Kategoriler
Ne & Nasıl

Windows 10 Kurduktan Sonra Bilgisayarım Açılmıyor

Windows 10 Kurdum Ama Bilgisayarım Açılmıyor

Sistem gereksinimleri Windows 10 için yeterli olan herkes bilgisayarına Windows 10 kurabilir. Ama bazı insanlar Windows 10 kurduktan sonra bilgisayarlarının açılmadığını belirtmekte. Yani herşey normal olduğu halde bilgisayar açılmıyor. Normalde bilgisayarınız çalışıyorken Windows 10 kurduktan sonra bilgisayarınız açılmıyorsa sorunun nedeni çok çok büyük bir ihtimalle BIOS’ta gizli.

Sponsorlu Bağlantılar

BIOS Ayarlarını Kontrol Edin

windows 10 kurdum bilgisayar açılmıyor

Eğer sizde Windows 10’u kurduktan sonra bilgisayarınız açılmıyorsa BIOS ayarlarını kontrol edin. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınız açılırken ilgili tuşa basın – ki bu tuş genellikle “Del” tuşu oluyor – ve BIOS menüsüne girin. BIOS’a girdikten sonra “Boot mode select” veya “Boot mode” seçeneğini bulun.

windows 10 kurdum bilgisayar açılmıyor-2

Bu seçeneğin karşında olması gereken değer “UEFI” olmalıdır. Yeni bilgisayarlarda burada “Legacy/UEFI” olabiliyor. Böyle olsa da yine “UEFI” şeklinde değiştirin. Sonrasında ayarlarınızı kaydedip bilgisayarınızı yeniden başlatın.

NOT: Bilgisayarınız bu şekilde yapmanıza rağmen açılmazsa sorunun kaynağı başka bir şeydir.

Sponsorlu Bağlantılar

“Windows 10 Kurduktan Sonra Bilgisayarım Açılmıyor” için bir yanıt

Selam. Laptopumda bios bölümünde boot mide select veya moot modelleri bölümü yok. Dolayısıyla söylediğiniz ayarı yapamıyorum. Ne Yapabilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com