Kategoriler
İnceleme

Xiaomi Mi 6 İnceleme

Xiaomi Mi 6 inceleme yazımızda Mi 6 için artıları ve eksileri ortaya koyduk. Fiyatı her ne kadar mükemmel olsa da bu mükemmellik diğer özelliklerinde yok.

Xiaomi Mi 6 İnceleme (Detaylı)

Temel Özellikler

  • Değerlendirme Fiyat: 1.800 TL civarı
  • 5.15 inç IPS LCD ekran 1080p
  • Snapdragon 835, 4/6 GB RAM
  • 64/128GB depolama alanı
  • Çift 12 megapiksel kamera
  • Öne bakan 8MP kamera
Xiaomi Mi 6 Özellikleri ve Fiyatı

Sponsorlu Bağlantılar

Xiaomi Mi 6 Tasarım İnceleme

Xiaomi Mi 6, geçtiğimiz yıl şirketin Mi 5 telefonuyla ilk kez görülen tasarımın bir yinelemesi ve el cihazının kullanım için bir keyif olduğunu düşünürsek bu bir sorun olmaktan uzak. Aslında, Mi 6, Huawei P10 modelinin yanı sıra oldukça küçük bir 5 inçlik ekrana sahip olan ve telefonun büyüklüğünde yönetilebilen tek Android amiral gemilerinden biri.

Küçük ekranın, arkadaki çok eğimli kenarların ve hafif kavisli ekranın birleşimi oldukça rahat bir kullanım sunuyor. Mi 6, diğer telefonlar gibi çizikler alıyor. Arka cam panel alt köşede gevşemeye müsait ve dikkat edildiğinde gözle görünür bir boşluk olduğu görülmekte. Xiaomi’nin en büyük eksikliği bir kulaklık jakı olmaması.

Şirket bunun bir uzay sorununun sonucu olduğunu ve daha büyük bir bataryaya ve su sıçramasına karşı koruma derecesine uymak için zorunlu olduğunu belirtiyor. Ama piyasada IP sertifikasına sahip ve kulaklık jakını olan telefonlar var. Aslında telefonlarda bir kulaklık jakı gerekli ve kaliteli Bluetooth kulaklıkların fiyatı düşene kadar da olmalı. Ön taraftaki cam ekranın altında son derece hızlı ve güvenilir bir seramik parmak izi sensörü de mevcut.

Xiaomi Mi 6 Ekran İnceleme

Xiaomi, telefonlarından herhangi birinde 1080p’den dört çekirdekli HD’ye geçiş yapmayan birkaç markadan sadece birkaçı fakat çoğu açıdan bu iyi bir şey. Buradaki 5.15 inçlik LCD panel gördüğümüz en iyi özelliklerden bir tanesi ve Huawei P10’dan çok daha zengin renkler ve daha da fazla parlaklık nedeniyle gözle görülür derecede daha cazip.

Çoğu telefon iyi pik parlaklığını yönetiyor ve Xiaomi Mi 6 kesinlikle 600 nit’e ulaşıyor. Fakat aynı zamanda karanlıkta da iyi görünüyor. Bu boyutta bir görüntü için 1080p doğru seçim gibi görünüyor ve piksellerin görülmesi imkansız. Aynı zamanda daha iyi pil ömrünün knock-on etkisi ile daha az güç gerektiren daha düşük ekrana da sahip olursunuz. Bu durum, Mi 6’nın gerçekten etkileyici olduğu başka bir durum.

Sponsorlu Bağlantılar

LCD paneller derin renk doygunluğuna ve Samsung’un AMOLED panellerinde görülen en derin siyahlara tam olarak ulaşamamakta. Ama bu ekran bu kadar da etkileyici değil. İlginç bir şekilde ekran üzerinde polarize filtre bulunmuyor. Bu nedenle belirli türde bir güneş gözlüğü takıyorsanız ekranı dışarıda göremezsiniz.

Xiaomi Mi 6 Performans İnceleme

Xiaomi Mi 6 Qualcomm’ın Snapdragon 835 SoC modelini çalıştıran ilk telefonlardan biriydi ve cihazın iç kısımlarının geri kalanı son teknoloji ürünüdür. 6 GB RAM ve 64 GB veya 128 GB depolama alanı seçenekleri var. Ancak rahatsız edici bir şekilde microSD desteği yok. Son teknoloji özellikleri göz önüne alındığında Xiaomi Mi 6’nın fevkalade iyi çalıştığına hiç şaşırmıyoruz. Adreno 540 GPU ile her Android oyununu kolaylıkla oynayabilirsiniz.

Ortaya çıkan en büyük sorun bu telefonun Asya dışında kullanılmak üzere kurulmaması nedeniyle dünya çapındaki gerekli LTE gruplarından bazılarının eksik olması. ABD’de örneğin, büyük ağlarda 4G desteği almazsınız. Çağrı ve Wi-Fi kalitesi iyi ve mikrofonlar gürültü önleyici olarak iyi bir iş çıkarıyor. iPhone 7 ve HTC 10 gibi Xiaomi Mi 6 da cihazın altındaki bir hoparlörün USB-C portunun yanında ve ekranın üst kısmındaki kulak parçasının yanında birleştirilerek iyi bir ses çıkışı elde etmeyi başarıyor. Samsung Galaxy S8’den çok daha iyi ama HTC U11 kadar iyi değil. Ses gerçekten çok yüksek değil ve bas sesleri de yok. Bu da YouTube videoları için iyi ama ses için çok fazla değil.

Xiaomi Mi 6 Yazılım İnceleme

Xiaomi’nin son amiral gemisi hakkında çok şey var ama yazılım hala zayıf noktalardan biri olarak öne çıkıyor. Çinli üreticilerden gelen pek çok arayüz gibi MIUI, Android 7.1.1’in çok büyük bir bölümünü değiştiriyor. Bölünmüş ekran, çoklu görev ve doğrudan bildirimlerden yanıtlama gibi temel Android özellikleri bulunamamıştır. Bir uygulama çekmecesinin olmaması şüphesiz bazılarını rahatsız edecek ve simgeler biraz eski modda olacak. Burada genel bir tarz ve tasarım eksikliği var ve iOS etkisinin görülebileceği açıktır.

Android arayüzlerinde daha yaygın olmasını istediğimiz birkaç güzel eklenti de var. İkili Uygulama modu. Bu sayede aynı uygulamanın tamamen 2 ayrı sürümüne sahip olmanızı sağlıyor. Örneğin Facebook (iş ve kişisel uygulamaları ayırmak için harika).

Sponsorlu Bağlantılar

Xiaomi Mi 6 Kamera İnceleme

Geçen sene Xiaomi Mi 5 iyi geçti ancak etkileyici bir kamera yoktu. Xiaomi’nin Mi 5’i böyle düşük bir fiyatla piyasaya sürmeyi hedeflemesiyle her zaman ödün vermeyeceklerdi ve kamerada öyle. Bu sefer beğenecek daha çok şey var. Ve OnePlus 5 gelmeden önce bu çift sensörlü kurulumunu bir telefoto lens aracılığıyla 2x yakınlaştırma sağlamak için kullanan tek Android telefon oldu.

Telefonlardaki çift kameralar yeni bir şey değil ama çoğu zaman bu ikincil sensörü nasıl kullandıklarına dair tamamen farklı yönlere gidiliyor. Huawei P10 dijital fotoğraf makinesi siyah ve beyaz fotoğraflar için özel bir monokrom sensör sunuyor. LG G6 daha geniş açılı bir objektife sahip. Xiaomi Mi 6 üzerindeki 2x telefoto sensörü, iPhone 7 Plus modeline benziyor ve fotoğraftaki herhangi bir kaliteyi teorik olarak kaybetmeden yakınlaştırmanıza olanak tanıyor.

Xiaomi Mi 6 üzerindeki sensörler, sadece optik görüntü sabitlemede sadece bir ana paket olmasına rağmen 12 megapiksel. Lensler üzerindeki açıklıklarda da bir fark var. Ana f/1.8 ve telefoto daha dar bir f/2.6 değerine sahip. Bu iki büyük farklılık, iyi ışık olmadıkça yakınlaştırma özelliğinin çok iyi olmadığı anlamına gelir.

Yakınlaştırma özelliğinin sunduğu çeşitlilik güzel ve iyi aydınlatılmış gündüz ortamlarında fotoğraflar çok iyi olabilir. Bol miktarda detay, canlı renkler ve geniş açıklık fotoğraflara mükemmel derinlik sunuyor. Bir iOS modu (iOS sürümü ile tam olarak aynı görünüyor) iyi bir simüle bokeh etkisi sunuyor. Ancak ayarlara girip filigranı kapatmayı unutmayın. Aksi takdirde her fotoğrafta “Çift kamerayla çekilen” seçeneğine sahip olursunuz.

Otomatik HDR modu pozlamayı düzleştiriyor fakat her çekimde iyi çalışmaz. Resimlerle ilgili birkaç sorun var ama fiyatı göz önüne alındığında görmezden gelinebilir. Gölgeleri ve doygunluğu artıran HDR modu bir fotoğraf çektiğiniz her seferde manuel olarak etkinleştirilmeli. Bu neredeyse parlak görünümlü bazı parlak fotoğraflara yol açabilir. Maruz kalma da biraz düzensiz olabilir. Bir şeyleri düzeltmek için genellikle manuel pozlama kaydırıcısını kullanarak kendinizi bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

OIS’nin ana sensör üzerinde olması düşük ışıklı fotoğrafları iyileştiriyor ve iyi bir gece çekimi yapmak mümkün. Denge, videoda daha büyük bir fark yaratıyor. Mi 6, çekimleri OnePlus 5’ten çok daha yumuşak bir şekilde çekiyor. Ön tarafta geniş açılı bir objektife sahip 8 megapiksellik bir sensör var. Dengeli bir cilt tonu ve çok detay sunan harika selfieler çekiyor. Ön kameranın özellikle garip bir özelliği, yaşınızı ve cinsiyetinizi tahmin etmeye çalışan bir yazılım ola tweak. Bu özellik çalışmıyor fakat gülümseme için iyi.

Xiaomi Mi 6 Pil Ömrü İnceleme

Xiaomi, kulaklık jakını terk etmenin nedenlerinden biri olarak bataryayı gösterdi. Bu durumun daha büyük bir bataryaya izin vereceğini ve cam gövdenin içine sıkışmış 3350 mAh hücrenin, bu boyuttaki bir 1080p telefon için kesinlikle büyük olduğunu söylüyor. Ekstra pil ömrünün kulaklık jakı yokluğu için geçerli bir satış stratejisi olup olmadığına bakılmaksızın sunulan bu pil ömrü etkileyici.

Gün içinde ilerlemek hiç sorun değil ve birçok kez cihazı bir gecede şarj etmeyi unutmuşum ve ertesi gün öğle yemeğine çıkmayı başardı. Düşük çözünürlüklü ekran, video izlerken ve oyun oynarken daha az güç harcıyor. Hızlı Şarj (Quick Charge 3.0) destekleniyor ve kendi şarj cihazını kullanarak telefonun tamamen şarj olması yaklaşık 90 dakika sürdü.

Xiaomi Mi 6’yı Satın Almalı mıyım?

Bütçenize uygun ise ve birkaç özelliği göz ardı edebiliyorsanız Xiaomi Mi 6 satın alınabilecek iyi bir telefon. Hızlı, iyi tasarlanmış ve hoş bir ekranı var. Kulaklık jakının olmaması can sıkıcı. Ancak yapım kalitesi ve belirli LTE bantlarının eksikliği konusunda daha uzun süreli endişelerimiz var. Üst düzey özellikleri barındıran küçük Android telefonlar nadir bulunuyor. Sadece benzer boyut ve özellikleri sunan sadece Huawei P10 ve Google Pixel var. Ama her ikisi de Mi 6’dan daha pahalı.

Xiaomi Mi 6 Artıları

  • Güzel ekran
  • Uygun fiyat
  • Güçlü donanım

Xiaomi Mi 6 Eksileri

  • MicroSD kart desteği yok
  • Yazılımın geliştirilmesi gerekiyor
  • Kulaklık girişi yok

Xiaomi Mi 6 İnceleme Sonucu

OnePlus ve Huawei’nin aksine Xiaomi henüz yerel Çin’in dışında bir marka ismi haline geldi. Xiaomi Mi 6, OnePlus 5 değerini bile düşüren güçlü donanım ve hoş bir ekran sunan kompakt bir Android telefondur. 10 üzerinden puan verecek olursak;

Sponsorlu Bağlantılar
  • Performans; 10 üzerinden 9
  • Tasarım; 10 üzerinden 7
  • Çağrı ve Ses; 10 üzerinden 8
  • Kamera; 10 üzerinden 8
  • Batarya; 10 üzerinden 8
  • Yazılım; 10 üzerinden 5
  • Ekran Kalitesi; 10 üzerinden 8

Xiaomi Mi 6 Alternatif Modeller

Huawei P10
LG G6
Xperia XZ Premium
iPhone 7 Plus

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com