Kategoriler
Ne & Nasıl

Yandex de Arama İpuçları Ayarlarını Değiştirme

Aama İpuçları Ayarları

Çok eski olmayan Yandex web tarayıcı için eğer arama ipuçları ile ilgili sorununuz varsa bu yazıyı dikkatli okuyun. Yandex internet tarayıcı da arama yaparken siz yazı yazdığınız andan itibaren alta doğru ip uçları sıralamasını istiyorsanız veya sıralanan bu ipuçlarını iptal etmek istiyorsanız aşağıdaki ayarları yaparak bu probleminizi çözebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Nereden Değiştireceğim

Ayarlamaları gerçekleştirmek için buradaki bağlantıya tıklamanız yeterli. Karşınıza gelecek ekran üzerinden “Arama ipuçları” seçeneğine girin.

En tepede yer alan “Arama ipuçları” aktif konumdaysa arama sırasında herhangi bir kelime yazmaya başladığınız anda Yandex, otomatik olarak yazmış olduğunuz harflerle oluşan kelimeleri karşınıza getiriyor.

Böylece yapacağınız aramayla ilgili kelimeler doğrudan döküldüğünden kelimeyi sonuna kadar yazmıyor, sadece alttan seçim yapıyorsunuz. Elbette bu da aramalarda hızlanmanızı sağlıyor.

yandex arama ipuçları

Eğer “Arama ipuçlarındaki sorgularım” seçeneği açık durumdaysa Yandex ile oturup açıp – ki zaten Yandex hesabı ile oturum açmadan bu özellik kullanılamıyor – yaptığınız aramalarda en çok arananlar farklı renkte gösteriliyor ve bu şekilde görsel olarak bilgilendiriliyorsunuz.

Sponsorlu Bağlantılar

Ve Yandex arama ipuçlarında son seçenek ise “Popüler siteler ipuçlarında”. Bu da Yandex arama kutucuğuna boş konumdayken tıkladığınızda en çok ziyaret edilen web sayfalarının otomatik olarak karşınıza getirilmesi anlamına geliyor.

Tüm bu arama ipuçları sayesinde Yandex üzerinden arama gerçekleştirirken hız kazanabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com