Kategoriler
İnceleme

Turkcell Maxi IQ Tablet İnceleme

 

Sponsorlu Bağlantılar

İlk Bakışta Turkcell MaxiIQ Tablet

Turkcell’in kendi telefonlarını üretmesinin ardından kendi tabletini de üretmesi mobil piyasada ne kadar iddialı olduğunu gösteriyor.Turkcell MaxiIQ isimli bu tablet bilgisayarı üst seviye tablet arasında yer alıyor ve tasarım özellikleri ile dikkat çekiyor. İncelememize her zaman olduğu gibi ilk bakışta tabletin öne çıkan özelliklerini sunuyoruz.

Tabletin öne çıkan özellikleri şöyle;

[success]

  • Harika bir tasarım
  • Turkcell uygulamalarının avantajları
  • 3G desteği
  • 4 Çekirdekli işlemcisi
  •  8.0 MP çözünürlükte ve LED flaş kamerası
  • Düşük ekran çözünürlüğü

[/success]

Turkcell Maxi IQ

Turkcell MaxiIQ Teknik Özellikleri

  • Android 4.1.1 işletim sistemi
  • NVIDIA Tegra 3 (1.2 GHz / Dört Çekirdek) işlemci
  • 16 GB dahili hafıza ve Micro SD desteği
  • 10.1 inç ekran ve 1280 x 800 çözünürlük
  •  2.0 MP ön kamera
  • 8.0 MP çözünürlükte ve LED flaş kamera
  • 1080p çözünürlükte kayıt yapma
  • Boyutlar 262 x 175 x 8.6
  •  571 gram ağırlık
  • Wi-Fi, 3G+ ve Bluetooth
  • Turkcell uygulamaları

Turkcell Maxi IQ Detaylı Bakış

Turkcell MaxiIQ tabletin bütün özellikleri ile üst seviye bir tablet olduğunu söyşeyelim.Tasarım özellikleri ile oldukça fazla dikkat çeken tablet Turkcell uygulamaları ile de fark yaratıyor. Bunun yanı sıra Full HD ekran kalitesi de tabletin öne çıkan özelliklerinden bir diğeri.

Tasarım özellikleri

Turkcell MaxiIQ tabletin ekran boyutu 10.1 inç büyüklüğünde. Çözünürlüğünün biraz daha fazla olmasını beklerdik ancak 1280 x 800 piksel çözünürlük de standartların üstünde diyebiliriz.

262 x 175 x 8.6 mm’lik boyutlarının bulunması ve 571 gram ağırlığa sahip olması oldukça iyi.Tableti kullanırken eliniz kaymasın diye arkada kullanılan malzeme de başarılı bir kullanım sunuyor. Ön ekranda ise çizilmelere karşı dayanıklı malzeme kullanıldığını da belirtelim.

Turkcell Maxi IQ 2

Kamera özellikleri ve bağlantılar

Turkcell MaxiIQ tablette 2.0 MP gibi yüksek bir çözünürlükte ön kamera mevcut.Arka kamerası ise8.0 MP çözünürlükte ve LED flaş özelliği bulunuyor.Arka kamera ile 1080p çözünürlükte kayıt yapabiliyorsunuz. Görüntü sabitleme ve otomatik odaklama özellikleri de mevcut.

Sponsorlu Bağlantılar

Ortam aydınlık duruma göre ekran kendisini ayarlayabiliyor. Ekran parlaklık algılayıcısı sayesinde batarya ömründen de tasarruf edebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra üst tarafta kulaklık girişi, dahili mikrofon ve güç tuşu bulunuyor.Sağ tarafta ise ses seviyesi ayarı, USB (veri / şarj) bağlantısı, Micro SD bellek kartı yuvası ve SIM girişi bulunuyor. var. Hoparlörler arka yüzeyde alt köşelere yerleştirilmiş ve performansı memnun edici. En altta ayrı bir şarj soketi de mevcut.

Donanım özellikleri

Tablette NVIDIA’nın Tegra 3 platformu kullanılmış. 4 çekirdekli ve 1.2 GHz hızındaki işlemcisi piyasadaki üst düzey tablet arasından sıyrılmayı başarıyor. 16 GB kapasitedeki dahili hafızasına ek olarak Micro SD kart desteği de sayesinde de 64 GB’a kadar hafızayı artırabiliyorsunuz.

Turkcell Maxi IQ 3

Kablosuz bağlantılar olarak 802.11n’e ve Bluetooth 3.0’a yer veriliyor. 802.11n’de ayrıca 5.0 GHz’lik ağların kullanılabileceğini belirtelim. İşletim sistemi olarak tablette Google’ın Android 4.1.1 sürümü bulunuyor ve yeni sürümlere kolaylıkla terfi edilebiliyor. Hiç şüphesiz Turkcell MaxiIQ’nun başarılı bir tablet olmasında donanım kadar yazılımının da etkisi yüksek. Bildiğiniz gibi Google Android tamamen kişiselleştirilebilmeye olanak sağlıyor ve ek uygulamaların sayısı hayli yüksek.

Turkcell MaxiIQ’yu rakiplerinden farklı kılan noktalarsa Turkcell’in geliştirmiş olduğu uygulamaların hazır olarak gelmesi. Turkcell TV, Turkcell Dergilik, Turkcell Kitaplık, Turkcell Video, Turkcell T-Market, Turkcell Müzik, Turkcell Güncel, Turkcell Mobil Asistan ve Turkcell Telefon Yöneticisi gibi birçok uygulama keşfedilmeyi bekliyor.

Turkcell MaxiIQ Değerlendirme ve Sonuç

Üst seviye tabletler arasında yerini alan tablet özellikle tasarım olarak ön plana çıkıyor. Ekran kalitesinin de oldukça başarılı olduğu görülen tablet çözünürlük olarak daha iyi olabilirdi. Donanım özellikleri açısında oldukça güçlü olan bu tableti Turkcell kendi uygulamaları ile destekliyor. Ön ve arka kamerası da fazlasıyla iyi olan tablet ile kaliteli fotoğraflar çekebilir, görüntülü görüşmeler yapabilir ve yüksek çözünürlüklü videolar kaydedebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Üst seviye tablet alacaklar için önerebileceğimiz bir tablet olduğunu vurgulamalıyız.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com