Kategoriler
Ne & Nasıl

Samsung Galaxy J3 (2016) Google Play Store Hataları ve Çözümleri

Galaxy J3 Telefonda Google Play Hataları ve Çözümleri

Samsung Galaxy J3 (2016) telefonumuz için uygulama, oyun, e-kitap, film gibi ihtiyaçlarımızı büyük çoğunlukla Google Play Store üzerinden karşılıyoruz. Ama bazen Google Play Storehata verebiliyor. Ama bu hata çok çok büyük ihtimalle Samsung Galaxy J3 (2016) telefonumuzdan kaynaklanıyordur. Google Play Store hataları birden fazla. En çok yaşanan sorunlar ise 495, 941, 492, 927, 921, 403, 919, 498 kodlu hatalar. Şimdi gelelim bunların çözümlerine.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy J3 Google Play 403 Hatası ve Çözümü

Bir uygulamayı indirmeye çalıştığınızda ve bu uygulamaya erişimin yasak olduğu bilgisi edinildiğinde bu sorun meydana gelir. 403 hatası genellikle birisi bir aygıta birkaç Google Play hesabı kullanarak uygulamaları indirmeye çalıştığında açılır. Bu hatanın çözümü oldukça basittir. Proxy hakkındaki bilgileri silmelisiniz. Bunun için;

1 – “Ayarlara > Bağlantılar” yolunu izleyin.

2 – Sonrasında Samsung Galaxy J3 (2016) telefonunuzda karşınıza gelen ekranda “Mobil Ağlar > Erişim Noktası Adları” yolunu izleyin.

4 – Son olarak “Proxy Sil” seçeneğine veya “Varsayılana Sıfırla” seçeneğine dokunun.

Bu yöntem çalışmazsa alternatif yöntemi kullanmayı deneyin. Çünkü Hata 403’ün kökü değişir. Bunun için;

Sponsorlu Bağlantılar

1 – Samsung Galaxy J3 (2016) telefonunuzda başka bir Gmail hesabı girin veya yeni bir Gmail Hesabı oluşturun.

2 – Google Play Store’u açın.

3 – Google Play Store’da iken ekranın solunda bulunan 3 çizgiye dokunara menüyü açın.

4- Menüden “Hesap” bölümüne dokunun.

5 – Son olarak alternatif Gmail hesabını seçin.

Tüm bu yöntemleri yaptıktan sonra hata veren uygulamayı Samsung Galaxy J3 (2016) telefonunuza tekrar yükleyebilirsiniz.

Galaxy J3 Google Play 492 Hatası ve Çözümü

Samsung Galaxy J3 (2016) telefonunuzda yaşadığınız bu hata önbellek sorunlarından dolayı uygulamaların yüklenmesini engelliyor. Neyse ki çözüm de kolay.

1 – İlk önce “Ayarlar > Uygulamalar” yolunu izleyin..

2 – “Google Play Store” uygulamasına girin.

3 – Buradaki ekranda “VERİYİ SİL” ve “ÖNBELLEĞİ TEMİZLE” butonlarına dokunun.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy J3 Google Play 495 Hatası ve Çözümü

Bu tür bir sorun Samsung Galaxy J3 (2016) telefonunuzda Google Play’den uygulamaları indirirken veya güncelleştirdiğinizde meydana gelir.

1 – “Ayarlar > Uygulamalar” yolunu izleyerek “Google Play Store” uygulamasına girin ve “VERİYİ SİL” ve “ÖNBELLEĞİ TEMİZLE” butonlarına dokunun.

2 – “Ayarlar > Uygulamalar” yolunu izleyerek “Google Play hizmetleri” uygulamasına girin ve “VERİYİ SİL” ve “ÖNBELLEĞİ TEMİZLE” butonlarına dokunun.

3 – Eğer çözüm olmazsa Samsung Galaxy J3 (2016) telefonunuzdan Gmail hesabınızı kaldırıp telefonunuzu yeniden başlatın ve Gmail adresinizi tekrar girin.

Galaxy J3 Google Play 498 Hatası ve Çözümü

Bu hatanın sebebi Samsung Galaxy J3 (2016) telefonunuza uygulama indirme sırasında olur. Samsung Galaxy J3 (2016) telefonunuzda hafıza dolduğunda bu sorunu yaşarsınız. Çözüm ise basit. Gereksiz uygulamaları ve kaldırın ve gereksiz dosya taraması yaparak gereksiz dosyaları silin. Ya da Samsung Galaxy J3 (2016) telefonunuzdaki resim, müzik, video gibi verilerinizi bilgisayar gibi farklı bir aygıta taşıyın.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy J3 Google Play 919 Hatası ve Çözümü

1 – “Ayarlar > Uygulamalar” yolunu izleyerek “Google Play Store” uygulamasına girin ve “VERİYİ SİL” ve “ÖNBELLEĞİ TEMİZLE” butonlarına dokunun.

2 – Samsung Galaxy J3 (2016) telefonunuzdan Gmail hesabınızı kaldırıp telefonunuzu yeniden başlatın ve Gmail adresinizi tekrar girin.

Galaxy J3 Google Play 927 Hatası ve Çözümü

Samsung Galaxy J3 (2016) telefonunuzda Google Play Store güncelleme yaparken bu hatayı alırsınız. Eğer güncelleme olmadığı halde bu hatayı alıyorsanız o zaman “Ayarlar > Uygulamalar” yolunu izleyerek “Google Play Store” uygulamasına girin ve “VERİYİ SİL” ve “ÖNBELLEĞİ TEMİZLE” butonlarına dokunun.

Galaxy J3 Google Play 941 Hatası ve Çözümü

Samsung Galaxy J3 (2016) telefonunuzdaki uygulamaları güncellerken ortaya çıkan bir sorundur. Bunun içinde çözüm kolaydır. “Ayarlar > Uygulamalar” yolunu izleyerek “Google Play Store” uygulamasına girin ve “VERİYİ SİL” ve “ÖNBELLEĞİ TEMİZLE” butonlarına dokunun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com