Kategoriler
İnceleme

Samsung Galaxy J7 Pro İnceleme

Samsung Galaxy J7 Pro Nasıl Bir Telefon?

Samsung Galaxy J7 Pro zarif tasarımı ve Samsung Pay entegrasoyu ile şimdiye kadar çıkan Galaxy J serileri içinde kendisini şirketin en iyisi olarak gösteriyor. Samsung, bütçe cihazlarında bileşenleri tekrar kullanma geçmişine sahiptir. Bu konuda geçmişte çok fazla başarıya imza attı ve Galaxy J serisinin birkaç modelinde korkunç eskimiş donanım kullanıldığını gördük. Galaxy J serisi şimdi üçüncü kuşakta ve Samsung nihayet konuyu ele almak için adımlar atıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy J7 Pro, geçen seneki J7 2016’da ilk kez kurulan Exynos 7870 Octa tarafından desteklense de şirketin diğer alanlarda güncellemeler yapması sağlandı. Telefonda 1080p’lik bir panel, tamamen yeni metalik şasi, 64GB’lık dahili depolama, Nougat tabanlı Samsung Experience 8.1 UX ve Samsung Pay entegrasyonu bulunmaktadır. Dikkat çeken nokta ise J7 Pro, dijital ödeme servisini sunmak için Samsung’un ilk orta menzilli telefonu olmasıdır.

Samsung Galaxy J7 Pro Hakkında Herşey

Samsung Galaxy J7 Pro Kısaca Özellikleri

  • 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü ve 401 ppi piksel yoğunluklu 5.5 inç Super Amoled ekran
  • Mali-T830 MP2 GPU’lu 1.6 GHz hızında 8 çekirdekli Exynos 7870 Octa işlemci
  • 64 GB depolama alanı ile 3 GB RAM, microSD ile genişletilebilir bellek
  • Android 7.0 (Nougat) işletim sistemi
  • 13 MP arka kamera, f/1.2 diyafram
  • 13 MP ön kamera, f/1.9 diyafram
  • Boyutlar: 152.5 x 74.8 x 8 mm ve Ağırlık: 181 gram
  • Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi Hotspot, BDS, GLONASS, Bluetooth 4.1
  • Jiroskop, Hall Sensörü, Pusula, Yakınlık Sensörü, Ortam Işığı Sensörü, İvmeölçer
  • Çıkarılamaz 3600 mAh batarya

Samsung Galaxy J7 Pro Donanım İnceleme

Çinli üreticiler şimdi birkaç nesil için tamamı metal tasarımlı telefonlar sunuyor, ancak Samsung bunu Galaxy J serisine dahil etmekte yavaş davrandı. J7 2016’da bir metal çerçeve ve bir plastik sırt bulunmaktadır ve J7 Pro ile nihayetinde bir alüminyum tasarımı elde ediyoruz. Ve harika görünüyor.

Anten bantları cihazın üst ve alt kısmında bulunur ve tasarım söz konusu olduğunda J7 Pro’ya ayrı bir yetenek kazandıran bir model oluştururlar. Bantlar, özellikle altın rengi seçeneği ile genel renk şemasına güzel bir kontrast da sunuyor.

Samsung Galaxy J7 Pro Kutu Açılışı

Telefon üstte ve altta büyükçe çerçevelere sahip, ancak Samsung yan çerçeveleri en aza indirgemek ile iyi bir iş çıkarmış. Alt çerçevede gömülü ve parmak izi algılayıcısına sahip bir home düğmesi var ve geçen yılki Galaxy S7’de olduğu gibi, kamerayı hızlı bir şekilde başlatmak için home düğmesine iki kere basabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Güç düğmesi sağda bulunuyor ve sol taraftaki ses düğmeleri ve üç düğmenin de duyarlı dokunsal geribildirimleri var. 3.5-mm jak, Micro-USB şarj portunun yanında yer alıyor. Bu segmentte giderek daha fazla üretici firma USB-C’ye geçiyor ancak Samsung, bu yıla kadar amiral gemileri için yeni standarda geçmekten kaçındı, bu nedenle USB-C’yi görmek için önümüzdeki yıla kadar beklemek zorunda kalacağız gibi görünüyor.

İlginç bir tasarım seçeneğinde, hoparlör güç düğmesinin yanında bulunur. Hoparlör, yeterince yüksek sesle alıyor ve konumu, telefonu tutarken yanlışlıkla kaplamayacağınız anlamına geliyor. J7 Pro’nun haklı çıkardığı bir diğer şey de SIM kart tepsisidir. Bu segmentteki çoğu telefonun aksine, J7 Pro’nun iki SIM kartı ve bir microSD kartı için ayrı yuvaları vardır.

Samsung yapım kalitesinden yürütmeye kadar her şeyi çiviledi ve sonuç olarak J7 Pro iki kat daha fazla fiyatlı bir cihaz gibi hissettiriyor. Samsung’un şu ana kadar bu kategorideki diğer telefonlardan sonra sönmeyen bir telefon çıkardığını görüyorız. Pro takma adını merak ediyorsanız, standart J7 2017 ve J7 Pro arasındaki tek fark, ikincisinin 64GB depolama alanı ve yukarıda bahsedilen Samsung Pay özelliğinin olmasıdır. Diğer tüm alanlarda J7 Pro standart varyantla aynıdır.

J7 Pro şık bir tasarıma ve mükemmel bir ekrana sahip ancak yine de geçen yıl Exynos 7870’i de içeriyor. Samsung’un bu kararından ayrılmaması, özellikle telefonun diğer alanlarda büyük yükseltmeler aldığını göz önüne alındığında kızgınlık veriyor. Exynos 7870 artık daha fazla kesmiyor ve J7 Pro’nun şimdi bir Full HD paneli zorladığına baktığınızda, onu daha da can sıkıcı kılıyor. Chrome’da web’e göz atmak gibi düzenli görevler bile telefonun kekelemesine neden olur. Exynos 7870, sekiz Cortex A53 çekirdeğe sahip olmasına rağmen, maksimum 1.6GHz hızına sahipler. Qualcomm’un Snapdragon 625’inde ayrıca sekiz A53 çekirdeği var, ancak performans kümesi için 2.0GHz’e kadar çıkıyor.

Samsung Galaxy J7 Pro Ekran İnceleme

Ekrana gelen J7 Pro, piksel yoğunluğu 401 ppi olan 5.5 inç Full HD Süper AMOLED paneli sunuyor. Mükemmel kontrol seviyeleri ve renk üretimi ile ekran harika görünüyor. Dış mekan görüntüleme için yeterince parlak ve renk sıcaklığını ayarlama seçeneğine de sahip olursunuz. J7 Pro’nun yeni bir özelliği Always On Display; ekran kapalıyken size saat, takvim ve gelen uyarılara hızlı erişim sağlar. AOD için zaman çizelgeleri ayarlayabilir ve dört saat stili arasından seçim yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy J7 Pro Batarya İnceleme

Exynos 7870 bu segmentteki en güçlü yonga seti olmamasına rağmen batarya konusunda idare ediyor. Telefon, enerji tasarruflu yonga seti ve 3600mAh pil sayesinde gün boyunca tam şarjla son bulmayı başarabiliyor ve güç tasarrufu modları etkinleştirerek pil ömrünü uzatabilirsiniz. Pil ömrü söz konusu olduğunda en büyük dezavantaj hızlı şarj seçeneğinin olmamasıdır. Samsung Galaxy J7 Pro tamamen şarj etmek için iki saat gerekiyor.

Samsung Galaxy J7 Pro ve Samsung Pay

J7 Pro’nun en dikkat çeken özelliği, Samsung Pay’ın tam teşekküllü sürümünü sunan ilk bütçe kategorisindeki telefon olması. Samsung’un dijital ödeme hizmetleri, eski MST standardının yanı sıra NFC üzerinde de çalışıyor ve bunun sonucu olarak, arka plakanın altında bulunan bir metal bobin şeklinde özel donanıma ihtiyaç duyuyor. Donanım, kablosuz olarak POS makinelerine bilgi aktarır, esasen bir kartın hızlıca kaydırılmasını taklit eder.

Samsung Galaxy J7 Pro Yazılım İnceleme

Samsung, bu yılın başlarında UX konusunda çeşitli değişiklikler yaptı ve bu gelişmelerin J7 Pro ile bütçe segmentine damladığını görüyoruz. Telefon, Android 7.0 Nougat’ın üstündeki en yeni Samsung Deneyimi 8.1’e sahiptir ve genel deneyim, bir Galaxy S8’de bulacağınızla benzerlik göstermektedir.

Uygulamalara ana ekrandaki herhangi bir yerden yukarı veya aşağı kaydırma hareketiyle erişilebilir ancak eski uygulamayı beğeniyorsanız, uygulamalar düğmesini etkinleştirmek için bir ayar var. Bununla birlikte, yukarı / aşağı kaydırma hareketini devre dışı bırakmaz. Arabirimin genel görünümünü değiştirmenizi sağlayan tematik motor olduğu gibi Samsung’un mükemmel Çoklu Pencere modu da mevcut.

Diğer dikkate değer özellikler: Tek elle kullanılan mod, mavi ışık filtresi, ekran ölçekleme seçenekleri, doğrudan paylaşım, güvenli klasör ve Samsung’un cihaz bakım merkezi. Aynı anda iki uygulamayı çalıştırmanıza izin veren Dual Messenger modu da var. UX’te ayrıca yeni ikonografi ve gezinmesi daha kolay bir ayarlar bölmesi var. Genel olarak Samsung, en yeni UX’lerini bütçe cihazına getirmekle büyük bir iş başardı.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy J7 Pro Kamera İnceleme

J7 Pro’da (Sony IMX258) kullanılan görüntü algılayıcı, Redmi Note 4’ünkiyle aynı ve kamera kalitesi kesinlikle ortalama. Yazılımın geri kalanı gibi, kamera arabirimi, fotoğraflarınızı sosyal paylaşım ağlarında kolaylıkla paylaşma seçenekleri de dahil olmak üzere, bir Galaxy S8’de elde ettiğiniz ürüne yakın.

Bununla birlikte görüntü almaya gelince, J7 Pro, Galaxy S8 kadar akıcı değil. Telefon, bir özne üzerinde odaklanması çok uzun sürüyor ve görüntüleri zayıflatma eğilimi içeriyor. Elle HDR’yi etkinleştirmek sorunu düzeltir, ancak cihazı daha da yavaşlatır. Düşük ışıklı görüntüler gelince, çektiğim çekimlerin çoğu çamurlu ve gürültüyle doluydu.

Samsung Galaxy J7 Pro İnceleme Sonucu

Eklemeler J7 Pro’yu henüz Galaxy J serisinde en iyi cihaz haline getirirken, rekabetle karşılaştırıldığında çok iyi bir performans göstermiyor. Bu kategoride neredeyse yarı fiyatına mal olan ve paranız için daha fazla değer sunan çok sayıda mükemmel alternatif bulunmaktadır. Samsung’un ismi, Xiaomi’nin beğenisine karşı savaşmak zorunda kalmadığı ve bunun çoğunlukla önceki yıllarda işe yaradığı anlamına geliyor. Xiaomi çevrimiçi segmente hitap ederken, Samsung, sağlam dağıtım ağını milyonlarca telefon birimini itmek için kullanıyordu.

Bununla birlikte, ülke çapında binlerce perakende mağazasında bulunan Redmi Note 4’ün hazır olması Samsung’un marjlarını azalttı ve ana tüketicilerin Xiaomi ve Huawei gibi markalardan daha fazla haberdar olmaları nedeniyle Samsung’un bu segmentteki stratejisini değiştirmesi gerekiyor. Samsung Galaxy J7 Pro ile şirket, tüketicilerin ihtiyaçlarının farkına varabileceğini gösterdi. Ancak Samsung, geçtiğimiz yılın bileşenlerinin tekrar kullanılmasıyla genel deneyimini daha da kötüleştirdi.

Samsung Galaxy J7 Pro Alternatif Modeller

Xiaomi Mi A1
Xperia XA1 Plus
Motorola Moto X4
LG Q6

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com