Kategoriler
Ne & Nasıl

Zip Dosyasının Parolasını Kolayca Açma/Kaldırma

Zip Dosyasının Şifresi Nasıl Açılır?

İnternetten ihtiyacımız olan bazı doyaları indirirle bunların bir çoğu .zip olarak iniyor. Ancak parola korumalı bir zip dosyasıyla karşılaştığınızda ne yapacaksınız? Bazen zip dosyaları birçok nedenden dolayı şifre korumalı olarak gelir. Çoğu zaman internetten şifre korumalı bir zip dosyası indirdiğimiz zaman bu şifreye gerçekten bilmiyoruz. Ama endişelenmenize gerek yok. Korunan bir zip dosyasının şifresini açmak için birkaç yöntem var. Bu yazımızın sonuna kada, parola korumalı bir zip dosyasının şifresini program ile veya programsız nasıl kaldıracağınızı anlatacağız.

Sponsorlu Bağlantılar

Zip dosyaları sadece büyük dosya veya dosyaların sıkıştırılmış halidir. İnternette dosyaların çoğunu sıkıştırılmış biçimde görürsünüz. Yüklemesi ve indirmesi daha küçük boyutlara sahip ve kolay olduğu için daha az zaman ve mekan harcarsınız.

Yazılım Olmadan Zip Dosyalarının Parolasını Açma Yöntemleri

Korunan bir zip dosyasının şifresini kaldırmak için yazılımı indirebilirsiniz ancak çoğu zaman bu yazılımlar ücretli veya ücretsiz deneme sürümü şeklinde oluyor. Bu nedenle herhangi bir yazılım kullanmadan bir zip dosyasının şifresini açmak için bahsedeceğimiz yöntemleri deneyebilirsiniz.

1 – Sıkıştırılmış Dosyadan Çevrimiçi Şifre Kaldırma

Herhangi bir yazılım kullanmadan zip dosyalarının şifresini açmak veya kurtarmak için seçenekler vardır. Burada zip dosyasının şifresini kaldırabilirsiniz. Normalde bu yöntem bir rar dosyasını bir zip dosyasına dönüştürmektir. Bununla birlikte dönüştürürken rar veya zip dosyasının kilidini açar. Bu oldukça basit. Adımları bir göz atalım. Yapmanız gereken ilk şey Online Zip Converter’a (https://www.online-convert.com/) gitmektir. Sonrasında Archive converter bölümünden Zip formatını seçin.

2 – Not Defteri’ni kullanarak Zip Dosyası Parolasını Kaldırma

Bu, zip dosyalarından şifreleri kaldırmanın kolay bir yoludur. Bu yöntemde ilave bir yazılım gerekmez. Hepimizin bilgisayarlarımıza önceden yüklenmiş Not Defteri var. Parola korumalı zip dosyalarını kurtarmak için aşağıdaki adımları izleyin. Şifre korumalı zip dosyasını Not Defteri ile açmanız gerekir. Ardından ikinci satırda birkaç anahtar kelimeyi aramak ve bunları aşağıdaki gibi değiştirmeniz gerekir. Ûtà bölümünü 5³tà’ ile değiştirin, ’IžC0 bölümünü IžC0 ile değiştirin. Ardından kaydedin ve sahip olduğunuz herhangi bir zip dosyası yazılımıyla açın. Zip dosyasının şifresinin kaldırıldığını ve başka herhangi bir yazılımın kullanılmasına artık ihtiyaç olmadığını göreceksiniz. Fakat bazen bu kelimelerin orada olmuyor. Böyle olunca diğer yöntemleri deneyin.

Sponsorlu Bağlantılar

3 – Sosyal Mühendislik Kullanımı

Bu yöntemde dosyanın nerede indirildiğini ve kimin yüklediğini çok iyi bildiğinizden emin olmalısınız. Bu, zip dosyasının şifresini kaldırmada size yardımcı olacaktır. Çoğu durumda herhangi bir siteden indirilen zip dosyaları sitenin URL’sine şifre koymuştur. Yani dosyayı biliyorsanız şifreyi de bulabilirsiniz.

4 – Program İle Şifre Kaldırma

Zip dosyasını zorla açmanın bu yöntemini kullanabilirsiniz benzer şekilde anahtarları unuttuğunuzda kilidinizi açmak için de kullanabilirsiniz. Yani burada her olası şifreyi deneyeceksin. Bu biraz saçmalık. Endişelenmeyin el ile yapmayacaksınız. Bunun için bir program var. Örneğin serbestçe bulunabilen ve sizin için bunu yapacak olan WinRAR Remover’ı kullanabilirsiniz. WinRAR Password Remover’ı indirebilir ve zip dosyasının şifresini kaldırmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca Zip Password Recovery, Passware Kit Forensic, Daossoft Zip Password Rescuer gibi programları da kullanabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com