadığını ve ihtiyaçlarınıza göre uygun eylemi gerçekleştirip gerçekleştirmediğinizi öğrenmek için hızlı web tabanlı aracı kullanmaya devam edin!

Sponsorlu Bağlantılar

Cambridge Analytica’yı içeren bir satıĢtan sonra, sosyal ağ devi, özel Facebook verilerinizin Cambridge Analytica ile paylaşılıp paylaşılmadığını kontrol edebilmek için web tabanlı bir araç geliştirdi. Artık şüphe içinde yaşamak istemiyor musun? Gizemi yoldan çıkarabilir ve buna göre uygun eylemi gerçekleştirebilirsiniz.

Hesabınızın etkilenip etkilenmediğini kontrol etmenin dışında, Facebook da bu hatanın gelecekte gerçekleşmesini önlemek için attığı adımları sıraladı. Gördüğüm kadarıyla, bu adımlar umut verici görünüyor. Geç olsun güç olmasın!

Özel Facebook Verilerinizin Cambridge Analytica ile Paylaşılıp Paylaşılmadığını Öğrenin

1 – Genel profiliniz, doğum tarihiniz, izniniz olmadan paylaştığınız mevcut şehir gibi özel bilgilerinizin olup olmadığını öğrenmek için bilgisayarınızda bir web tarayıcısı açın ve Facebook’un özel sayfasına (BURAYA TIKLAYIN) gidin (Facebook hesabınızda oturum açtığınızdan emin olun).

2 – “Bilgi Paylaşıldı mı?” Başlığı altındaki iletiye göz atın.

Sponsorlu Bağlantılar

Özel Facebook Verilerinizin Paylaşıldığını Kontrol Etme

Bilgilerinizin “Bu Sizin Dijital Hayatınız” adlı uygulama ile Cambridge Analytica ile paylaşıldığını söylüyorsa gizliliğinizi korumak için üçüncü taraf uygulamaları ve web sitelerini Facebook hesabınızdan kaldırabilirsiniz.

Devam etmek istemiyorsanız Facebook hesabınızı silme işleminden önce Facebook verilerinizi de indirebilirsiniz. Kişisel bilgilerinize ek koruma sağlamak için gizlilik ayarlarınızı özelleştirme seçeneği de vardır.

Facebook, kullanıcıların kişisel verilerini korumak için gerçekleştireceği dört ana adımı belirledi:

1 – Kullanılmayan uygulamalara erişimi devre dışı bırakma

Son üç ay içinde kullanmadıysanız Facebook, bir uygulamanın bilgilerini otomatik olarak kaldırır.

2 – Bir uygulama verilerinizi kötüye kullandığınızda sizi değiştirir

Sosyal ağ uygulaması bir uygulamayı yanlış kullanmak için bir uygulamayı kaldırırsa söz konusu uygulamayı kullanan herkesi bilgilendirir. Ayrıca verilerinizin “buisyourdigitallife” aracılığıyla veriye erişilip erişilmediğini öğrenmenin bir yolunu oluşturuyor. Bu, Cambridge Analytica’ya veri gönderen uygulama.

Sponsorlu Bağlantılar

3 – Facebook Giriş verileri sınırlanıyor

Sosyal ağ devi uygulamanın uygulama incelemesi olmadan istediği verileri kesmek için giriş yapma şeklini değiştirecektir. Ayrıca uygulamalar sadece isim, profil fotoğrafı ve e-posta adresi isteyebilir. Başka veriler istemek için Facebook onayı almaları gerekecek.

4 – Kullandığınız uygulamaları yönetmenin daha kullanışlı yolu

Uygulama hesabınızın bağlı olduğu uygulamaları ve bu uygulamaların kullanmasına izin verdiğiniz verileri gösterir. Şimdi Facebook, bunları kolayca yönetmenize yardımcı olmak için Haber Kaynağı’nın en üstünde bir araç ekleyecek.

Sonuç

Raporlara göre 87 milyon insanın kişisel bilgileri Cambridge Analytica tarafından alındı. Etkilenen hesapların 70 milyonu Amerika Birleşik Devletleri’nde iken 17 milyon hesap dünyanın başka yerlerinde.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com