Kategoriler
İnternet

2 Adımlı Doğrulama Nedir? 2 Adımlı Doğrulama Ekleme Nasıl Yapılır?

2 Adımlı Doğrulama Nedir?

Google’ın SPAM bölümü yazılım mühendislerinden Matt Cutts’a göre iki faktörlü kimlik doğrulama yalnızca şifrenizden fazlasını isteyen basit bir özelliktir. Hem “bir şifre gibi tanıdığınız bir şey” ve “telefonunuz gibi sahip olduğunuz bir şey” gerektirir. Şifrenizi girdikten sonra telefonunuza 2 adımlı doğrulamanın uygulandığı belirli bir hesaba bağlı bir kerelik şifre alırsınız. Dolayısıyla bir casus filminde gördüğünüz gibi bir PIN girişi ve daha sonra toplam doğrulama ve kimlik doğrulama için retina taramasını yapmak gibi.

Sponsorlu Bağlantılar

Peki bu ek güvenlik seviyesini önemli hesaplarınıza ve cihazlarınıza eklemek istiyor musunuz? Öyleyse birçok hizmete 2 adımlı doğrulama sağlayan aynı Google Kimlik Doğrulayıcısı (Authenticator) ekleyebilirsiniz. Bu hizmetler APP.NET, BitPay, BOX gibi birçok önemli hizmetin yanı sıra Facebook, Twitter, Microsoft Hesapları, Dropbox, Evernote, PayPal, Yahoo! Mail, WordPress, DreamHost, LinkedIn, Amazon Web Hizmetleri, Apple gibi popüler hesapları içeriyor. 2 adımlı kimlik doğrulamasını desteklenen hizmetlerin tam listesine BURADAN bakabilirsiniz.

2 Adımlı Doğrulama Neden Önemli

Kişisel güvenliğiniz ve mahremiyetiniz her yerde önemlidir. Yalnızca siz değil hizmetler, yazılımlar, araçlar v.b. de bununla çok fazla ilgilenmekte. Virüsten koruma yazılımı aygıtlarınızdaki güvenlik uygulamaları kullanırken şirketler gizli görevlerinizi risk olmadan gerçekleştirmek için HTTPS’de çalışan güvenli hesaplar sağlar.

Bilgisayarınızdan Spyware, Adware ve Malware Nasıl Kaldırılır?

Saygın şirketler her zaman herhangi bir davetsiz misafirin hesabınıza erişmesini ve bilgilerini sızdırmamasını imkansız hale getirmek için hesabınızda size güçlü güvenlik katmanları sunarken daima yanınızda önlemler almakta fayda vardır.

Gmail 2 Adımlı Doğrulama Açma / Kapatma

Örneğin Google, şifrelerini girdikten sonra bir kerelik şifre girmelerini isteyen kullanıcıların hesabına 2 adımlı doğrulama eklemiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

Cihazlara 2 Adımlı Doğrulama Nasıl Eklenilir?

Çevrimiçi hesabınıza 2 adımlı doğrulama güvenlik katmanı uygulamak farklı bir iştir. Çevrimiçi hesabınıza eklemek için bazı web uygulamalarını, eklentilerini v.b. kimlik doğrulamasını yapmanız gerekir. Cep telefonunuz, masaüstü veya dizüstü bilgisayarınız gibi farklı cihazlar için işlemler farklı yürütülüyor.

En İyi 5 Şifre/Parola Yönetme Programları

Telefonlar ve tabletlerde Android ve iOS cihazları için ücretsiz olarak sunulan Google Authenticator (Google Kimlik Doğrulama) uygulaması yükleyebilirsiniz.

Android  İçin Google Authenticator İndir

iOS İçin Google Authenticator İndir

Google Authenticator Google Chrome’dan kaldırıldı ancak şans eseri benzeri bir Chrome uzantısı olan Tokenizator eklentisi Google Authenticator’ın yaptığı gibi 2 adımlı doğrulamayı gerçekleştirebiliyor. Bu eklenti Chrome kullanıcıları için kullanılabilir durumda.

Chrome İçin Tokenizator Eklentisi İndir

Üstelik Google Authenticator, Windows işletim sisteminde kullanmak isteyen insanlar için kullanılabilir. BURADAN indirebilirsiniz.

Sonuç

Cihazınızda en iyi virüs koruma yazılımına sahip olsanız bile bu 2 adımlı doğrulamayı hesaplarınıza eklememiz önerilir. Çünkü antivirüs yazılımı veya güvenlik programı sizi truva atlarından, kimlik hırsızlarından, kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilir ama şifrenizi bilen birisinden değil.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com