Kategoriler
Ne & Nasıl

Windows 10 Bilgisayar Hızlandırma

Windows 10 Kurdum Ama Bilgisayarım Yavaş

Windows 10 her ne kadar şimdiye kadar ki en iyi Windows işletim sistemi olsa da sahip olduğumuz bilgisayarın donanımı ile alakalı olarak bilgisayarımız yavaş olabilir. Yani Windows 10 kurmak bilgisayarınız %100 hızlı olacağı anlamına gelmez. Eğer sistem gereksinimleriniz önerilen sistem gereksinimlerinden iyi ise Windows 10’un hızını hissedeceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Ama sahip olduğunuz bilgisayarınızın sistem gereksinimleri minimum sistem gereksinimlerini karşılıyorsa veya biraz daha düşük ise Windows 10 kurabilir ama hızından faydalanamayabilirsiniz. Ama birkaç ayar değiştirerek Windows 10 işletim sistemli bilgisayarınızı hızlandırabilirsiniz. Yalnız aşağıda bahsedeceğimiz ayarları ara ara yine yapmanız gerekmekte.

Windows 10 Bilgisayar Nasıl Hızlandırılır?

windows 10 bilgisayar hızlandırma nasıl yapılır

Görev Yöneticisi Kontrol Edin

Görev Yöneticisini açıp ve “İşlemler” sekmesinden çalışan programlara göz atın. Eğer ne olduğu hakkında bilginiz varsa ve kullanmadığınız bir program ise kapatın. Zaten bilgisayarınızı çok fazla yavaşlatan bir program ise kırmızı renkte göreceksiniz.

windows 10 bilgisayar hızlandırma-1

Bildirim Alanını Kontrol Edin

Windows 10’da masaüstünün sağ altında bulunan oka tıkladığınız zaman (aşağıdaki resme bakın) o anda çalışan bazı yazılımları göreceksiniz. Eğer bunlardan kullanmadıklarınız varsa bunları o yazılımın üzerine fare ile gelip sağ tıklayın ve kapatın.

windows 10 bilgisayar hızlandırma-2

Başlangıçta Çalışan Programları Kapatın

Bilgisayarı yavaşlatan durumlardan birisi de bilgisayarınızı ilk açtığınız zaman otomatik olarak çalışan programlardır. Başlangıç programları olarak isimlendirebileceğimiz bu programları kontrol edin ve ihtiyacınız olmayan ve ne olduğu hakkında bilginiz olan programları devre dışı bırakın.

Sponsorlu Bağlantılar

windows 10 bilgisayar hızlandırma-3

Windows’un Görüntü Kalitesini Düşürün

Bilgisayarınızı hızlandırabileceğiniz bir diğer durum ise görüntü kalitesinden ödün vermek. Yani ekranın görüntü kalitesini düşürerek bilgisayarınızı daha hızlı yapabilirsiniz. Bunun için Denetim Masası>Sistem>Gelişmiş>Performans>Ayarlar yolunu izleyin ve penceredeki seçeneklerden “En iyi performans için ayarla” seçeneğini işaretleyin.

windows 10 bilgisayar hızlandırma-4

İnternet Tarayıcılarını Kontrol Edin

İnternete girerken kullandığınız tarayıcıda kullanmadığınız uzantıları kaldırın. Aksi taktirde internet tarayıcınızı açtığınız an bilgisayarınız anında yavaşlar. Zaten özellikle fan sesinin artmasını duyacaksınız.

windows 10 bilgisayar hızlandırma-5

Windows 10 PC Hızlandırma Diğer Yöntemleri

*** Antivirüs, trojan, spyware v.b. gibi zararlı yazılımları taratın ve silin.

*** Disk temizleme işlemini yapın.

*** Disk birleştirme işlemi yapın.

*** Kullanmadığınız programları kaldırın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com