Kategoriler
Özel Yazılım

Bilgisayarınızdan Spyware, Adware ve Malware Nasıl Kaldırılır?

Casus, Zararlı ve Reklam Yazılımlarını Temizleme

Bir süre internette sörf yaparken çok sık rahatsız eden istenmeyen reklamlara rastlamışsınızdır. Ya da sistem performansına veya bilgisayarın arızalanmasına neden olan ve uygulamaları değiştiren kötü amaçlı yazılımlara. Genellikle gündelik hayatta çoğu insanın başına gelir. İnternetin casus yazılımla ilgili tehlikesinin artmasıyla birlikte, reklam ve zararlı yazılım tehlikeleri de artmaktadır. Tıpkı kötü niyetli uygulamalar gibi.

Sponsorlu Bağlantılar

Adware’i yani reklam yazılımlarını da unutmamak gerekir. Öyle ki sisteminizi o kadar kötü etkileyebilir ki Facebook, Twitter veya ziyaret ettiğiniz web sitesinde her yerde reklamlar görürsünüz. Reklam yazılımı pop-up reklamlar ile tüm gezinmelerinizi izlerken kişisel bilgilerinizi ve oturum bilgilerinizi çalmak için girişimlerde de bulunulur. Herhangi bir kötü amaçlı uygulama sisteminizi en kötü şekilde etkileyebilir. Bu türden tehditlerden herhangi birine yakalanmışsanız kendinizi ve sisteminizde depolanan verilerinizi korumak için virüs, casus yazılım veya reklam yazılımını kaldırmanın zamanı geldi.

Windows 10 Bilgisayar Hızlandırma

İyi bir antivirüs programının yüklenmesinin bizi bu sorunlardan uzak tutabileceğini düşünüyoruz. Ancak gerçekler öyle değil. Antivirüs uygulamaları sisteminizi virüsten ve birçok ihlalden korumak için kullanabilir ancak çoğu zaman adware, spyware ve malware tehditlerini kaldıramayabiliyorlar. Gerçekten yardımcı olabilecek özel kötü amaçlı yazılımlara veya reklam kaldırma araçlarına ihtiyacınız olacaktır. Casus yazılımları kaldırmayı garanti eden çeşitli araçlar mevcut olsa da reklam yazılımı bazen kafa karıştırıcı hale gelir. Sisteminizi korumanıza yardımcı olacak en iyi malware, spyware ve adware kaldırıcı uygulamaları sizler için bir araya getirdik.

En İyi Antivirüs (Virüs) Programları

Spybot

Spybot programı kötü amaçlı yazılımları, casus yazılımları ve reklam yazılımlarını kaldırmak için en iyi ve hepsi birarada çözümlerden biridir. Bu program ev ve profesyonel kullanıcılar için mevcut ve ücretsiz sürümü de bulunmakta. Tam taramayı çalıştırdıktan sonra bir beyaz liste oluşturacaktır. Program üçüncü parti çerezlerini engelleme imkanı sunuyor ve sizi potansiyel zararlı web siteleri konusunda uyarıyor. Tam tarama özelliği ile rootkit kötü amaçlı yazılımları da denetler ve herhangi bir yerde bulunursa kaldırır.

Malwarebytes Anti-malware

Malwarebytes Anti-malware programı virüsler, Truva atları ve rootkitler gibi adware, spyware ve diğer tehdit türlerini ortadan kaldırır. Her tip sisteme koruma sağlamak için komple bir çözümdür. Herhangi bir web sitesinde tehlikeli herhangi bir şeyle gezinirken bu yazılım gelecek tehlikeye karşı sizi uyarır. Kullanımı ve anlaşılması kolay olan bu program gerçekten etkileşimli bir arayüz ile birlikte geliyor. Malwarebytes anti-malware ücretsiz olarak yayınlanmakta ama premium versiyonu için ücret ödemeniz gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bilgisayardaki Zararlı Yazılımlar Temizleme Programı

SuperAntiSpyware

SuperAntiSpyware programı da casus yazılım, reklam yazılımı, truva atı, keylogger v.b. gibi istenmeyen programları bilgisayarınızdan çıkarmaya yönelik en iyi araçlardan bir diğeridir. Kullanımı kolaydır ve kötü amaçlı tehditlerin gerçek zamanlı olarak bloke edilmesi, e-postalar aracılığıyla bildirim yapılması gibi gerçek zamanlı koruma seçenekleri ve daha fazlasını sunar. Alanı sınırlayarak ve tüm özellikleri tek bir paket halinde sunarak zaman ve kaynaklarınızı korur. SuperAntiSpyware Professional ve Enterprise sürümleri ile birlikte ücretsiz olarak da kullanılabilir.

Casus Yazılım Temizleme Programı

Ad-Aware Free Antivirus ve Antispyware

Ad-Adware programı günümüzde tamamen ücretsiz olan en iyi anti-virüslerden biridir. Zararlı yazılımlara karşı etkili güçlü arama motoru zararlı yazılımlara ve casus yazılımlara karşı mücadelede çok etkilidir. Ad-Adware Total Security koruması bir dizi veri güvenliği özelliği ile sistemi korumak için bir koruma düzeni sağlar. Kişisel bilgilerinizi ve önemli belgelerinizi güvende tutar.

Microsoft Windows Defender

Microsoft Windows Defender yazılımı casus yazılımlara ve diğer açılır pencerelere karşı gerçek zamanlı koruma sağlar. Yazılım etkileşimli kullanıcı arabirimine sahiptir ve virüs tanımı için güncellemeleri destekler. Windows Defender otomatik olarak arka planda çalışır ve kolaylıkla elle zamanlama ve öğeyi taramanıza izin verir. Bu yazılım 64-bit platforma sahip olan tüm sistemleri destekler.

Windows Defender Nasıl Açılır/Kapatılır? Resimli Anlatım

BitDefender Adware Removal Tool

BitDefender programı reklam yazılımını sistemden kaldırmak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir programdır. Program şüpheli olan bir şey bulunursa sistemin farklı alanlarını iyice tarar. BitDefender uygulama ve araç çubuğunu kaldırmadan önce gözden geçirmek, uygulama paketleyici ve uygulama keyloggers’ını kaldırmak için son teknoloji tarama teknolojisini içerir.

Bilgisayarı Hızlandırma

AdwareMedic

Mac kullanıcısı iseniz ve sisteminizden reklam yazılımını kaldırmak için bir çözüm arıyorsanız bu sizin için doğru çözüm olabilir. Ancak kötü amaçlı yazılımları arama veya algılama becerisi sağlamaz. Kullanıcı arabirimi sessiz ve kullanışlı bir özelliktir ve bir dakikadan daha kısa bir sürede sisteminizi hızlı bir şekilde tarayarak temizler. Adware’i aradıktan sonra tespit ettiği her şeyi kaldıracaktır. Programın kullanımı ücretsizdir.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com