Kategoriler
İnceleme

Samsung Galaxy Tab S3 İnceleme

Samsung Galaxy Tab S3 Hakkında Herşey

Tablet pazarında iddaalı olmak isteyen Samsung, Galaxy Tab S3 tablet modelini çıkardı ama fiyatı normalin o kadar üstündeki. Türkiye’de 2.199 TL ile 2.550 TL arasında fiyatlarla satılan bu tablet bakalım parasını hakediyor mu? Bu tabletin kutusunu açtığınız zaman ise karşınıza Samsung Galaxy Tab S3, İpuçları olan S Kalem Stylus, SIM İtici aracı, 2 pinli Adaptive hızlı şarj cihazı (5V-2A / 9V-1.67A), Micro USB Kablosu, Hızlı başlangıç kılavuzu ve garanti bilgileri çıkıyor. Gelin incelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerine bakalım.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy Tab S3 Kutu Açılışı

Samsung Galaxy Tab S3 Kısaca Özellikleri

  • 9.7 inç (2048 x 1536 piksel) Super Amoled ekran
  • Adreno 530 GPU’lu 4 çekirdekli Snapdragon 820 işlemci
  • 32 GB depolama alanı (microSD kart desteği ile beraber)
  • 4 GB RAM
  • Android 7.0 işletim sistemi
  • Tek SIM kart
  • 13 MP, f/1.9 arka kamera
  • 5 MP, f/2.2 ön kamera
  • Boyutlar: 237.3 mm x 169 mm x 6 mm
  • Ağırlık: 429 gram
  • 6000 mAh batarya

Samsung Galaxy Tab S3 Özellikleri ve Fiyatı

Samsung Galaxy Tab S3 Ekran, Tasarım ve Donanım İnceleme

Samsung Galaxy Tab S3, 2048×1536 piksel çözünürlükle 9.7 inç QXGA Süper AMOLED ekrana sahip. Ekran parlak, canlı ve renk reprodüksiyonları da iyi. Dış ortam koşullarına getirildiğinde güneş ışığının okunabilirliğini bir yere yakın bir yerde bulandıran parlak olduğu için ekran yansıtma eğilimindedir. Galaxy Tab S3, akıllı telefon gibi görünüyor. Bu tablet, amiral gemisi Galaxy S8 akıllı telefon serisi gibi hem önde hem de arkada bir cam panel ile geliyor. Bu durum her ne kadar hoş görünse de parmak izi bırakması bir dezavantaj.

Ayrıca sadece 6mm kalınlığı ile şaşırtıcı derecede ince ve yaklaşık 429 gram ağırlığında. Yerleşimler hakkında konuşursak ön tarafta 9,7 inç ekranın hemen üstünde 5MP ön kamera bulunuyor. Altta cihazın iki tarafında iki kapasitif düğme ile birlikte bir parmak izi tarayıcısı da yapan Samsung’un geleneksel Home düğmesi var. Sağ tarafta güç düğmesi, ses tuşları, SIM ve MicroSD kart yuvası ve mikrofonlar var.

Alt kısmına doğru her iki tarafta da iki hoparlör ızgarası, 3.5 mm ses jakı ve USB Type-C bağlantı noktası var. Sol tarafta klavye ekleri için pogo bağlantı noktasına sahibiz. Tabletin üst kısmı AKG tarafından ayarlanmış bir başka iki hoparlör ızgarası var. Hoparlörler yüksek sesli. Bu videoları ve diğer multimedya amaçlarını izlemek için yeterli. Tabletin arkasına baktığımızda altında çift tonlu LED flaşı bulunan 13MP arka kamera var. Bir de Samsung markası.

Samsung Galaxy Tab S3 Kamera İnceleme

Galaxy Tab S3 optik sisteme geçerek çift LED flaşlı 13MP arka kameraya ve 5MP ön kameraya sahip. Gün ışığı koşullarında fotoğraflar çok iyi ayrıntılarla çıkıyor. Makro fotoğraflar söz konusu olduğunda odak biraz mücadele ediyor gibi. Yani bazen sinir bozucu olabiliyor. 5MP ön kamera selfie ve görüntülü arama için iyi.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy Tab S3 Yazılım, Arayüz ve Uygulamalar İnceleme

Samsung Deneyimi kullanıcı arayüzü ile birlikte Android 7.0 Nougat işletim sistemine sahip. Acil olarak bazı notlar almak isterseniz kilit ekranında “Telefon” ve “Samsung Notlar”a erişebilirsiniz. Ayrıca bir videoyu izlemek ve aynı anda not almak için birbirinin yanında iki uygulama açabileceğiniz Bir Çoklu görev özelliğine de sahip. Ayrıca uygulamayı kaldırmadan veya uygulamayı açmaya gerek kalmadan bunları Güvenli Klasöre taşımak gibi görevleri gerçekleştirmenize olanak tanıyan hızlı seçenekler menüsünü açmak için bir uygulama simgesine dokunup basılı tutabilirsiniz.

Güvenli Klasör’den bahsedersek uygulamayı içine taşıdığınızda tabletinizde özel, şifrelenmiş bir alan oluşturulur. Uygulamalar ve veriler taşındıktan sonra yalnızca güvenlik ve gizlilik için ek bir katman kazanması ve kötü amaçlı saldırılara karşı daha da korundukları için cihaz üzerinde ayrı ayrı korunur. Ayrıca 4 farklı ekran modu seçeneği vardır. Bunlar Adaptif ekran, AMOLED sinema, AMOLED fotoğraf ve Temel işlevsel. Dahası bu tablet gece zamanlarında göz bozukluğundan kaçınmanıza yardımcı olan bir Mavi Işık Filtresi ile birlikte gelir.

Kullanıcılar kullanımları sırasında bile Bluelight filtresini zamanlayabilir. Kullanıcı Arayüzü daha önce olduğu gibi sıkıştırma uygulamaları olmadan da gezinmek için temiz, minimal ve kolay. Samsung Utility ve Google Uygulamaların yanı sıra Word, Powerpoint, Excel, OneDrive v.b. Microsoft Office uygulamaları da var. Kendi bir müzik çalarınız olmadığından şarkı seçtiğinizde Google Play Müzik açılır.

Aygıtların pil ömrünü, depolama alanını, RAM kullanımını ve güvenlik özelliklerini aygıt bakım seçeneği altında ayarlarda yönetebilirsiniz. 32GB’lık dahili belleğin 21.2’si kullanılabilir. Yeterli değilse aynı zamanda microSD kart yuvasını kullanarak hafızayı genişletebilirsiniz. 4GB RAM’den kullanıcılara yaklaşık 1.8GB RAM kalıyor.

Samsung Galaxy Tab S3 Performans İnceleme

Performans hakkında konuşursak Galaxy Tab S3 pürüzsüzlük ve çoklu görev becerisi açısından inanılmaz. Snapdragon 820 yonga seti ve 4GB RAM mükemmel ikili olmuş. Bu tabletteki oyun net ve herhangi bir düşüş yok. Her iki taraftaki dört hoparlör sayesinde medya deneyimi de çok iyi.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy Tab S3 S Pen İnceleme

S-Pen’den bahsedersek tabletin rengine uyan plastik bir gövdeye sahip. Samsung’daki bu kalem, Apple Kalem ve Microsoft Sutface Kaleminden çok daha küçük. S-Pen’den tam anlamıyla faydalanabilmek için Samsung Notes’u ve çizmekten hoşlananlara Pen.UP adlı kişiler için bir sosyal ağ uygulaması sunuyor. S-Pen ile yazma ve çizim kısmı iyi ve her açıyı doğru bir şekilde yakalıyor. Tablet üzerinde çizim yaptığınızda bu oldukça kullanışlı.

Samsung Galaxy Tab S3 Bağlantı İnceleme

Samsung Galaxy Tab S3 tablet 4G LTE, Bluetooth 4.2, WiFi 802.11 ac (2.4GHz/5GHz) MIMO, Wi-Fi Direct, GPS, GLONASS ve USB 3.1 Type-C’yi de içeren bağlantı seçeneklerini destekliyor. Bu tabletteki arama kalitesi iyi ancak konuşurken elde tutmak için çok büyük. Bu garip durumu çözmek için genellikle mikrofonlu kulaklık kullanmanızı öneririz. Son olarak VoLTE desteği yok.

Samsung Galaxy Tab S3 Batarya İnceleme

Samsung Galaxy Tab S3 tablet Hızlı Şarj Teknolojisi ile 6000mAh’lik bir pille çalışıyor. Gerçek zamanlı olarak şarjı tam bir gün sürüyor. Uyarlanabilir hızlı şarj adaptörüyle şarj etmek yaklaşık 3 saat gibi bir zaman alıyor.

Samsung Galaxy Tab S3 Artıları

  • İyi yapı kalitesi
  • İyi görüntü
  • Kaliteli S-Pen
  • Dört stereo hoparlör

Samsung Galaxy Tab S3 Eksileri

  • Yüksek fiyat
  • Parmak izi bırakması
  • İşlemci biraz eski

Samsung Galaxy Tab S3 İnceleme Sonucu

Samsung Galaxy Tab S3 tablet şu an Android platformunda en iyi premium tablet ve bu da rakibi Apple’ın iPad’inde zorlu bir rekabet yaratıyor. Bu şaşırtıcı yapı kalitesi, iyi genel performans, iyi bir kamera ve daha gelişmiş S-Pen’e sahip. Fakat diğer yandan fiyatlandırma aşırı yüksek. Genel performans iyi ancak fiyat dikkate alındığında bunu satın almak ister misiniz bilmem.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com