Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

Toshiba 8 GB (4 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB) Flash Bellek (USB) Neden 12 MB Görünüyor?

Toshiba USB İçin Boyutun Küçük Görülmesi Sorunu

Toshiba flash bellek yani Toshiba USB’leri hepimiz biliriz. En son çıkardığı ve TransMemory isimli modelleri 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB ve 64 GB şeklinde depolama alanlarına sahiptir. Bu Toshiba USB’ler kapaklı olup bir tarafına 8 GB (depolama alanı) Toshiba yazarken diğer tarafına CE FC Made in China gibi şeyler yazmakta.

Sponsorlu Bağlantılar

Ama bu Toshiba USB’lerin çok baş ağrıtacak bir sorunu var. O da depolama alanının düşük gösterilmesi. Normal şartlarda 8 GB bir USB’ye baktığınız zaman tam 8 GB değildir. Mesela 7.6 GB olarak görünür.

Toshiba 8 GB USB
Toshiba 8 GB USB

Bu normal bir durumdur ve harddisklerde de aynı durum geçerlidir. Ama benim bahsettiğim 8 GB boyutundaki bir Toshiba flash bellek 12 MB olarak görünmekte. Daha önce de 600 MB görünmüştü.

8 GB’lık USB 12 MB Görünmesinin Sebepleri Nelerdir?

Toshiba 8 GB Alan 12 MB Oldu-1

Eğer sizinde elinizde 8 GB boyutundaki bir Toshiba Flash Bellek yani USB varsa ve boyutu 7 GB’ın altında gösteriyorsa – ki altındaki bu boyut 1 MB da olabilir 100 MB da olabilir – bu durum flash belleğinizde bir sorun olduğunu gösterir. Peki neden olabilir?

Biçimlendirmek

Toshiba 8 GB Alan 12 MB Oldu-5

Öncelikle Toshiba flaş belleğinizi biçimlendirmeyi deneyin. Bunun için Toshiba USB’nizi bilgisayarınıza takın. Bilgisayarım altındaki sürücüler içinden Toshiba USB bulun ve üzerine bir kere sol tıklayıp ve ardından sağ tıklayıp “Biçimlendir” deyin. Sonrasında önünüze çıkan sayfada hiçbir ayar değiştirmeden “Biçimlendir”e tıklayın.

Sponsorlu Bağlantılar

Satın Alınan Yere İade Etmek

Eğer biçimlendirmek çözüm olmadıysa satın aldığınız Toshiba USB’yi satın aldığınız yere iade etmek. İade edeceğiniz zaman ya sorunu çözmeye çalışırlar yada yenisini verirler size.

Biçimlendirme Programları Deneyin

Boyutunun bozulduğu flash bellekler için biçimlendirme programları bulunmaktadır. Bunalardan en çok kullanılanı ise USB Disk Storage Format Tool isimli programdır. Bu programı yada benzeri programları kullanarak biçimlendirebilirsiniz.

Toshiba USB İçin Driver Yükleme

Eğer Toshiba flash belleği iade etmek mümkün değilse ve biçimlendirme programları da çözüm olmadıysa TransMemory model için driver yüklemelisiniz. Bunun için aşağıda verdiğimiz linke tıklayın ve önünüze çıkan sayfada “Download” bölümüne tıklayın. “Download” bölümünün en altındaki “Software” bölümündeki “Security Software” karşısındaki “TransMemory_Secure3.zip” dosyasını indirin.

İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İndirme işlemi tamamlandıktan sonra zipli dosyayı çıkartın. İndirdiğiniz dosyanın içinde “TransMemory_Secure3.exe” isminde bir setup dosyası olacak. Bu yazılımı çift tıklayarak çalıştırın. Ardından karşınıza çıkan sayfada dili seçmenizi isteyecek ve ardında sizden şifre isteyecektir. Şifre olarak “123456” şifresini girin.

Toshiba 8 GB Alan 12 MB Oldu-2

< Eğer 123456 şifresini kabul etmezse Ayarlar bölümünde “Format” yazısına tıklayın ve burada “Password” karşısına 123456 girin. Altındaki “Confirm Password” karşısına yine 123456 girin. >

Sponsorlu Bağlantılar

Şifreyi girdikten sonra yazılım Toshiba flash belleğinizi kurtarma işlemini başlatacaktır ve sonunda Toshiba USB eski boyutuna geri dönecektir. Bu işlem sonucu Toshiba flash belleğinize kopyalanan dosyaları sakın silmeyin.

Toshiba 8 GB Alan 12 MB Oldu-3

Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra içine alabildiğince dosya kopyalayabilirsiniz. Hiçbir sorun olmaz.

Toshiba 8 GB Alan 12 MB Oldu-4

Driver Yükledikten Sonra Yine Eski Haline Döndü

Yukarıda anlattığım gibi yaptıysanız sorunun çözülmesi gerekir. Ama unutmamanız gereken birşey var. Bu işlemleri yapmanıza rağmen Toshiba USB’nizi çıkarıp tekrar taktığınız zaman USB, yine ilk hali olan 12 MB’ı göstermekte. Bunun için endişelenmeyin. Çünkü flash bellek içindeki dosyayı çalıştırıp şifreyi girdikten sonra normale dönecektir. Eğer düzelttikten sonra içine 6 GB’lık bir dosya kopyalasanız bile çıkardığınızda yine 12 MB olacaktır. Ama flash bellek içindeki yazılımı çalıştırıp şifreyi girdiğiniz zaman kopyaladığınız o 6 GB’lık dosya geri gelecektir. Merak etmeyin.

Toshiba 8 GB Alan 12 MB Oldu-1

Benim başıma böyle bir durum geldi ve ben bu şekilde çözdüm. Eğer daha kısa ve kesin bir çözüm yolu biliyorsanız paylaşın lütfen.

Sponsorlu Bağlantılar

“Toshiba 8 GB (4 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB) Flash Bellek (USB) Neden 12 MB Görünüyor?” için 2 yanıt

MERHABALAR;

BAHSETTİĞİNİZ LİNK EKLENMİŞTİR. “Toshiba USB İçin Driver Yükleme” BAŞLIĞI ALTINDA.

Link aşağıdadır yazıyor fakat bulamadım sabahtan beri arıyorum hiç bi yerde yok. yardım edin nolur??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com