Kategoriler
Galeri

Windows XP’nin Kalemi Kırıldı

Bir Dönem Kapanıyor

Mizrosoft’un işletim sistemi bildiğiniz gibi uzun yıllar kullanıldı. Windows XP ile Windows Vista arasında çok uzun bir zaman vardı. Vista’dan sonra çıkan işletim sistemleri çok kısa süreli oldu. Dolayısıyla Windows kullanan insanlar XP’yi neredeyse benimsediler ve değişmez bir hale geldi. Bu yüzden insanlar için XP’den Vista’ya geçiş zor oldu. Ama artık Windows XP tamamen  bitiyor.

Microsoft XP’den Desteğini Çekiyor

Windows XP’ye verdiği desteği 8 Nisan 2014 tarihinde sonlandıracağını yaklaşık bir yıl önce açıklayan Microsoft, yeni yılın girmesiyle birlikte bir hatırlatma daha yaptı. 8 Ocak tarihli açıklamada Windows XP’ye verilen desteğin 90 gün içinde kesileceği bir kez daha vurgulandı. Analistlerin sürenin uzaması yönündeki beklentilerine rağmen şirket kararından geri atmamış görünüyor. 12 yılını dolduran işletim sistemi için desteği sonlandırmaya uzun süre önce karar veren Microsoft, özellikle kurumsal pazardaki yüksek kullanım payından dolayı daha yavaş bir geçiş sürecine imza attı.

Sponsorlu Bağlantılar

windows xp bitti

Buna rağmen emektar işletim sisteminin artık tarihteki yerini almasını isteyen şirketmüşterilerine Windows 7 ve 8/8.1 sürümlerine geçmeyi öneriyor. 8 Nisan 2014 tarihinden itibaren güvenlik açıklarının kapatılmayacağını önemle vurgulayan Microsoft, bilgisayar korsanlarının bu tarihten sonrakeşfettikleri güvenlik açıklarını sürekli olarak kullanabileceklerini hatırlattı. Microsoft uyarılarıyla yüzde 27’lere kadar düşürdüğü Windows XP kullanım oranını daha da azaltmak istiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com