Kategoriler
Ne & Nasıl

PNG mi, JPG mi? Hangi Resim Formatını Kullanmalıyız?

 

Sponsorlu Bağlantılar

PNG mi, JPG mi?

Şimdi sizlere kullanmanız gereken en doğru resim format biçimini açıklayacağız. Hangi durumlarda PNG, hangi durumlarda ise JPG resim formatı kullanacağınızı açıklayacağız. Neden PNG formatını veya neden JPG formatını kullanmanız gerektiğini açıklığa kavuşturacağız.

Özellikle web sayfalarında genellikle JPG ve PNG formatlı resimlerle karşılaşırız. Peki PNG ile JPG arasında en önemli fark nedir ve neden bu iki resim formatı kullanılır?

png ve jpg

Bu iki resim formatı arasındaki en büyük ve en önemli fark dosya boyutları ile alakalıdır. JPG formatı ile resimlerinizi az bir kayıp ile yüksek oranda sıkıştırmanız mümkün iken PNG ile düşük oranda ama resimlerinizde kayıpsız bir sıkıştırma gerçekleştirebiliyorsunuz. Ayrıca PNG buna bağlı olarak da saydamlık özelliğini de destekliyor.

PNG ve JPG Kullanımı

Şimdi bu iki resim formatının kullanımına gelelim;

Web sitenizde veya blogunuzda yüksek çözünürlüklü resimler paylaşmayı düşünüyorsanız bu resimleri JPG olarak kaydedin ve o şekilde paylaşın.Şunu da unutmayın ki her defasında JPG’leri değiştirip tekrar kaydetmeniz resminizin kalitesinde kalite düşüşüne neden olacaktır.

PNG’yi ise simgeler veya keskin kenarlı görseller oluşturduğunuzda kullanmalısınız. Şunu unutmayın ki PNG formatı JPG formatına göre çok daha büyük boyutlara sahiptirler.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com