Kategoriler
Donanım

Seagate’den 60 TB Boyutunda SSD

Seagate, 60 TB’lık SSD Geliştirdi

Harddisk ve SSD üreticilerinden olan Seagate, büyük bir başarıya imza attı. Daha önce Samsung tarafından 4 TB’lık SSD üreterek rekor kırmıştı. Henüz dünyada 1 TB’lık SSD’ler bile yaygın değilken 4 TB’lık SSD çıkması sevinç yaratmıştı. Fakat Seagate’in geliştirdiği 60 Terabyte boyutundaki SSD Samsung’un 4 Terabyte’lık SSD’sini gölgede bıraktı.

Sponsorlu Bağlantılar

60 TB İle Rekor Seagate’te

Geliştirilen 60 TB boyutundaki SSD inanılmaz bir boyut ve bu SSD’ler gelecekte sabit disklerin yerini alacağa benziyor. Hatırlanacağı üzere Seagate, daha önce 10 TB’lık sabit diskini tanıtmıştı. Bu değer ise yine alanında bir rekor idi. Ama 60 TB’lık SSD bütün bunların hepsini geri plana attı. Böylece hem daha hızlı çalışan hemde daha yüksek depolama alanına sahip SSD’ler kullanılacak.

Bu SSD’lerin tek dezavantajları ise şüphesiz fiyatları. Ama yaygınlaştıkça muhakkak fiyatları da düşecek. Tabi bunun ne zaman olacağı da bilinmiyor. Bu SSD’ler masaüstü bilgisayarlarının standart boyutu olan 3.5 inç formatında geliştirildi.

Seagate'den 60 TB Boyutunda SSD

60 TB’lık SSD Fiyatı Ne Kadar ve Ne Zaman Piyasaya Çıkacak?

Özellikle Veri Merkezleri için sevindirici olan bu SSD şu an için prototip olarak üretildi. 60 TB’lık bu SSD’leri önümüzdeki yıl piyasaya çıkması bekleniyor. Fiyatı konusunda herhangi bir bilgi mevcut değil. Ama Samsung’un 4 TB’lık SSD’sinin fiyatının 1.500 Dolar olduğu göz önüne alındığında herhalde 60 TB’lık SSD’nin fiyatı 20.000 Dolar civarında olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com